„Bild”: Ucrainenii aplică tactica velociraptorului, care devora dinozauri mult mai mari decât el. Secretul: atacul colectiv coordonat

0
2111
"Lucrând în echipă", velociraptorii doborau dinozauri mult mai mari. Așa pățește și "dinozaurul" Rusia...

Ofensiva masivă declanșată de dictatorul criminal Vladimir Putin în Donbass n-a dus încă la niciun avans semnificativ al trupelor sale. „De vină” ar fi conducerea militară a Ucrainei, care folosește cu pricepere o nouă tactică de război: „principiul velociraptorului”.

La această concluzie au ajuns jurnaliștii de la celebra publicație germană „Bild”. Velociraptorul, la care se face referire, a fost un dinozaur din perioada Cretacicului târziu, de statură medie, devenit popular datorită filmului „Jurassic Park”.

„Bild” constată: „Acești velociraptori au organizat atacuri colective coordonate asupra victimelor ce erau mult mai mari ca dimensiuni. Aproximativ același lucru îl demonstrează acum apărătorii ucraineni din regiunile Donețk și Lugansk”.

Există amenințarea repetării unei înfrângeri în Donbass similară cu cea din regiunea Kiev”

Pornind de la părerile enunțate de Bild, site-ul Obozrevatel.com face câteva remarci importante în legătură cu războiul din estul Ucrainei.

* „Au trecut mai bine de două săptămâni de când Putin și-a retras trupele din Kiev și nord-estul Ucrainei pentru a întări grupurile de lângă Harkov și în direcția Donbass. Cu toate acestea, ofensiva promisă până acum are loc fără progrese semnificative. Mai mult, există amenințarea repetării unei înfrângeri în Donbass similară cu cea din regiunea Kiev.”

* „Se pare că armata rusă face aceleași greșeli în est ca și înainte, în nordul Ucrainei. Încă o dată, echipamentul militar rusesc defilează în coloane lungi și greoaie de-a lungul drumurilor înguste.”

* „Apărătorii ucraineni efectuează recunoașteri cu deja renumitele drone Bayraktar și văd toate mișcările inamicului. Luptătorii Forțelor Armate ale Ucrainei folosesc cu pricepere toate caracteristicile peisajului ucrainean – râuri mici, pământ moale și vreme ploioasă -, direcționând coloanele rusești către cele mai vulnerabile locuri, pentru bombardamente cu artileria.”

Velociraptori în acțiune

„Visele lui Putin de a obține cel puțin câteva victorii semnificative până pe 9 mai s-ar putea să nu devină realitate”

* „Ucraina acționează cu atâta succes, încât ocupanții nu reușesc încă să atingă unul dintre obiectivele anunțate – încercuirea grupului de trupe ucrainene care se opun ofensivei ORDLO” (teritoriile ocupate temporar de ruși).

* „Militarii noștri folosesc cu succes arme occidentale de înaltă precizie împotriva echipamentelor rusești în coloane și, de asemenea, doboară din ce în ce mai multe drone rusești, ceea ce face imposibilă detectarea și aplicarea bombardamentelor asupra pozițiilor ucrainene.”

* „În ultima săptămână, invadatorii din Donbass nu au reușit să cucerească nici măcar un singur oraș important din punct de vedere strategic. Au pierdut zeci de tancuri și alte vehicule blindate. Și acum, visele lui Putin de a obține cel puțin câteva victorii semnificative până pe 9 mai s-ar putea să nu devină realitate.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

* Fost maior KGB, mesaj pentru ruși: „A încerca să intri în Harkov înseamnă că ești un cadavru, din tine vor rămâne doar pantofii” / „25 de kilometri – sute de tancuri distruse. Au numărat 800 de cadavre”

* Ministrul ucrainean al Apărării râde de ruși, după scufundarea crucișătorului Moscova: „Mai avem un loc pentru scuba diving în Marea Neagră”

* Rusia amenință Finlanda și Suedia cu arme nucleare dacă nu renunță la NATO! “Trebuie să restabilim echilibrul. Să sperăm că bunul-simț al vecinilor noștri nordici va învinge”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB după ce Gigi Becali a făcut declarații bezmetice, pro-ruse: „Pe Zelenski l-a pus un miliardar care a făcut batalionul Azov. Ăia sunt naziști, știu eu!”

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here