Gabriela Firea = Elena Ceaușescu 2. Bucureștenii trec prin suferințe tot mai mari, fără căldură și apă caldă

5
2660
Firea, iepurașul și găina. Kitsch-ul absolut, care ne costă scump

Capitala României a devenit o mică Siberie. Pentru prima dată după 30 de ani, frigul de afară se regăsește și în apartamente – în tot mai multe dintre ele. Mandatul de primar al Gabrielei Firea a fransformat o problemă reală (starea rețelei de conducte) într-una catastrofală.

Pe vremea Gabrielei Firea, bucureștenii se trezesc în situația de la sfârșitul anilor ’80, când o înjurau în gând pe Elena Ceaușescu („el e bun, ea e rea”, suna refrenul vremii, lansat probabil din laboratoarele Securității, care avea misiunea de „a-l scoate la vopsea” pe „nea Nicu”).

În cei trei ani și jumătate de când e primar general al Capitalei, Gabriela Firea a risipit un buget total de aproape 4 miliarde de euro pe patru direcții favorite:

 • înființarea unor companii municipale care toacă sute de milioane de euro fără să producă nimic, dar asigură bunăstarea clientelei PSD;
 • finanțarea „presei de partid” (campioană: Antena 3);
 • concerte, spectacole și chermeze, cu onorarii uriașe pentru artiști (premise u=ideale pentru parandărăt);
 • afaceri cu turcii, care cunosc sensul cuvintelor „ciubuc”, „bacșiș”, „peșcheș” (autobuze, tramvaie etc.).

Intersul pentru probleme majore ale Capitalei, precum traficul rutier și rețeaua de termoficare, a fost zero. Zero absolut! Niciodată, în mandatul niciunui alt primar, nu a existat un asemenea dezinteres față de încălzirea locuințelor din București.

Noi avarii în Capitală

O nouă defecțiune gravă a avut loc vineri, 6 decembrie, „de Moș Nicolae”. Cea care a cedat a fost rețeaua de termoficare din zona Arenei Națională. Mai multe blocuri de pe bulevardele Basarabia, Nicolae Grigorescu, Decebal și Burebista, precum și câteva străzi adiacente, au fost lăsate fără apă caldă și căldură.

Afectate sunt și Piața Alba Iulia, Calea Călărași și Strada Matei Basarab.

Alimentarea cu apă caldă și căldură a fost oprită în unele zone încă de vineri dimineață, de la ora 09.30, iar compania Termoenergetica (aparținând Primăriei Capitalei) estimează că la miezul nopții furnizarea agentului termic va fi reluată. De regulă, asemenea „estimări” nu sunt respectate.

În alte zone, furnizarea a fost sistată la prânz sau în cursul serii. Termonergetica estimează că abia sâmbătă dimineață, la ora 6.00, avaria va fi remediată, dar nimic nu e sigur.

Sfârșitul toamnei 2019 a fost marcat de mai multe avarii la rețeaua de alimentare cu apă caldă și căldură. Bucureștenii din mai multe zone au reclamat faptul că apa caldă este, de fapt, călâie, iar calorifele li se demorțesc doar câteva ore pe seară.

Un exemplu de haos în acest domeniu. Pe 23 noiembrie, RADET (Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice) îşi informa cei 1,2 milioane de abonaţi, pe site-ul său oficial, printr-un comunicat atribuit Primăriei Capitalei: „În acest moment, aproximativ 3% din imobilele racordate la sistemul centralizat de termoficare nu beneficiaza de apă caldă şi căldură la parametrii normali. Concret, este vorba despre 250 de blocuri din cele 8.300 de blocuri racordate la RADET, din sectoarele 1,2,3 si 6”.

În realitate, situația era mult mai gravă. dar chiar și așa: 3% sau 250 de blocuri înseamnă foarte mult, e o adevărată calamitate să lași zeci de mii de oameni în frig și fără apă caldă, în sezonul rece.

5 COMENTARII

 1. Multumin din inima partidului si tovarasei Vranceanu-Pandele-Firea pentru masina timpului, care ne proiecteaza in timpurile de aur ale dictaturii de partid de acum 30 de ani.
  Daca Puscariasul Stalinist Dragnea (PSD) nu a reusit sa intoarca intrega tara in anii ’80, cel putin in Bucuresti poti trai INCA sub regimul de teroare si comfort ceausist.

  Bravo, duduie Firea si mult spor la sarma din colon.

 2. Orice popor moare pe cheltuiala lui.
  Nu orice popor avea conducte bune.
  Orice popor are o femeie cu sentiment.
  Michael Smith guița ca porcul cu glonț în picior: iertare Ionelaș. Cruță o viață aici.
  Nu orice popor o are pe Gabi Firea.

  Mânca-v-aș coliva cu mujdei la toți. 1984

 3. Vă faceți planurică veți câștiga alegerile locale.Ati început cu picătura chinezeasca sa picurați venin in urechile oamenilor nemultumiti.Tipati că s-au scumpit ouăle pe vremea social democratilor.Stitli cat e oul acum?080unul și 10 oua 8lei!Așa faceți și cuFirea.Tipati ca să aveți de unde sa faceți voi si mai rău ,când veți câștiga!Acum că ați câștigat prezidențialele de ce nu se vad imbunatatiri?Mai rău este ,dar mai bine niciun fir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here