Funeriu șterge pe jos cu „rapsodul PSD” Tudor Gheorghe: „Să-ți fie rușine, canalie talentată!”

25
77147
Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, revoltat de PSD-ismul lui Tudor Gheorghe - Foto: Realitatea TV/Captura, Wikipedia

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației în Guvernul Boc, a fost revoltat de spectacolul rapsodului Tudor Gheorghe, difuzat de TVR pe 26 ianuarie; întâmplător sau nu, ziua în care s-a născut dictatorul Nicolae Ceaușescu. 

Funeriu a scris un mesaj critic pe Facebook, în care îl caracterizează pe Tudor Gheorghe, pe bună dreptate, drept „rapsod mizerabil și canalie talentată”.

În spectacolul difuzat de TVR, Tudor Gheorghe a făcut o propagandă PSD-istă deșănțată, atacând Uniunea Europeană, sistemul de justiție și protestatarii din Piața Victoriei. Iată o mostră din discursul și versurile rapsodului, difuzate de televiziunea publică, prezentate de Universul.net:

 • O „țară care plânge”, care „geme” și așteaptă „un decret de la Bruxelles sau Strasbourg”.
 • „Cui va mai rămâne această țară?”
 • „Procurorii” sunt „niște veleitari, niște oameni mici ce nu gândesc”.
 • „Lanțul de minciuni” cu care „ne-ați vândut”, dar „vine vremea să dați seamă pentru câte rele ne-ați adus”.
 • „Protestăm pentru nimic” și „ne-adunăm să ne-alergăm”.
 • „Noi, cu mâna pe pietroi, strigăm «Fără violență!»”.
 • „Nu vedem și nu simțim că la poartă așteaptă dricul!”.
 • „Ia-ne, Doamne, orice perspectivă! Ia-ne și bomboana din colivă!” 
VIDEO: Spectacolul „pășunist” al lui Tudor Gheorghe, difuzat de TVR

Reacția lui Daniel Funeriu este exemplară și-l pune la punct pe „propagandistul” PSD, cocoloșit până acum de reprezentanții opiniei publice datorită vârstei și a talentului său. Tudor Gheorghe și-a bătut joc de tot.

Mesajul lui Daniel Funeriu

– Băi, Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cât ai fi fost tu de talentat în muzică și versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei, și alți 1.000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga-zdranga, la mandolină, spunând că a fost degeaba!

– Băi, talent: nu-ți e rușine la senectute să spui că e tot una să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă 4 zile pentru 25 de litri de benzină?

– Băi, nenicule! E tot una să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colț de stradă?

– Johnny Mandolină, e același lucru să stai iarna la 10°C sau să te lăfăi în Bali? Nu ți-e rușine ca de la înălțimea talentului cu care te-a înzestrat Dumnezeu să bagi minciuna că „a fost degeaba” în mintea oamenior care au făcut, prin sudoarea frunții lor, țara asta să stea la masă cu Germania, Franța și Spania în loc să facă plecăciuni dictatorilor din Congo și Coreea de Nord?

– Mizerabile rapsod: dacă nu era omorât ca un vierme idolul tău, Ceaușescu, eu și mii de ROMÂNI ca mine, care au luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit fără să-și revadă frații și părinții, și tu spui că degeaba au trecut 30 de ani?

– Cine ești tu, mă, să-ți permiți să dai sentințe despre ce au realizat, în 30 de ani, românii? Da, pentru tine degeaba! Nu ai înțeles că lumea evoluează și respiră fericire, nu plenare PCR!

– N-o mai lungesc că e degeaba cu tine, și îți spun atât: să-ți fie rușine, canalie talentată! Să-ți fie rușine, nu pentru că ți-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni, ci pentru că, la bătrânețe, ți-ai bătut joc de ce-ai făcut o viață întreagă, ți-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la Natură, ți-ai bătut joc de o țară și oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înțelegi vreodată!

– Pune-te, mă, în genunchi în fața copiilor acestei țări și cere-le iertare!

Televiziunea publică a dat din nou dovadă că nu e decât un canal de propagandă pentru PSD, difuzând un spectacol populist și anti-european. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Anunț îngrijorător. Vaccinul împotriva virusului din China, gata abia peste 8 săptămâni

* VIDEO. Wuhan, orașul fantomă. 11 milioane de oameni, baricadați în case. 10 imagini șocante

* VIDEO. Germania, a doua țară europeană, după Franța, în care a fost descoperit virusul. Ce măsuri a luat UE

* VIDEO. Criză în China din cauza epidemiei. Primul mort în Beijing. OMS: „Pericol mare de răspândire”.

