Premierul Cîțu promite că vor fi vaccinați 1,8 milioane de români în următoarea lună. „Accelerăm campania. Ajungem la 5 milioane până la 1 iunie”

2
555

Premierul Florin Cîțu a anunțat vineri, pe pagina sa de Facebook, că va fi accelerată campania de vaccinare și că, în următoarele 31 de zile, vor fi imunizați încă 1,8 milioane de români, astfel încât până la 1 iunie țara noastră să atingă cifra de 5 milioane (peste 30% din totalul adulților și peste 25% din întreaga populație).

Pentru ca promisiunea lui Florin Cîțu să se adeverească, România ar trebui ca, începând de sâmbătă, 1 mai, să urce de la 50-51.000 de noi persoane vaccinate cu prima doză pe zi undeva, spre 58-60.000/zi.

Creșterea nu este chiar atât de mare și poate fi atinsă, cu condiția ca românii să poată fi convinși/constrânși să se imunizeze.

În acest moment, după vaccinarea a circa 3,2 milioane de persoane, campania dă semne vizibile de încetinire, deoarece numărul celor care doresc să se imunizeze și n-au făcut-o încă a rămas destul de mic.

În acest moment, Guvernul a schimbat strategia și îmbină beneficiile pentru cei vaccinați cu înlesnirea accesului la vaccin

Vineri, la centrele de vaccinare din România erau peste 335.000 de locuri libere.
Autoritățile combină, în acest moment, noile facilități cu prevederi de natură să-i constrângă pe cei nehotărâți și chiar pe cei care se opun.

Pe lângă programările în platforma online se mai pot face vaccinări la cabinetele unora dintre medicii de familie, în centre drive-thru (oamenii vin cu mașina, li se face injecția fără să coboare și pleacă) și în așa-zisele maratoane ale vaccinării (centre deschise 2-3 zile unde te poți vaccina fără programare, direct cu buletinul). De asemenea, se intenționează inițierea unor caravane care să meargă prin sate, ca să vaccineze populația din mediul rural.

Numărul celor reticenți este însă foarte mare – circa 54% ostili sau nehotărâți, conform unui studiu din luna martie.

Pentru aceștia ar putea cântări decisiv alte măsuri. Deja s-a anunțat că persoanele nevaccinate care pleacă din țară vor fi nevoite, la întoarcere, să stea 14 zile în carantină. Restaurantele care vor avea tot personalul vaccinat vor putea rămâne deschise indiferent de rata de infectare din localitate. Se vor amenaja centre de vaccinare în firme și multinaționale. Persoanele imunizate vor putea participa la concerte, teatre și alte evenimente artistice fără să mai fie obligate să poarte mască. Iar lista poate continua.

Anunțul făcut vineri de premierul Cîțu pe Facebook

“Vreau să le mulțumesc tututor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată țara. Cu mașina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxi-ul. La centrul din Piața Constituției s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania. Pe lângă programare pe platformă, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare.

Avem toate condițiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluție este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Clotilde Armand îi scoate din locuințele sociale pe reporterul-videochat de la RTV și pe doi angajați de la Antena 3. Aceștia le-au obținut ilegal, de la fostul primar Tudorache

Revolta unui medic, după coșmarul din India: „Mai are tupeu Adina Alberts să spună ceva despre Covid, India, ivermectină, tratamente inventate? Se ia în continuare de vaccinuri?”

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

Dragnea rămâne la închisoare pentru că se consideră „deținut politic”. Judecătorii au constatat că infractorul PSD nu dă dovezi de îndreptare

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

* Ura împotriva femeilor i-a adus 6 luni de închisoare unui manelist în vogă, pentru o melodie infectă, discriminatoare

* Rusia a trimis Braziliei vaccinul Sputnik V cu virus viu, nu mort! Mai mult i-a infectat decât i-a imunizat

2 COMENTARII

  1. Să dea BUNUL-Dumnezeu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Dacă MĂCAR… se apropie de aceste cifre, în termenele anunțate, vom fi PRIMII care să FELICITĂM-cu-ENTUZIASM ÎNTREG-Guvernul (așadar și pe primul-ministru!)!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here