Spitalul Floreasca, o cloacă PSD-istă. Salvarea corupților, misiunea principală a instituției medicale

1
7565
Chitoiu, Nastase, Vantu, Spitalul Floreasca
Mai mulți politicieni și oameni de afaceri corupți sau care au încălcat legea au căutat protecție în spatele zidurilor Spitalului Floreasca, printre ei: Daniel Chițoiu, Adrian Năstase și Sorin Ovidiu Vântu

De mai mulți ani, Spitalul Floreasca din București este o instituție controversată. Deși are un rol important în ce privește medicina de urgență, această instituție este și a fost un loc în care politicienii corupți caută o cale de salvare.

Pacienta ucisă de un incendiu în timp ce se afla pe masa de operație a atras din nou atenția asupra neregulilor și a managementului defectuos de la Floreasca. Ministrul sănătății Viorel Costache a anunțat că în raportul preliminar al anchetei în acest caz „denotă o cascadă de nereguli foarte grave” descoperite în spital.

5 cazuri grave petrecute în Spitalul Floreasca în care au fost implicați medici și politicieni corupți

1. Daniel Chițoiu, lider ALDE,fost ministru al economiei, este internat în Spitalul Floreasca după ce a intrat cu mașina pe contrasens și a ucis două persoane.

Chițoiu a ieșit din automobilul său pe picioare pentru ca imediat după ce a văzut rezultatul neatenției sale să se întindă pe o targă și să ceară internarea. A ales Spitalul Floreasca pentru a se ascunde și pentru a căuta o soluție de scăpare.

2. Ioan Lascăr, medic vedetă din Spitalul Floreasca, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu cu privire la deturnarea de fonduri în legătură cu realizarea unei secții de mari arși în Spitalul Floreasca, una care n-a fost funcțională niciodată.

Ioan Lascăr a folosit bani publici pentru a dota cu aparatură de ultimă generație o secție a spitalului pe care a închis-o. Scandalul a izbucnit în zilele ce au urmat tregediei de la Club Colectiv, atunci când răniții nu erau tratați corespunzător în spitalele din Capitală.

3. Șerban Brădișteanu, medic Spitalul Floreasca, a fost condamnat definitic în anul 2015 la un an de închisoare cu suspendare pentru că în 2012 l-a favorizat pe „infractorul Adrian Năstase”, internându-l ilegal în spital pentru ca acesta să nu-și execute pedeapsa dată de judecători.

Șerban Brădișteanu era medic la acea vreme, șeful secției de chirurgie cardio-vasculară, iar el s-a ocupat de Adrian Năstase care a încercat să se sinucidă în momentul în care polițiștii au venit să-l ridice pentru a-l duce la închisoare. Năstase a ratat ținta și a fost internat mai multe zile în spital pentru o simplă zgârietură.

4. Un alt mare corupt PSD care a beneficiat de serviciile de protecție oferite de Spitalul Floreasca a fost Constantin Nicolescu, președintele Consiliului Județean Argeș la acea vreme.

Lui Nicolescu, un politician care a furat de a rupt bani din fonduri europene, i se făcea rău la fiecare audiere la DNA. Acesta a fost condamnat la închisoare 7 ani și a petrecut după gratii doi ani, fiind eliberat condiționat. Nu mai are probleme de sănătate.

5. Sorin Ovidiu Vântu este un alt mare corupt care s-a ascuns în Spitalul Floreasca pentru a scăpa de decizia judecătorilor și tot pentru afecțiuni cardiace.

Se întâmpla asta în ianuarie 2011 când acesta s-a internat, bineînțeles, tot pentru afecțiuni cardiace.

Atunci, judecătorul Camelia Bogdan a pus mâna pe telefon și a sunat la spital pentru a verifica personal situația pacientului. Decizia ei a determinat administrația de atunci să-l externeze rapid și să-l pună la dispoziția tribunalului.

Acestea sunt doar câteva dintre cazurile în care administrațiile acestui spital s-au comportat ca o instituție coruptă care oferă protecție politicienilor sau celor influenți în fața sistemului de justiție.

Încercarea administrației spitalului din București de a mușamaliza incendierea unei paciente pe masa de operație e o regulă, nu o excepție pentru această instituție publică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ungureanu (USR) a depus plângerea penală împotriva lui Beuran: „Declarațiile medicului sunt năucitoare!”

* Cele 4 cauze care au dus la arderea femeii în timpul operației. Dosar pentru ucidere din culpă, la Serviciul Omoruri

* Doctorul Beuran admite că la moartea pacientei a contribuit și arsura suferită în timpul operației. „Biologic nu a rezistat. O boală incurabilă, un efort chirurgical și această arsură…”

* Doi primari ai Timișoarei, Ciuhandu și Robu, trimiși în judecată pentru vânzarea ilegală a clădirilor din centrul vechi

* VIDEO. Cum își plătesc vacanța turiștii din Poiana Brașov? Un nou sport național: aruncarea bancomatelor în aer

* Un avion Wizzair din Craiova s-a apropiat la doar 60 de metri în aer de o aeronavă Air Europa!

1 COMENTARIU

  1. […] De mai mulți ani, Spitalul Floreasca din București este o instituție controversată. Deși are un rol important în ce privește medicina de urgență, această instituție este și a fost un loc în care politicienii corupți caută o cale de salvare, potrivit informațiilor furnizate de Ziariștii.com. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here