Corect! Orban: „Nu putem guverna cu 28 de miniștri și cu peste un milion de angajați în sectorul public!”

6
3752

Președintele PNL, Ludovic Orban, a expus o viziune curajoasă, perfect liberală, pe pagina de Facebook a partidului. Ideile sale sunt și o promisiune electorală.

Asumându-și riscul unor reacții populiste, Orban a incriminat statul obez, așa cum e în prezent, militând pentru un guvern mult mai suplu și un aparat bugetar curățat de „căpușe”.

Ideile exprimate de Ludovic Orban

 • „Nu putem guverna, ca liberali, cu 28 de miniştri, cu aproape 160 de agenţii, oficii, autorităţi, cu vreo 40 şi ceva de servicii deconcentrate în teritoriu, cu peste un milion de angajaţi în sectorul public. Nu se poate!”
 • „Noi, ca partid, trebuie să venim cu un Guvern suplu, european, de 14, maximum 15 ministere, cu o reformă profundă a tot ce înseamnă toate celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale, care plimbă hârtii și atât, care nu fac altceva decât să reprezinte o frână în calea iniţiativei individuale.”
 • „Nu putem să mai menţinem acest sistem administrativ ineficient.”

În prezent, România are o situație aberantă: la stat sunt prea mulți angajați, în timp ce economia privată suferă din cauza crizei de forță de muncă. În plus, media salarială de la stat a depășit-o cu mult pe cea din mediul privat.

CITIȚI ȘI:

Cifrele dezastrului: deficitul comercial al României a crescut cu 34,7% față de 2018. „Gaură” de 5 miliarde de euro în 4 luni

* Urmarea jafului PSD: trenurile se defectează tot mai des. Ore de calvar pentru călători, fără toaletă, apă sau aer condiționat

Ucigașul polițistului din Timiș a fost găsit spânzurat în WC-ul celulei în care stătea singur

VIDEO. Dragnea a simțit că pușcăria e aproape. Lacrimile Rovanei Plumb și privirea admirativă a lui Carmen Avram

CTP: „PSD este un Cernobîl al politicii românești. E radioactiv. Dacă intri acolo, ori mori, ori te transformi într-un mutant monstruos”

Misterul avionului care a aterizat azi-noapte la Chișinău. A venit de la Istanbul și apoi a plecat la Kiev

Cea mai bună analiză despre situaţia din Republica Moldova! De ce se întâmplă ce se întâmplă la Chişinău. „Există riscul unui război civil la graniţa României”

Cum a ajuns oligarhul Plahotniuc să controleze total Curtea Constituțională din Republica Moldova

Continuă nebunia la Chișinău: țara are două guverne și doi președinți! Curtea Constituțională lucrează 100% pentru Plahotniuc

Corespondență de la Chișinău. Zi decisivă: ultimele spasme ale unei mafii care a capturat un stat

VIDEO. Război total la Chișinău. Blocul ACUM face alianță cu Dodon pentru a-l executa pe oligarhul Plahotniuc. Ambasadorul SUA și cel al Rusiei sunt prezenți la ședința Parlamentului, desfășurată pe întuneric

Cresc şansele Codruței Kovesi la şefia Parchetului European! Candidatul francez pierde teren după ultimele alegeri

Dăncilă a angajat un condamnat definitiv, dar l-a concediat când acesta a spus adevărul despre falimentul României PSD-iste

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

PSD, rezervație de idioți. Mihai Fifor: „Klaus Iohannis este marele vinovat pentru eșecul de la ONU”

Bogdan Chirieac, sugativa nesătulă. A luat bani și de la Rovana Plumb. Un anti-european e finanțat să promoveze valorile europene!

DOCUMENT. Meleșcanu a găsit vinovații pentru batjocura de la votul din Diaspora: Iohannis, autocarele și internetul!

