Ce a făcut Iuda cu arginții primiți pentru vânzarea lui Iisus

1
3233
Sărutul lui Iuda

Iisus din Nazaret a fost vândut de Iuda Iscarioteanul pentru 30 de monede de argint fariseilor şi cărturarilor care voiau să-l judece pe fiul lui Dumnezeu. Iuda era unul dintre cei 12 apostoli ai Mântuitorului, iar trădarea sa l-a transformat în cel mai hulit personaj al istoriei.

Cei 30 de arginți din acea vreme echivalau cu circa 3.000 de euro din România actuală, fiind echivalentul a 90 de zile muncă într-o podgorie viticolă.

După ce a primit cei 30 de arginți ca preț al trădării, văzând evoluția dramatică a situației, Iuda a avut mari remușcări. El s-ar fi dus să înapoieze banii, cât Iisus Hristos mai era încă în viață. Gestul său a venit însă cu întârziere: fariseii erau hotărâți să-l captureze pe Iisus și nu mai voiau să dea înapoi.

Cuprins de regrete, Iuda a aruncat cei 30 de arginți în templul fariseilor și apoi s-a spânzurat de creanga unui copac.

Există mărturii că banii restituiţi de Iuda au fost folosiți de marii preoţi – peste care trona marele preot Caiafa (Kaiphas) – pentru a cumpăra un teren, care a devenit ulterior cimitir pentru străinii decedați în Ierusalim. Terenul ar fi fost situat la sud de Valea Hinnom și de vechea cetate a Ierusalimului.

CITIȚI ȘI:

De Paște, Dragnea (patriot) mănâncă banane de Giurgiu, caracatiță de Teleorman și măsline de capră

1 COMENTARIU

 1. Adevărul Bibliei

  Adam e evreu cu nevasta evreică Eva. Au cunoscut plăcerea carnală şi decepția ca urmare a neînțelegerilor din familie. Diavolul rezonabil mereu s-a născut după apariția primei monede de aur în prima cetate orientală care este în Mongolia.

  Dumnezeu a scris prima Biblie în care nu a scris Apocalipsa. Apocalipsa este atribuită profetului Pavel. Eu am construit în prima Galaxie a soarelui 100 planete cu oameni (ruşi şi americani 🙂 ), oxigen, gheață, resurse minerale şi mari oceane. Pământul este de aici încolo Hedonarul.

  Dumnezeu a construit alte 900 planete ca Jupiter cu oameni de pe Hedonarul.
  Ruşii şi americanii produc navele galactice şi italienii produc motoarele cu Antimaterie. Veți vizita rudele din Galaxie.

  Iuda Iscarioteanul sunt eu. Un Macedon care a trăit trădarea liberală. Poate dacă mor… if I close my eyes forever… you will remain in change… if I close my eyes forever… you will drive a change… atunci Isus va reveni Rege al Ierusalimul şi voi cunoaște drama din Purgatoriu spre Iad. Am greșit că m-am născut. Dar Isus m-a iubit. Că am scris adevărul. Veți viețui.

  Domnitor Mihai Viteazul 1600

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.