Ce au spus Orban, Barna, Ponta și Tomac la Cotroceni. Mesaje ferme pro-Europa. PSD și ALDE s-au izolat în discursul naționalist

1
1029
Ponta, Tomac, Orban, Iohannis, Barna

Cei patru șefi de partide parlamentare care au semnat joi, la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României au dat mesaje ferme pro-Europa.

Ludovic Orban (PNL), Dan Barna (USR), Victor Ponta (Pro România) și Eugen Tomac (PMP) au întărit ideea că, dincolo de bătăliile politice interne, obiectivele fundamentale ale României – integrare europeană deplină, justiție independentă – nu sunt negociabile.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, va semna Acordul săptămâna viitoare, după ce va reveni în țară.

PSD și ALDE au refuzat să semneze Acordul, izolându-se într-un penibil discurs naționalist.

Mesajul lui Ludovic Orban (PNL)

 • „Mă bucur că am ocazia să semnz un document extrem de important, care poate pune bazele realizării unei democrații autentice, să permită fiecărui cetățean să-și găsească dreptatea.”
 • „Încă de la înființare, PNL a acționat constant, cu determinare, pentru ca România să devină cu adevărat o țară europeană, dezvoltată, care să stea pe picior de egalitate la masa deciziilor.”
 • „Pentru România nu există o altă cale decât o integrare și mai serioasă, mai profundă, care să permită să fructifice toate avantajele de care dispune.”
 • „Obiectivele din Pact sunt obiective pentru care, alături de președintele Iohannis, milităm de foarte mult timp, iar de doi ani suntem angrenați într-o bătălie extrem de dură, alături de cetățenii români ieșiți în stradă.”
 • „Pare a fi o bătălie ce va fi câștigată în beneficiul cetățenilor români.”
 • „Sunt convins că orice partid care nu va ține cont de voința oamenilor va dispărea de pe scena politică, pentru că suveranitatea aparține poporului.”
 • „Din acest motiv, consider că acest Pact Național trebuie asumat de orice partid și om politic care-și iubește țara.”

Mesajul lui Dan Barna (USR)

 • „USR a semnat Acordul pentru că el conține ceea ce de trei ani USR a susținut: că România trebuie să fie un stat de drept, cu o justiție independentă.”
 • „Acest Pact este prima piesă dintr-o construcție care treubie să conțină și inițiativa «Fără penali în funcții publice». Putem să-l introducem în Constituție.”
 • „Acest Acord Național e un prim pas dintr-o construcție în care să transformăm CCR într-un arbitru neutru și imparțial.”
 • „Ne-ați asigurat de susținerea dvs., domnule președinte, pentru inițiativa «Fără Penali».”
 • „Domnule președinte, vreau să vă felicit, pentru că e o întâmplare fericită ca într-o zi importantă pe plan personal să semnăm acest act important.” (Referire la cei 60 de ani împliniți azi de Klaus Iohannis.)

Mesajul lui Victor Ponta (Pro România)

 • „Am semnat astăzi acest Pact pentru un motiv foarte simplu: principiile din el sunt corecte și sunt spre binele nostru ca societate.”
 • „Primul europarlamentar al Pro România e Corina Crețu, comisar european.”
 • „O justiție independentă, apolitică e o condiție fără de care nu putem progresa ca societate.”
 • „Oamenii politici trebuie să-și dea mâna când e vorba de interese naționale.”
 • „Referitor la Justiție, am susținut ca nimeni să nu fie mai presus de lege. Eu am dovedit că m-am supus legii, judecătorilor. Cei care se opun au de pierdut.”

Mesajul lui Eugen Tomac (PMP)

 • „Am venit să punem semnătura pe acest Acord din convingere. Sper că toți politicienii vor  înțelege corect mesajul transmis de români pe 26 mai.”
 • „Ne dorim să fim parte la deciziile mari din UE.”
 • „Îmi doresc, domnule președinte, așa cum v-am spus și la consultări, și vom răspunde cu aceeași deschidere, ca atunci când ne veți invita pentru un acord legat de educație, sănătate, de Diaspora, pe teme mari, ce țin de prioritățile țării – chiar și un acord pentru Republica Moldova -, PMP va răspunde cu deschidere.”

