Oamenii lui Plahotniuc fug ca șobolanii. Oligarhul „se reface” în Elveția. De la Chișinău zboară multe avioane private spre țările ex-sovietice

1
2764
Vlad Plahotniuc - Ilan Shor

Metoda Mazăre-Ghiță-Udrea e aplicată pe scară largă în Republica Moldova, după ce oligarhul Vlad Plahotniuc a pierdut guvernarea și controlul Parlamentului. Oamenii acestuia fug din țară cu avioane private. Însuși Plahotniuc s-a retras strategic, „pentru câteva zile”, în Elveția.

Vineri seară, în urma presiunilor externe și interne concertate, reprezentanții Partidului Democrat au anunțat retragerea de la guvernare, prin demisia miniștrilor Cabinetului condus de Pavel Filip.
„Acțiunile abuzive dictate de Plahotniuc nu vor rămâne nepedepsite”, a promis premierul numit de noua majoritate, Maia Sandu.
Presa de la Chișinău scrie că, după anunțul ieșirii PDM de la guvernare, cel puțin cinci avioane private au decolat de pe aeroportul din capitala Republicii Moldova, cu destinații precum Moscova, Odesa, Kiev și Londra.
Plahotniuc „a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa”, a transmis Partidul Democrat (PDM) vineri noapte, într-un comunicat postat pe site-ul său.
„În legătura cu speculaţiile apărute în presă despre aşa-zisa dispariţie a liderului PDM, precizăm că domnul Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa”, se spune în comunicatul Partidului Democrat.
Se presupune că „la familia sa” înseamnă în Elveția. Plahotniuc este divorțat, iar fosta lui soție și cei doi copii locuiesc în Elveția, unde oligarhul are mai multe proprietăți.
Unul dintre avioane, care a ajuns în Rusia, avea la bord mai mulți membri ai familiei lui Ilan Shor, primar de Orhei și lider al partidului Shor, formațiune aflată sub influența lui Plahotniuc, scrie Agora.md.

Noul premier zice că-i va aduce înapoi

Maia Sandu le promite moldovenilor că vinovații se ascund degeaba, pentru că vor fi repatriați pentru a da socoteală pentru fărădelegile lor. „Sunt mijloace prin care aceşti oameni vor fi readuşi şi vor răspunde în faţa justiţiei din Moldova”, a spus noul prim-ministru al Republicii Moldova.

Maia Sandu a făcut o paralelă cu România, confundând însă cazul Mazăre-Madagascar cu cazul Udrea-Bica-Costa Rica.
„Nu pot trăi liniștit nicăieri. Am văzut niște politicieni români care au mers în Costa Rica și au fost extrădați. Nu prea sunt locuri pe Pământ unde se pot ascunde. O să ajungem să avem o procuratura independentă, care într-un moment va cere extrădarea lor și o să fie sancționați. Foarte important acum este să pornim pe urmele banilor și să încercăm să-i recuperăm”, a declarat Maia Sandu într-o emisiune la ProTV Chișinău.

CITIȚI ȘI:

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

VIDEO. Afară cu mutantul lui Firea! Nenorocitul a jignit grav o femeie și s-a comportat ca o brută decerebrată cu Tudor Chirilă

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

* Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

„Financial Times”: Klaus Iohannis, favorit să-i succeadă lui Donald Tusk la șefia Consiliului European

Victorie! Oligarhia crapă la Chişinău: Guvernul lui Plahotniuc abandonează puterea!

SEX în grup la PSD… pardon, CEx! Dăncilă a comis-o din nou. Ce-au mai râs PSD-iștii de proasta lor!

Pandele: „Chirieac se îndestulează din banii publici și din banii veniți de la PSD”. Chirieac l-a șantajat în direct!

Orcan dă de pământ cu Chirieac, „un ins care și-a vândut conștiința și a făcut de râs breasla ziariștilor”

Atac necruțător al lui Klaus Iohannis, de ziua sa (60 de ani): „Românii au votat contra acelui atac nemernic PSD-ist asupra justiției”

VIDEO. „De ce dai, mă? Nu ai gaze?” Jandarmeria lui Carmen Dan trece la nivelul următor: bate elevi în școală, la bacalaureat!

Câţi bani a îndesat PSD în visteria Antenei 3 pentru campania electorală

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

Jurnalistul Mălin Bot, agresat de un jandarm la judecătorie. Plângere penală pe numele agresorului

DOCUMENT. Concedieri și reduceri salariale în toate instituțiile publice! Notificarea lui Orlando confirmă că nu mai sunt bani

Cifrele dezastrului: deficitul comercial al României a crescut cu 34,7% față de 2018. „Gaură” de 5 miliarde de euro în 4 luni

Urmarea jafului PSD: trenurile se defectează tot mai des. Ore de calvar pentru călători, fără toaletă, apă sau aer condiționat

CTP: „PSD este un Cernobîl al politicii românești. E radioactiv. Dacă intri acolo, ori mori, ori te transformi într-un mutant monstruos”

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

1 COMENTARIU

  1. La următoarea întâlnire G20 vine galacticii şi dinu alte Galaxii următorii: Dumnezeu, Mântuitorul, Elfii, Vladimir Putin de pe planeta Rosina şi extratereştrii pentru a concepe planul global de reciclare a deşeurilor. Oceanele să fie curate. Mările să fie curate. Plasticul deșeu să fie resin. Aluminiul de la dozele de bere din nou în circuitul economic. Fecalele să nu fie deversate în oceane şi mări ca în Asia sau Africa la Port Harcourt.

    Elfii şi galacticii vin cu tehnologii noi.

    Profesor Cornelius Fronto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here