Câți români s-au vaccinat anti-Covid. Pe ce loc se află România în Europa și în lume

1
549
Andrei Baciu

România se situează pe locul 15 la nivel european şi pe locul 28 la nivel global în ceea ce priveşte administrarea ambelor doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, a informat, marţi, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

„Ţinând cont de administrarea unui regim complet de vaccinare, România se situează pe locul 15 la nivel european şi pe locul 28 la nivel global”, a afirmat el.

Baciu a menţionat că, până în acest moment, România a recepţionat 14.720.749 de doze de vaccin anti-Covid şi au fost administrate 8.288.345, reprezentând 56,30%.

Până la data de 6 iunie, s-au înregistrat 20.317 doze pierdute, pentru motive neimputabile, reprezentând 0,2% din totalul dozelor utilizate.

În luna iunie, România urmează să primească un total de 6.538.961 de doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2.

Potrivit secretarului de stat, până în prezent, 527 de companii, dintre care 83 din domeniul HoReCa (Hoteluiri – Restaurante – Cantine), au demarat activitatea de imunizare a angajaţilor şi a familiilor acestora. Activitatea de vaccinare s-a desfăşurat cu ajutorul a 138 de echipe mobile, iar până acum au fost vaccinate 47.405 persoane în acest fel, dintre care 2.366 din domeniul HoReCa.

Ca şi în săptămânile anterioare, judeţele Braşov, Alba şi Bihor sunt pe primele locuri privind numărul de operatori economici care s-au implicat în vaccinarea anti-Covid a angajaţilor: Braşov – 85, Alba – 60, Bihor – 37. În ceea ce priveşte numărul de persoane vaccinate, Braşovul se află, de asemenea, în fruntea clasamentului, cu 5.337 de persoane. În această săptămână, au încheiat acţiunea de vaccinare 133 de operatori economici şi demarează activitatea de imunizare alţi 15, cu peste 100 de angajaţi.

Cu ajutorul echipelor mobile şi al centrelor mobile au fost vaccinate 17.035 de persoane. Au funcţionat 24 de centre mobile de vaccinare anti-Covid.

Prin intermediul caravanelor şi al echipelor mobile, în mediul rural, până în acest moment, au fost vaccinate 18.870 de persoane.

În Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” de la Otopeni, unde există două fluxuri de vaccinare cu ser de la Johnson&Johnson, au fost imunizate 300 de persoane.

La Aeroportul Internaţional Craiova au fost vaccinate 114 persoane, la Aeroportul Internaţional Iaşi – 218, la Aeroportul Internaţional Transilvania din Târgu Mureş şi Aeroportul Internaţional Suceava – câte 42.

La centrul de la vama Nădlac II (jud. Arad), au fost vaccinate 278 de persoane, la Punctul de Trecere a Frontierei din Borş (jud. Bihor) – 104 persoane, iar la Petea (jud. Satu Mare) – 184 de persoane.

În proximitatea Gării din Constanţa există, de asemenea, un centru de vaccinare, unde au fost imunizate 59 de persoane.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Antena 3 și RTV pregătesc referendumul pentru demiterea lui Nicușor Dan și a lui Clotilde Armand. Cei doi sunt acuzați că „infectează intenționat populația”

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Dan Voiculescu o atacă și pe soția lui Mihai Șora, cu o tehnică securistă: „Am aflat cu tristețe că postările unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană apropiată…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

1 COMENTARIU

  1. Locul 15 în Europa (TOATĂ sau numai țări din U.E.???) și locul 28 mondial… NU sunt, totuși, chiar rele!!!

    ÎNGRIJORAREA este că… scade (chiar… DRAMATIC!!!) ritmul vaccinării: au rămas nevaccinate, deocamdată, exact persoanele cele mai… RETICENTE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here