Kovesi câştigă lupta cu Inspecţia Judiciară, arma clanurilor penale împotriva magistraţilor independenţi!

0
9363

Fosta şefă a DNA a câştigat bătălia cu Inspecţia Judiciară, arma clanurilor penale folosită de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la comanda PSD şi ALDE, pentru a timora magistraţii independenţi.

Înalta Curte i-a dat câştig de cauză Laurei Codruţa Kovesi în procesul pe care i l-a intentat Inspecţia Judiciară pentru pretinse abuzuri ca fostă şefă a DNA.

Laura Codruta Kovesi a câștigat astfel procesul în care Inspecția Judiciară a acuzat-o că a săvârșit abateri disciplinare în legătură cu desemnarea unui judecător să efectueze controale la două unități ale DNA.

Decizia a fost luată cu majoritate, făcând opinie separata magistrații Alina Corbu și Maria Hrudei.

Inspecţia Judiciară, pe axa răului

Acțiunea disciplinară faţă de Kovesi a fost declanşată în aprilie 2018, inspectorii judiciari spunând că Laura Codruţa Kovesi a săvârşit o serie de abateri disciplinare referitoare la controalele tematice, după ce şi-ar fi desemnat consilierul judecător  Dana Tiţian să facă verificări la două servicii teritoriale. În 13 iunie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acţiunea disciplinară în acest caz. Inspecţia Judiciară a contestat la ICCJ hotărârea CSM.

Un alt proces pe care Kovesi îl are cu Inspecția Judiciară la Înalta Curte se referă la acuzațiile că a refuzat de mai multe ori să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, IJ spunând că, prin neprezentarea la comisie şi prin necomunicarea informaţiilor solicitate, Kovesi a afectat onoarea profesională şi prestigiul funcţiei de magistrat. În 25 iulie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acţiunea disciplinară, iar Inspecția a contestat decizia CSM la Înalta Curte de Casație și Justiție, notează G4Media.ro.

Atacul „SS” în momentul competiţiei pentru Parchetul European

PSD şi ALDE au început hărţuirea fostei şefe a DNA după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a executat comanda clanurilor penale şi a „mazilit-o” din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi.

Apoi, atacul a căpătat forme dramatice exact în momentul în care Kovesi şi-a anunţat candidatura pentru şefia Parchetului European. A fost momentul în care a preluat arma hărţuirii de la Inspecţia Judiciară celebra secţie „SS”, a Adinei Florea, creată special pentru a sabota justiţia independentă din interior, parcă la comanda Rusiei&Turciei.

Kovesi a rezistat atacurilor şi la acest moment se află în cărţi pentru postul de procuror-şef al Parchetului European.

CITIŢI ŞI:

Ca s-o blocheze pe Kovesi, PSD ia în calcul retragerea României din Parchetul European!

Băsescu: „Proasta Dăncilă a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”

Nu râdeţi de Dăncilă! E e mai vinovată decât pare când scoate prostii pe gură

Orlando la Brașov: încălțat în pantofi Louis Vuitton de 1.500 $ și păzit de cefe late cu profil interlop

Lăsat de Dragnea la șefia Camerei Deputaților, Iordache încearcă să-l scape pe Dragnea de condamnare. A sesizat Curtea Constituțională

Vasilica a reușit: Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România, care trebuia să înceapă azi! Am pierdut contracte de sute de milioane de dolari

Ce țeapă le-a tras Vasilica evreilor la Washington! Și în ce situație ridicolă l-a pus pe Netanyahu!

E incurabilă! După ce-a anunţat că va muta ambasada României din Israel la Ierusalim, Dăncilă spune că n-a spus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here