Șeful Poliției Prahova, anchetat de DNA pentru luare de mită. A primit un ceas de 4.350 de lei să rezolve o plângere, deși asta intra în fișa postului

0
525
Comisarul Marian Iorga (centru) a fost "reciclat" de MAI și trimis într-un post călduț, dar mai puțin vizibil, cât timp e anchetat și plasat sub control judiciar de DNA. Până la urmă, n-a încasat "decât" o șpăguță de 950 de euro - o nimica toată. FOTO: Ziarul Incomod

Comisarul Marian Iorga, șeful Poliției Prahova, a fost pus de DNA sub control judiciar pe timp de 60 de zile sub acuzația de luare de mită, scrie Ziarul Incomod. Ca urmare a acestei măsuri, ministrul Lucian Bode l-a destituit din funcție, dar nu și din Poliție. Iorga a fost pus „la dispoziția IGPR” și trimis să lucreze „în zona de suport administrativ”, adică tot la birou, dar într-un loc mai puțin vizibil.

Marian Iorga este unul dintre neprețuiții care sunt mutați, cu delegație, din șefie în șefie la Ministerul de Interne. Practica este generalizată în statul român și asigură controlul politic asupra instituțiilor – șefii nu sunt numiți pe 4 ani, prin concurs, ci împuterniciți pe câte 3 sau 6 luni. Cu cât sunt mai docili față de comezile politice, cu atât li se prelungește mandatul.

Iorga a fost șef la IPJ Călărași, apoi a fost mutat șef la IPJ Prahova – de fiecare dată prin împuternicire și nu cu examen.

DNA a descoperit fapte de corupție a neprețuitului comisar acum 4 ani, pe când era șef la Călărași. El a primit mită un ceas de 4.350 de lei de la o persoană care depusese o sesizare și care dorea soluționarea favorabilă a cererii. De remarcat că Iorga a primit șpăguța (la vrema respectivă, euro valora puțin sub 4,57 lei) de 950 de euro pentru a face ceva ce îi intra oricum în atribuțiile de serviciu.

Conform DNA, Iorga a încasat ceasul pe 29 aprilie 2017, „de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv, cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior”.

În urma deschiderii dosarului penal, comisarul Marian Iorga a fost suspendat din funcție începând cu vineri, 9 iulie 2021.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Medicul conspiraționist Răzvan Constantinescu nu mai are voie să predea la facultate, nici să participe la examene, lucrări sau proiecte!

* Calculele chirurgului Neață, fost consilier PSD: „Dacă e rost de ceva bănuți, internez. Dacă nu, nu!”. Se ruga zilnic la Fecioara Maria să-i dea bani mulți și să-l apere de procurori

* Polițistul Godină, ironie tăioasă la adresa ministrului de Interne: „Nu mai poate omul dormi pe bancheta din spate că trece unul filmând”

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* Omul fostului ministru Răzvan Cuc (PSD), reținut de DNA pentru o șpagă de 460.000 de lei în scandalul navelor cumpărate de stat la suprapreț. Petre Neacșa e director în Ministerul Transporturilor

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Două finale de vis: Anglia – Italia (Euro 2020) și Brazilia – Argentina (Copa America). Englezii s-au calificat cu un penalty inventat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here