VIDEO. Politicieni iresponsabili de la UDMR, PSD și ALDE au creat tensiuni periculoase la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

I-aţi văzut şuncile lui Tăriceanu la Cotroceni? Merită toate şpăgile din lume! Arată traiul de nabab pe banii statului

Propaganda rusă mizează pe prezidențiabilul Dan Puric – „un suflet cald, român până la ultima celulă, entuziast, expresiv și cuceritor”

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

6 COMENTARII

 1. Romania aberanta a complezentei in promiscuitate si lipsa de constiinta!!! O constiinta curata ar fi detectat aceste aspecte ale ineficientei si ar fi facut ordine pentru eficientizarD-eii au avut doar interesul lor de clan si interesul sa-si faca ciraci care sa-i voteze, fara sa le pese de pregatirea si eficientizarea fortei de munca.
  Dar oare PNL poate lua masuri de acest gen in timp util pentru ca tara sa nu ajunga in faliment?…Speram sa nu fie doar vise si vorbe…Mi-e greu, la aspectul si firea molateca a lui Orban, sa cred in ceea ce poate face. Poate ca va fi sprijinit cinstit si cu abnegatie de colegi competenti din PNL si alti sustinatori ai ideilor corecte ale acestui lider.

 2. Scuze pentru repetare, am facut o corectie.Romania aberanta a complezentei in promiscuitate si lipsa de constiinta!!! O constiinta curata ar fi detectat aceste aspecte ale ineficientei si ar fi facut ordine pentru eficientizare, dar PSD-eii au avut doar interesul lor de clan si interesul sa-si faca ciraci care sa-i voteze, fara sa le pese de pregatirea si eficientizarea fortei de munca.
  Dar oare PNL poate lua masuri de acest gen in timp util pentru ca tara sa nu ajunga in faliment?…Speram sa nu fie doar vise si vorbe…Mi-e greu, la aspectul si firea molateca a lui Orban, sa cred in ceea ce poate face. Poate ca va fi sprijinit cinstit si cu abnegatie de colegi competenti din PNL si alti sustinatori ai ideilor corecte ale acestui lider.

 3. Dumnezeu Washington Olivian Simion: Aparatul bugetar va avea sub PSD 500.000 bugetari cu salariul până în 3000 lei ca Director de Deconcentrate.

  Rege Carol al II-leahu 1953

 4. Il crede cineva? Daca avea o viziune, isi dadea seama ca in loc sa creasca taxele in domeniul IT, scadea taxele pt toate domeniile ca sa se dezvolte …

  Vine PNL-ul la guvernare si o sa inceapa cu greaua mostenire …

  Oamenii care chiar vor sa faca ceva pt Romania au un singur discurs:
  „Oamenii care muncesc au tot ajutorul nostru (in primul rand taxe mai mici), restul sa munceasca …”

 5. Deficitul comercial al balanțe comerciale ( diferența dintre exporturi + servicii ) și importuri va ajunge de la peste 5 miliarde euro la 7,7 miliarde de euro. Consumam din păcate mai mult decât producem. Acum se vede dezastrul PRIVATIZĂRILOR FĂCUTE PE GENUNCHI DE NIȘTE AGEAMII DE NEGOCIATORI CARE AU PUS IN PERICOL SIGURANȚA NAȚIONALA A STATULUI ROMAN!!!!
  NE-AM VÂNDUT CA PROSTII UNOR ENTITĂȚI DE AFARA SA NU DUCĂ LA SAPA DE LEMN!!! ASTA-I REALITATEA DACĂ AU PLECAT PESTE 3,7 MILIOANE DE ROMANI RĂSPÂNDIȚI IN TOATĂ LUMEA!!! CE FORȚA PUTEAU SA FIE IN ROMÂNIA DAR AI CU CINE LA GUVERNARE ???? AMATORI ȘI NEAVENITI CARE NU AVEAU CE CAUTA LA VÂRFUL GUVERNĂRII !!!!!
  Dacă nu am dreptate sa iasă premierul și sa ne spună altceva!!!

 6. Foarte corect Orban. Inainte de a cistiga trebuie sa limitezi pierderile. Sa nu pierzi ceea ce ai deja.
  Informatizare in loc de umblat pe la ghisee cu hirtii in mina si stind la cozi. Iar la ghiseu o birocrata obraznica sa te trateze ca si cind o deranjezi cu treburile tale.
  Informatizarea reduce numarul de birocrati.
  Daca se mai taie si pensiile speciale imediat ramin ceva bani pentru investitiile ce aduc profit imediat. Pe urma profit la reinvestitia profitului si se dezvolta totul exponential daca se respecta niste reguli economice simple si garantate, probate in foarte multi ani. Nu e timp de experimente sau de democratie originala. Trebuie mers pe ceea ce e sigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here