* VIDEO. Guvernul chinez ascunde adevărul despre epidemie. Cercetători din Hong Kong: 44.000 de oameni sunt deja infestați

* INTERVIU. „Virusul mortal din China n-are nicio legătură cu vaccinurile gripale”

* Fost consilier de securitate al Președintelui SUA acuză: Donald Trump ține partea dictatorilor

* Brexit. Boris, o victorie cât o înfrângere. „Marea Britanie a devenit o țară mică! E slabă în comparație cu UE”

25 COMENTARII

 1. Și a fost sala plină, domnilor ? Dacă da, înseamnă ca are încă lipici la romani!!! Pana la urma țara a fosta distrusă si de indolenta voastră care îl pupați pe acest Funeriu venit de nicăieri care a distrus sistemul de învățământ! S-a luat deșteptul asta de Funeriu de la francezi și ni l-a plantat noua ca fraierii! Un nenorocit de individ!!!!

 2. UE cere să se exprime şi cine crede că nu e bine să ne dea Olanda, care nu ne lasă-n Schengen, legume-fructe, cum erau la aprozar. Nici Caramitru, nici Funeriu nu se omoară să înţeleagă ce zice altul. Aceeaşi pamfletare în stil băsescian. De aceea, PSD are pe ce teme să se refacă electoral, dacă renunţă la Iliescu, iar baronii atrag mulţi intelectuali tineri în partid, pe bază de liste de cărţi bune.

  • Emisiune de kkat a tvr1 impreuna cu cel msi mare mancator de kkt „marele cantareti tudor gheorghe!!!
   Vinovatii sinteti vpi ca tine imputitii de comunisti care va tineti de scaune si va faceti averile furand din banii romanilor si imbatand romanii cu o propaganda comunista pe cate o faci tu !!!
   🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑

 3. Tudorel Ghita are voce dar este un comunist convins. Si este bolnav cu nervii saracu:… Imi aduc aminte cum reactiona când tinerii s-au manifestat prin fluieraturi de bucurie la un un spectacol de-al lui.

 4. Eh, trubadurul nostru e si purtator de sortulet din piele de mielutz si comuist… e protejat si promovat de fratziorii lui – ca si piticania George Ivascu si butoiul ambulant infractor Sorin Ov Balan…

 5. M-a cam dezamãgit Daniel. Îl credeam om serios. Iar el îsi pierde vremea cu notoriul lãutar al ciumei rosii.
  Lingãu, cum îi sade bine unui comunist convins si declarat, omul e porta-vocea celui mai de seamã bazin electoral al nostalgicilor comunismului. Se poate lua de mânã cu ALDE Bittman, Socaciu, etc. Sã se ducã cu totii sã-i cânte-n strunã lu’ DracNea la Rahova si lu’ Veorica la… bratele dde muncã 🙂

 6. Am fost la un concert acum 3-4 ani la Sala Palatului, a costat 3mil vechi biletul. Nu am inteles textul cantecelor, era data statia de amplificare la maxim, exact ca la nuntile de mitocani, sa se auda pe toate ulitele. Cantecele erau mai toate cu mesaj politic ca in anii 1950-1960, militante, niciunul dintre cele reusite din repertoriul sau.Ca sa pretinzi 3 milioane pe bilet si sa oferi propaganda proletcultista, sa spargi timpanele oamenilor si in loc de muzica sa faci un zgomot infernal, asta da tupeu.Dar de ce o fi nemultumit Tudor Gheorghe de aceste vremuri, sa zicem capitaliste?…Ca dumnealui si azi si ieri (in acele vremuri oarecum socialiste) , a dus-o minunat! Atunci ar fi indraznit sa ceara 60 de dolari pe bilet?

   • Nu e usor. Ca sa vorbesti corect o limba, folosind mai mult de 300 de cuvinte, cate stie si un copil, trebuie sa citesti (sa fi citit). Nu foarte mult, dar macar ceva, acolo. Nu e usor. Deprinderea asta s-a pierdut si uite rezultatul.

  • Intelectual?Nici vorba!Poate? profesional,chimist,de elita,foarte bine pregătit(de către cine?)fugit la 16 ani din tara.Il doare acum sufletul de Romania!Poate fi chiar candidat la vreun premiu Nobel,daaaar .. un intelectual,un DOMN,niciodată!Cum sa fie un astfel de om,ministrul EDUCATIEI?!Sigur,se crede DASCAL,da lecții românilor,dar,trăiește în străinătate.Dorim să ajungă ministrul educatiei in Franța,Germania,căci,la ce merite și comportamen are,da, i s-ar potrivi mănușă .Deocamdată ,nu știm,n-are ce face ,sau,nu are ce face?Este foarte activ pe feisbuci și,asta îi ocupă tot timpul.

