Cascadorii Râsului la PSD. Ciolacu ar cere iertare UE, „euro-Manda” face mişto de ardeleni, Olguţa face pe dura, Paul Stănescu visează la putere, iar Dăncilă îi ia de proşti pe toţi

0
2483
Ciolanul e tot ce-i interesează pe PSD-işti

Jale mare la PSD! Partidul care a controlat România în ultimii 30 de ani, cu mici pauze, riscă să dispară efectiv. A ajuns la doar 18,5%, de la 45%, în doar trei ani, iar tendinţa arată în continuare prost pentru acest partid născut pe scheletul fostului PCR.

Vineri, a avut loc o nouă şedinţă „CEx”. La finalul ei, Marcel Ciolacu, liderul interimar, a anunţat că el şi tovarăşii colegi contează pe un număr de 233 de voturi la moţiunea de cenzură depusă deja de PSD împotriva Guvernului Orban.

„Matematic, în acest moment, avem 233 de voturi. Continuăm negocierile cu fortele politice, cât și cu cei neafiliați. Am luat decizia ca în cazul în care un parlamentar al PSD nu votează moțiunea sau lipsește nemotivat la moțiune, o perioada până după alegeri locale, va fi suspendat. Cu alte cuvinte, nu va participa pe lista PSD la alegerile locale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Declaraţia sa menită să-i sperie pe cei care ar putea „trăda” operaţiune de debarcare a Cabinetului PNL e una mai mult de PR decât de efect. Pentru că oricum, cu 18,5% intenţie de vot în momentul de faţă, PSD nu poate oferi locuri eligibile decât pentru cel mult o treime dintre parlamentarii actuali.

Ceilalţi îşi negociază fiecare, individual, salvarea în afara PSD. Şi cu cine pot târgui ceva pentru sine şi anturaj decât cu puterea actuală. Ca atare, PNL are aici o mare marjă de manevră, putând „cumpăra” trădarea unor PSD-işti care ştiu sigur că, indiferent dacă vor fi puşi pe liste de Ciolacu sau nu, asta nu le va folosi la nimic.

Altfel, restul şedinţei CEx de azi a produs şi mai mult ridicol. În paralel cu Marcele Ciolacu, cine făcea declaraţii jurnaliştilor? Viorica Dăncilă! În ce calitate? Nimeni nu ştie. A fost o scenă ridicolă – fostul şi actual preşedinte al PSD dând declaraţii „la concurenţă”.

Dar oricum, e greu să înţelegi ce se întâmplă la PSD. Paul Stănescu se visează prim-ministru, Marcel Ciolacu anunţă că şi-ar cere scuze lui Timmermans pentru atacul lui Dragnea la relaţia România-UE, Claudiu Manda, europarlamentar, face mişto de ardeleni că „votează cu dreapta”, soţia lui se laudă că mai avea puţin şi „îndeplinea tot programul de guvernare” dacă nu pica Guvernul PSD, iar Dăncilă iese la final în faţa presei, ca şi când e în continuare şefă, şi pare că vrea să-i ia de… proşti pe toţi!

Cu acest peisaj, demn de Cascadorii Râsului de odinioară, oare cum ar fi ca România să ajungă din nou pe mâna PSD?

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* CTP îl „toarnă” pe ministrul Sănătăţii: „O să vă spun de ce m-a sunat!”. Cât de grav e cazul Victor Costache?

* BREXIT. Premierul Scoţiei: „Vom reveni în Europa ca ţară independentă”

* Hoția lui Dragnea: și-a decontat deplasările în străinătate și la Parlament, și la PSD! Camarila lui zbura cu Țiriac Air

* BREXIT. Mesajul lui Iohannis pentru românii din Marea Britanie

* „Mitralieră” trage cu mizerii în Caramitru şi Funeriu: „V-aţi uitat la feţele voastre de proşti notorii? Nimicurilor, îmbuibaţi hidoşi, hahalere, slugi ai străinătăţii sorosiste!”

* ANALIZĂ. Versurile lui Tudor Gheorghe sunt mincinoase, înjură democrația și oftează după dictatură. „Scoate-mă din necuvinte / Dă-mă-n totalitarism!”

* Funeriu șterge pe jos cu „rapsodul PSD” Tudor Gheorghe: „Să-ți fie rușine, canalie…!”

* „Canalia talentată” Tudor Gheorghe, răspuns arogant pentru criticii săi. Stă la Techirghiol și face băi de nămol

* Funeriu, mesaj emoționant pentru cei care l-au înjurat că a dat de pământ cu Tudor Gheorghe, rapsodul PSD-ist

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here