BREXIT. Mesajul lui Iohannis pentru românii din Marea Britanie

0
995
Klaus Iohannis, presedintele Romaniei
Klaus Iohannis a încercat să facă ordine în acțiunile PNL din ultimele zile

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, vineri, românilor din Regatul Unit al Marii Britanii că „vor putea continua şi după Brexit să îşi exercite neîngrădit drepturile dobândite”, fiindcă acest obiectiv a fost urmărit în Acordul de retragere.

Klaus Iohannis a mai spus că regretă decizia de retragere a Marii Britanii din UE, dar că voinţa cetăţenilor din Regatul Unit trebuie respectată, afirmă preşedintele într-un comunicat dat publicităţii de Administraţia Prezidenţială.

Principalele declaraţii ale lui Klaus Iohannis privind Brexit

  • „În procesul de negocieri privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană am urmărit ca principal obiectiv protejarea drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţenilor români care locuiesc, muncesc şi studiază în Regatul Unit. Acest obiectiv este reflectat corespunzător în Acordul de retragere, care reprezintă cea mai bună soluţie pentru garantarea drepturilor cetăţenilor Uniunii Europene din Marea Britanie, pentru asigurarea predictibilităţii şi certitudinii juridice. Astfel, cetăţenii români din Regatul Unit vor putea continua şi după Brexit să îşi exercite neîngrădit drepturile dobândite
  • „Retragerea pentru prima oară, a unui stat membru din Uniunea Europeană este un moment care va influenţa evoluţia proiectului european, antrenând o nouă dinamică la nivelul Uniunii”
  • „Regretăm decizia Marii Britanii de a pune capăt apartenenţei la Uniunea Europeană după 47 de ani, însă voinţa suverană a poporului britanic de a alege un alt parcurs trebuie respectată”
  • „România îşi exprimă speranţa că Regatul Unit va rămâne un partener apropiat şi un aliat de încredere, cu care împărtăşim acelaşi sistem de valori (…) astfel încât relaţia bilaterală post-Brexit să se consolideze pe dimensiunile de interes comun pentru cele două state”
  • „În acelaşi timp, ne dorim ca Regatul Unit să reprezinte în continuare un partener strategic al Uniunii Europene şi să stabilim o relaţie cât mai apropiată, care să reflecte legăturile puternice construite de-a lungul anilor. În acest sens, rămânem ferm angajaţi în negocierea şi agrearea unui parteneriat ambiţios, cuprinzător al Uniunii Europene cu Marea Britanie, care să acopere o arie largă de domenii”
  • „Vom continua să urmărim şi în această etapă asigurarea respectării principiilor nediscriminării, reciprocităţii depline şi garantarea egalităţii de tratament pentru toţi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv pentru cei români”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Mitralieră” trage cu mizerii în Caramitru şi Funeriu: „V-aţi uitat la feţele voastre de proşti notorii? Nimicurilor, îmbuibaţi hidoşi, hahalere, slugi ai străinătăţii sorosiste!”

* ANALIZĂ. Versurile lui Tudor Gheorghe sunt mincinoase, înjură democrația și oftează după dictatură. „Scoate-mă din necuvinte / Dă-mă-n totalitarism!”

* Funeriu șterge pe jos cu „rapsodul PSD” Tudor Gheorghe: „Să-ți fie rușine, canalie…!”

* Postarea lui Funeriu „Să-ți fie rușine, canalie…!”, adresată rapsodului PSD-ist Tudor Gheorghe, e fenomen pe Facebook

* „Canalia talentată” Tudor Gheorghe, răspuns arogant pentru criticii săi. Stă la Techirghiol și face băi de nămol

* Funeriu, mesaj emoționant pentru cei care l-au înjurat că a dat de pământ cu Tudor Gheorghe, rapsodul PSD-ist

* Firea își mai bate un cui în coșciugul politic. Rapsodul PSD-ist Tudor Gheorghe, cetățean de onoare al Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here