Vasilica a reușit: Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România, care trebuia să înceapă azi! Am pierdut contracte de sute de milioane de dolari

3
6219
Articolul din Arab News

Primul efect al anunțului bezmetic făcut duminică de Viorica Vasilica Dăncilă la Washington este unul negativ: Regele Abdulah II al Iordaniei și-a anulat vizita în România, informează Arab News.

Curtea regală a Iordaniei, cea care a făcut anunțul, precizează clar că motivul acestei decizii este anunțul premierului Dăncilă privind mutarea Ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Decizia a venit în semn de solidaritate cu Ierusalimul, ca urmare a declarațiilor de duminică ale premierului Viorica Dăncilă cu privire la intențiile de a muta ambasada la Ierusalim”, se arată în comunicatul oficial.

Vizita urma să înceapă chiar astăzi. Regele Iordaniei urma să aibă întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu liderii Parlamentului.
În cadrul vizitei era programată semnarea mai multor documente oficiale, precizează partea iordaniană. Și anume: o înțelegere la nivel guvernamental, două memorandumuri de înțelegere și un program de cooperare.
În plus, trebuia să se desfășoare un forum economic româno-iordanian, care ar fi dus la semnarea unor contracte importante, de ordinul sutelor de milioane de dolari. A fost anulat, evident, și acest forum.
Așadar, anunțul tembel făcut de Vasilica Dăncilă nu a produs niciun efect pozitiv (nici nu avea cum), nu aduce niciun avantaj României, dar a produs deja efecte negative. Și politice, și diplomatice, și financiare.
De multe decenii, Iordania era o țară prietenă a României. Prin reacția de azi, Iordania ne transmite că era prieteniei a luat sfârșit. Asta ne-ar putea aduce mari daune în complicatul Orient Mijlociu, unde România, prin diplomația și spionajul său, era un jucător important.

CITIȚI ȘI:

Dăncilă ia o decizie gravă, împotriva lui Iohannis și a Europei: mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim!

Iohannis o demolează pe Dăncilă: „Total ignorantă în politica externă. Decizia finală, în privința mutării Ambasadei, aparține Președintelui României”

VIDEO. Vai mama ei! Dăncilă s-a făcut de râs şi în SUA. A pronunţat greşit un nume sacru: „Camp David”

Spaima de proteste l-a îmbolnăvit iar pe Dragnea. Alba-neagra cu spitalizarea

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

3 COMENTARII

  1. Cind fiecare data cind aud de o noua isprava comis de Bula Romaniei de azi imi aduc aminte de un cintecel pe care-l cintam la gradinita si care avea urmatorul refren : ,,Vaca, saraca ” !

  2. Ce a făcut aceasta așa zis premier face praf nu 50 de ani de Diplomație ci mukt mai mult, politic , comercial, militar di in slte domenii cu țările arabe. Sincer ca roman nu înțeleg de ce se vrea mutarea ambasadei romane la Ierusalim când toate țările dun UE încă nu au luat o decizie innacest sens. Cred ca aceasta naveta a premierului și a acedtui borfaș de Liviu Dragnea trebuie descifrată de serviciile de informații românești. Este inacceptabil ca Israelul sa ne preseze cu așa ceva.La câta Diplomație știe ( habar nu are ca nu a lucrat in MAE ) era de așteptat ca israelienii s-o joace după cum vor ei ca ne punem ( România) poalele-N cap!
    O stupizenie mai mare la acest premier ghidonat de acest infractor de Zdragnea care nu are decât un tel sa rămână invfruntea PSD-ului sa-l joace după cum vrea el ( îl duce in curând la 10/15% mintenaș și sa vedem ce zic PSD-istii gen Marian Oprisan & c-o. )și doi sa ajungă premier ( ca sa rămână la butoane la prezidențiale va lua 5% și atât după ce va scapa de dosarele penale ( dar acum dosarele grele pentru Livache ).
    Va urma i perioada cu junghiuri pentru acest infractor de Zdragnea dar va duce PSD spre disoluție SU peste un va fi istorie isr membrii PSD vir migra in cele patru zări ! Așa a condus acest borfaș de duzina cel mai mare partid din RONANIA dar merge oe zicala după mine potopul ! Așa este Livache nu te lași tu și Gașca ta de nemernici care v-ați bătut joc de România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.