Băsescu: „Proasta Dăncilă a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”

1
54231

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat dur pe Facebook imensa gafă a Vasilicăi Dăncilă pe tema mutării ambasadei României din Israel.

„Dăncilizarea politicii externe”

 • „Mizând pe faptul că e proastă, lobişti americani au invitat-o pe Dăncilă la un eveniment de comemorare al Holocaustului.”
 • „Crezând că e ocazia vieţii ei de a se manifesta pe pământ american, Dăncilă a recitat instrucţiunile primite de la Dragnea fără a înţelege efectul propriului discurs. A promis orice a crezut Dragnea că poate impresiona pozitiv audienţa în folos propriu, nesocotind grav poziţia unitară şi solidară a Uniunii Europene, dar şi politica externă echilibrată a României în Orientul Mijlociu.”
 • „Anunţul precum că Guvernul României va muta Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim a stârnit entuziasmul sălii, dar a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu.”
 • „Implicaţiile anunţului sunt grave, pentru că schimbă radical politica externă a României în Orientul Mijlociu şi ne singularizează în interiorul Uniunii Europene prin nerespectarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU.”
 • „Dragnea şi Dăncilă, printr-un mimetism specific maimuţelor, cred că pot face şi ei ceea ce au făcut americanii.”
 • „Eu nu zic că n-o pot face, o pot face, dar cu costuri extraordinare de credibilitate a României. SUA poate ţine la respect lumea arabă prin forţa economică şi militară, pe când România a pierdut respectul şi încrederea lumii arabe.”
 • „După ce a văzut efectele discursului, Dăncilă şi-a adus aminte că titularul politicii externe este Preşedintele României, iar o ambasadă se poate înfiinţa numai prin decret prezidenţial.”
 • „Primul semnal politic, extrem de puternic, este anularea vizitei de stat a Regelui Abdullah al Regatului Haşemit al Iordaniei în România, în condiţiile în care Regele Abdullah este cel mai echilibrat şi respectat şef de stat al lumii arabe, este cel mai bun partener al SUA în lumea arabă şi un mare prieten al României.”
 • „Dragnea şi Dăncilă au nesocotit interesele României din slugărnicie şi pentru un zâmbet primit peste Ocean, şi acest lucru îl spun eu, un politician care susţine, respectă, admiră şi iubeşte Israelul şi poporul său.”
 • „De azi, politica externă a României este dăncilizată şi riscă să devină nesemnificativă, pentru că se face în interesul strict al lui Dragnea, şi nu în interesul ţării. Mare ticăloşie.”
 • „P. S. – România are nevoie de votul ţărilor arabe pentru a obţine mult râvnitul post de membru nepermanent al Consiliului de Securitate.”

CITIŢI ŞI:

Nu râdeţi de Dăncilă! E e mai vinovată decât pare când scoate prostii pe gură

Orlando la Brașov: încălțat în pantofi Louis Vuitton de 1.500 $ și păzit de cefe late cu profil interlop

Lăsat de Dragnea la șefia Camerei Deputaților, Iordache încearcă să-l scape pe Dragnea de condamnare. A sesizat Curtea Constituțională

Vasilica a reușit: Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România, care trebuia să înceapă azi! Am pierdut contracte de sute de milioane de dolari

Ce țeapă le-a tras Vasilica evreilor la Washington! Și în ce situație ridicolă l-a pus pe Netanyahu!

E incurabilă! După ce-a anunţat că va muta ambasada României din Israel la Ierusalim, Dăncilă spune că n-a spus!

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here