CITIȚI ȘI:

* Atac necruțător al lui Klaus Iohannis, de ziua sa (60 de ani): „Românii au votat contra acelui atac nemernic PSD-ist asupra justiției”

VIDEO. „De ce dai, mă? Nu ai gaze?” Jandarmeria lui Carmen Dan trece la nivelul următor: bate elevi în școală, la bacalaureat!

Câţi bani a îndesat PSD în visteria Antenei 3 pentru campania electorală

Singurul PSD-ist lucid

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

DOCUMENT. Textul moțiunii de cenzură. „Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!”

„La 29 de ani de la mineriadă, autorii barbariei trăiesc printre noi fără să fie deranjați”

Jurnalistul Mălin Bot, agresat de un jandarm la judecătorie. Plângere penală pe numele agresorului

DOCUMENT. Concedieri și reduceri salariale în toate instituțiile publice! Notificarea lui Orlando confirmă că nu mai sunt bani

PNL face ordine: 9 primari din Dolj, care au făcut blat cu PSD, sunt daţi afară din partid

Norica Nicolai – „confidenta lui Plahotniuc”! Îl lăuda de mama focului pe oligarhul moldovean

Plahotniuc e abandonat de toată lumea (SUA, Rusia, UE, Germania, Franța), dar s-a baricadat în Guvern, păzit de polițiști

Ministrul Slugărel face pe disidentul. Se plânge că era presat de Dragnea să dea ordonanțe de urgență. Denunță „Comisia Iordache” și Ordonanța 13

SS-Gestapo îl hăituiește pe șeful DNA Constanța. Adina Florea nu-i poate ierta dosarele făcute protejaților ei, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu

Cifrele dezastrului: deficitul comercial al României a crescut cu 34,7% față de 2018. „Gaură” de 5 miliarde de euro în 4 luni

Urmarea jafului PSD: trenurile se defectează tot mai des. Ore de calvar pentru călători, fără toaletă, apă sau aer condiționat

Lista horror a celor 5 posibili candidați PSD pentru alegerile prezidențiale, în viziunea lui Codrin Ștefănescu

Ucigașul polițistului din Timiș a fost găsit spânzurat în WC-ul celulei în care stătea singur

VIDEO. Dragnea a simțit că pușcăria e aproape. Lacrimile Rovanei Plumb și privirea admirativă a lui Carmen Avram

Corect! Orban: „Nu putem guverna cu 28 de miniștri și cu peste un milion de angajați în sectorul public!”

CTP: „PSD este un Cernobîl al politicii românești. E radioactiv. Dacă intri acolo, ori mori, ori te transformi într-un mutant monstruos”

Cum a ajuns oligarhul Plahotniuc să controleze total Curtea Constituțională din Republica Moldova

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

PSD, rezervație de idioți. Mihai Fifor: „Klaus Iohannis este marele vinovat pentru eșecul de la ONU”

Bogdan Chirieac, sugativa nesătulă. A luat bani și de la Rovana Plumb. Un anti-european e finanțat să promoveze valorile europene!

DOCUMENT. Meleșcanu a găsit vinovații pentru batjocura de la votul din Diaspora: Iohannis, autocarele și internetul!

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

1 COMENTARIU

 1. de acord și aplaud obiectivele, sînt realități, dar cu țara ce aveți de gînd, învingătorilor?
  obiective precum: reforma administrativ-teritorială, descentralizarea, standarde de performanță și eficiență în administrație, debirocratizarea – pe care în perioada 2012 – 2015 ni le-a fluturat Dragnea ca fost ministru al DRAP, iar cu acceptul lui Ponta (să nu uiți, Darie!) a sfîrșit prin distribuirea discreționară de fonduri babane către primarii PSD plus cei racolați prin OUG 55/2014 (declarată neconstituțională de CCR și rămasă fără urmări!), prin ordine de ministru rămase secrete – ce veți face?
  pînă-mi majorează ăștia pensia, că indexarea canci!, voi afla sau sînteți din același aluat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here