Băsescu: „Nu cred într-o invadare la scară mare a Ucrainei. Repercusiunile ar fi teribile pentru Rusia”

0
4748

Traian Băsescu se declară convins că Vladimir Putin nu va invada Ucraina pe scară largă. Fostul președinte al României spune repercusiunile unei asemenea acțiuni ar fi teribile pentru Rusia.

Traian Băsescu, fost președinte al României (2004-2014) și actual europarlamentar PMP, este convins că Rusia nu are de gând să atace Ucraina într-un război extins, deoarece costurile acestei acțiuni ar fi mult mai mari decât eventualele beneficii aduse. „Repercusiunile vor fi teribile pentru Rusia”,avertizează el.

„Nu cred într-o invadare a Ucrainei, dintr-un motiv simplu. În primul rând, repercusiunile vor fi teribile pentru Rusia; în al doilea rând, Putin nu-și poate lua pe spinare să hrănească peste 40 de milioane de cetățeni, că atunci când ocupi o țară trebuie să hrănești cetățenii aceia, să administrezi toate comunitățile. Or, cu 150.000-160.000 de soldați nici nu poți ocupa Ucraina, nici nu poți administra, nici nu poți să dai populației ce trebuie să-i dai”, a declarat Băsescu într-o intervenție pentru postul de televiziune Digi 24.

Totodată, explică Băsescu, în acest moment nu se poate vorbi despre începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, deoarece nu există încă un singur soldat sau un singur tanc rus care să fi pus piciorul pe pământ ucrainian. Iar o eventuală invazie ar întâmpina o rezistență puternică, deoarece Ucraina s-a înarmat puternic în ultimii ani și are sprijinul necondiționat al NATO și al Statelor Unite ale Americii.

„În realitate, încă nu există niciun tanc rusesc care să fi trecut frontiera Ucrainei. (…) Dacă vor intra, vor fi întâmpinate de data asta nu ca în 2014, cu generali care se predau, ci cu echipamente sofisticate, capabile să facă față”, crede Băsescu.

Fostul președinte a declarat anterior că România ar trebui să sprijine necondiționat Ucraina, având în vedere că suntem statul care ar deveni vecin cu Rusia și am putea avea aceeași soartă, în cazul în care Rusia va cuceri Ucraina. „Dacă privim pe hartă, vedem cu uşurinţă că după Ucraina urmăm noi. De aceea trebuie să susţinem Ucraina”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

* Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

* VIDEO. Gafă sau scenariu? Scena istorică de la Kremlin care arată că Rusia a decis nu doar independența, ci și ANEXAREA regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk

* AUDIO. Dialog aspru între Grigore Cartianu și Gigi Becali, pe tema vaccinării. „Mor oameni din cauza unor «șoșocari» ca dvs.!”

* Enorma hoție a PSD-istului Băluță: a supraevaluat ilegal veniturile Primăriei cu 17 milioane de euro, pentru putea cheltui „fără număr”!

Robert Negoiță, dosar penal cu prejudiciu de 130 de milioane de euro! DNA anchetează contractul cu firma de salubritate a lui Silviu Prigoană

* Prim-vicepreședintele ASF a câștigat anul trecut un milion de lei!

Anunțul trist al lui Oreste: până în 2025 părăsește definitiv România. „Am sperat, dar în 2021 am înțeles că nu se poate. Am plâns…” / „Oamenii frumoși și liberi vor triumfa. Păcat că fără mine!”

* Nu vă grăbiți cu relaxarea! Varianta Omicron BA.2 va aduce un nou val de morți, probabil mai mare decât cel produs de Omicron BA.1

* „Mă declar scârbit”. Radu Paraschivescu acuză Digi 24 că, după ce l-a dat afară, se folosește de imaginea lui. Scriitorul are contract, în continuare, cu Digi Sport și Digi FM, din același trust

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (91) / Se strâng cioclii

* Planul criminal: „China trebuie să susțină Rusia emoțional și moral. Va avea nevoie de ea când se va lupta cu SUA pentru Taiwan”. Ordinele Guvernului chinez pentru presă au fost făcute publice, din greșeală, chiar de o publicație a Partidului Comunist

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.