Bravo, Dăncilă: Marocul îi închide ușa-n nas lui Tăriceanu! E a doua țară arabă care taxează sever anunțul tembel al premierului român

2
7446

Anunțul imbecil al premierului Dăncilă, privind mutarea ambasadei române din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, a inflamat lumea arabă. După Iordania, și Maroc anulează o vizită oficială.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, urma să facă o vizită oficială în Regatul Maroc, în perioada 27-31 martie, adică începând de mâine. Partea marocană a anulat însă vizita unilateral, fără a oferi explicații.

Anunțul privind anularea vizitei a fost făcut de Senatul României, printr-un comunicat transmis Agerpres.

Marocanii spun că „vizita urmează a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, care va fi stabilită de comun acord”, dar aceasta este o formulă protocolară, fără nicio obligație și fără nicio garanție că vizita va mai avea loc. Cel puțin, nu în acest context, tensionat de imbecilitatea Vasilicăi Dăncilă.

Tăriceanu urma să efectueze această vizită, alături de o delegaţie parlamentară, la invitaţia omologului său, preşedintele Camerei Consilierilor, Hakim Benchamach, potrivit unui memorandum intern, prezentat luni în Biroul permanent al Senatului.

Din delegația română, condusă de Tăriceanu, urmau să facă parte senatorii Renică Diaconescu (PSD), Cătălin Toma (PNL), Dan Lungu (USR), Karoly Zsolt Csaszar (UDMR), Daniel Zamfir (ALDE) și Gheorghe Baciu (PMP), șeful grupului parlamentar de prietenie România – Maroc.

Delegaţia română avea programate întrevederi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului Regatului Maroc, cu şeful Guvernului marocan şi cu ministrul de Externe din această ţară.

Programul vizitei includea depunerea de coroane de flori la Mausoleul Mahomed al V-lea şi vizitarea portului Tanger Med, cel mai mare port marocan, care asigură legătura maritimă cu peste 90 de ţări din lume.

În comunicatul de presă al Senatului nu se precizează care este motivul aceste anulări, însă decizia vine a doua zi după ce Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat o vizită în România, în semn de protest după afirmaţiile premierului Viorica Dăncilă.

Calendarul groazei:

  • Duminică, 24 martie: Viorica Dăncilă anunță, la Washington, că Guvernul meu va muta ambasada României din Israel de la Tel Avil la Ierusalim.
  • Luni, 25 martie: Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat o vizită în România, care urma să înceapă în aceeași zi.
  • Marți, 26 martie: Marocul a anulat vizita pe care o delegație parlamentară română, condusă de Călin Popescu Tăriceanu, urma s-o înceapă în ziua următoare în țara nord-africană.

CITIȚI ȘI:

Vasilica a reușit: Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România, care trebuia să înceapă azi! Am pierdut contracte de sute de milioane de dolari

Băsescu: „Proasta Dăncilă a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”

Carmen Avram, debut mizerabil în cariera de propagandist PSD. O admiră pe Dăncilă, a prins drag de partidul lui Dragnea. Nu înțelege de ce românii au protestat împotriva Guvernului în ianuarie 2017

2 COMENTARII

  1. Imbecila se baga in politica mare? Lucrurile sunt extrem de sensibile si de complicate acolo. Orice pozitie iei pierzi. Mai bine sa stai la locul tau. Nu trebuia imbecila sa ajunga ceva nici macar la nivel de judet daramite in politica mondiala.

  2. Aveți impresia ca dacă v-ați cocoțat acesta este cuvântul ca aveți un carnet de partid luat pe furiș puteți sa va bateți joc de România și de romanii aflați in spațiile arabe! Sunteți niște perverși și inconștienți și știu ce vorbesc Ca am fost in țările arabe. Chiar voi niște venetici in politica chiar nu v-a spus Teodor MELESCANU care este comportamentul vis a vis de oficialitățile din Orienrul Mijliciu? Ce le-ați spus nea Te-o ca Dumneata ești
    Un diplomat străin? De ce MAE nu a atras atenția de urmările Declarației iresponsabile ale acestei individe care nu are nimic in comun nici cu conducerea guvernului și nici cu diplomația! Este o ignoranta bine a spus Mark Twain ca dacă vrei sa ai succes in viața sa fii ignorant și sa ai încredere!
    O asemenea guvernare nu are ce cauta la Palatul Victoria ! Este o Rușine cum nu a mai fost demult in Romania!!!!!!!! Plecați naibii acasă!! Nu aveți ce cauta in politica!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here