 7. ABSOLUT DE ACEEASI PARERE !!!.. acest lautar tigan-oltean , fost al PCR .. acum al organizatiei bolsevice neo-comuniste ..psd +alde + pro-romania … este o canalie ce face de rusine … NATIUNEA ROMANA !!!…acest individ isi bate joc de eroii REVOLUTIEI ROMANE si produce propaganda bolsevica rusa ..anti -romaneasca , anti-UE si anti-NATO ..pentru ura sociala si ANARHIE in ROMANIA LIBERA , DEMOCRATA si EUROPEANA !!!.. nu are …RUSINE !!!…

  • Aveți dreptate!Rușine să-i fie lui Funeriu.Limbajul sau nu face cinste unui ministru al EDUCATIEI .Ce exemplu poate fi el,pentru profesori,ce părinte responsabil poate avea încredere în educație,când, în fruntea ei este un nevricos?

 8. SENSUL ȘI MESAJUL SPECTACOLULUI LUI TUDOR GHEORGHE E CU TOTUL ALTUL!E UN PORTRET ÎN MUZICĂ ȘI VERSURI A CLASEI POLITICE DE AZI CORUPTE CARE A ADUS ȚARA ÎN ACEST HAL DE DEGRADARE.LA MINUTUL 14 A PĂRȚII A DOUA A SPECTACOLULUI SE POATE VEDEA CUM TUDOR GHEORGHE RIDICULIZEAZĂ ÎN VERSURI MENTALITATEA PESEDISTĂ DE A GUVERNA PRIN PROȘTI.PROST MARE E FUNERIUL ĂSTA,CĂ N-A ÎNȚELES NIMIC DIN SPECTACOL!

 9. Dar cine ești tu măi Funeriu? Ai participat tu la Revoluția din 1989? Ce legătură ai tu cu cei 1.000 de oameni care au murit atunci și cărora tocmai tu te crezi îndreptățit să le iai chipurile ,,apărarea”? Ai avut tu vreo contribuție la schimbările aduse de Revoluție? Ce tupeu poate sa aiba un nimic ca tine să-l atace pe Tudor Gheorghe?! Acest român adevărat, este o valoare culturală pe care românii și România îl prețuiesc. Ca dovadă, sala plină la concertul lui. Noi i-am înțeles ironia la adresa tuturor politicienilor și semnificația titlului dat Concertului său.Tu, un biet cercetător incompetent care a revenit în țară tocmai pentru că nu era apreciat acolo unde fugise de romani, n-ai înțeles. În final, să-mi fie scuzată exprimarea mai puțin academică, dar cred că ar fi mai înțelept să stai în banca ta din fundul clasei.

 10. Rapsodul asta „talentat” este doar pentru necuoscatori si habarnisti un „talent”! Nu a fost in stare sa invete nico inlantuire de acorduri corect. Din punct de vedere muzical este o nulitate. Se foloseste de versuri care dau bine din „coada”. Este superficial pe toate planurile. Pe cel moral este de neiertat! Il stiu de cand s-a lansat. Nu mi-a placut niciodata. Taranii de la oras l-au facut sa creada ca are talent. TVR este o institutie anacronica care trebuie sa dispara!!!

 11. Cântăreţul cu limba maronie al Ceauşului…
  Un ticălos care in Decembrie 1989 arunca cu grenade in manifestanți.
  Într-un interviu pentru „Evenimentul zilei”, Dan Voinea a spus la un moment dat: „La Craiova, cel care intra cu generalul Roșu și arunca grenade pe acolo, de s-a speriat mulțimea, era Tudor Gheorghe.
  Mulțimea nu se dădea la o parte ca să intre Armata, să ocupe Consiliul Județean, și (Tudor Gheorghe – n. red.) a aruncat (grenade – n. red.) ca să facă «potecă»”.
  Peste un timp îl văd pe Tudor Gheorghe la balcon, flancat de câțiva de-ai lor. Eeeh, ce zice Gheorghe la microfon? «Voinicii mei, ați strigat mult și ați strigat degeaba. Duceți-vă acasă!». Culmea este că o parte din mulțime s-a dus.
  Apoi, acest Tudor Gheorghe a făcut apel la generalul Roșu, comandantul Armatei a III-a, să scoată necunoscuții – adică pe noi – din Comitet.
  La un moment dat chiar a aruncat cu o grenadă înspre noi. Au venit, într-un final, și militari români cu tancuri, multe erau T-34…
  Ce făcea această canalie? Îi instiga pe militari împotriva noastră!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.