VIDEO. Gafă sau scenariu? Scena istorică de la Kremlin care arată că Rusia a decis ANEXAREA regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk

1
4435
Vladimir Putin - Serghei Narîșkin

În ședința Consiliului de Securitate al Federației Ruse, desfășurat luni la Kremlin, a avut loc o scenă halucinantă. Dialogul dintre președintele Vladimir Putin și directorul serviciului de spionaj extern, Serghei Narîșkin, a developat adevărata decizie luată de dictatorul rus: anexarea regiunilor Donețk și Lugansk din estul Ucrainei! Independența acestor așa-zise „republici populare” este doar o etapă, decretată oficial, dar decizia anexării a fost deja luată. Neclar este un singur lucru: dacă a fost o gafă a lui Narîșkin sau un scenariu încredințat acestuia de Putin.

Ședința de luni a Consiliului de Securitate al Federației Ruse a fost convocată pentru a lua în discuție „rugămintea” formulată cu doar o oră înainte de către cei doi lideri autoproclamați din Donbass, privind recunoașterea independenței republicilor separatiste Donețk și Lugansk.

Vladimir Putin (69 de ani) îi întreba, în fața camerei de filmat oficiale a Kremlinului, pe toți membrii Consiliului de Securitate dacă sunt de acord sau nu cu recunoașterea independenței republicilor secesioniste din Estul Ucrainei.

Când i-a venit rândul lui Serghei Narîșkin (67 de ani), șeful serviciului de spionaj extern al Rusiei și fost președinte al Dumei de Stat, acesta s-a pierdut în fața întrebărilor șefului său, părând că a uitat care este varianta oficială a Kremlinului.

În loc să spună că e de acord cu recunoașterea independenței celor două regiuni separatiste, Narîșkin a susținut anexarea lor, prin formula: „Susțin propunerea de intrare în componența Federației Ruse a republicilor Donețk și Lugansk”.

Putin a încercat să mascheze gafa (ori a fructificat-o făcând pe moderatul): „Noi nu vorbim despre asta. Vorbim despre recunoașterea sau nu a independenței acestora”.

Afirmația lui Narîșkin arată care este de fapt planul lui Putin, în două etape, în legătură cu regiunile separatiste Donețk și Lugansk:

1. ruperea acestora de Ucraina (Rusia a recunoscut deja, luni, independența acestora);

2. încorporarea acestora în Federația Rusă (o anexare care se va produce curând, prin solicitările de „unire cu Rusia” ce vor veni de la liderii separatiști ai celor două „republici populare”).

VIDEO: Dialogul Putin – Naîșkin

Dialogul Vladimir Putin – Serghei Narîșkin

Putin: În caz contrar propuneți începerea procesului de negociere?

Narîșkin: Nu, eu…

Putin: Sau să recunoaștem suveranitatea?

Narîșkin: Eu…

Putin: Spuneți, spuneți direct!

Narîșkin: Eu voi susține propunerea privind recunoașterea…

Putin: Voi susține sau susțin? Spuneți direct, Serghei Ievghenievic.

Narîșkin: Eu susțin …

Putin: Spuneți direct, da sau nu

Narîșkin: Susțin propunerea de intrare în componența Federației Ruse a republicilor Donețk și Lugansk

Putin (râde): Noi nu vorbim despre asta. Vorbim despre recunoașterea sau nu a independenței acestora

Narîșkin: DA! Eu susțin propunerea privind recunoașterea independenței.

Putin: Bine. Stați jos. Vă mulțumesc.

Cine este Serghei Narîșkin

Născut la Leningrad (actualul Sankt Petersburg) pe 27 octombrie 1954, Serghei Narîșkin este unul dintre lacheii favoriți ai lui Vladimir Putin (și el tot din Leningrad / Sankt Petersburg, dar născut cu doi ani mai devreme, pe 7 octombrie 1952).

Putin i-a încredințat lui Narîșkin funcții importante în statul rus:

 • 2004-2007: viceprim-ministru
 • 2007-2008: prim viceprim-ministru
 • 2008-2011: șeful Administrației Prezidențiale
 • 2011-2016: președintele Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentul rus)
 • 2016-prezent: șeful spionajului extern al Rusiei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rusia a declanșat practic invazia Ucrainei! Putin recunoaște independența regiunilor Donețk și Lugansk, pe care acum are „datoria” să le „salveze din ghearele Kiev-ului”

Generalul american Ben Hodges: „Rusia pune presiune pe Ucraina ca un boa constrictor” / „SUA trebuie să preia conducerea în zona Mării Negre” / „Am fost naivi în înţelegerea modului în care funcţionează Kremlinul”

Adevărata față a armatei lui Putin: soldații ruși dorm în condiții inumane, fac chetă pentru mâncare, iar solda e de 23 de euro pe lună! Localnicii îi ajută de milă

* Enorma hoție a PSD-istului Băluță: a supraevaluat ilegal veniturile Primăriei cu 17 milioane de euro, pentru putea cheltui „fără număr”!

Robert Negoiță, dosar penal cu prejudiciu de 130 de milioane de euro! DNA anchetează contractul cu firma de salubritate a lui Silviu Prigoană

* Prim-vicepreședintele ASF a câștigat anul trecut un milion de lei!

Anunțul trist al lui Oreste: până în 2025 părăsește definitiv România. „Am sperat, dar în 2021 am înțeles că nu se poate. Am plâns…” / „Oamenii frumoși și liberi vor triumfa. Păcat că fără mine!”

Poștărița AUR, fostă candidată la Senat, face „dreptate pentru România”: a furat pensiile, alocațiile și ajutorul de handicap a 54 de consăteni!

* Nu vă grăbiți cu relaxarea! Varianta Omicron BA.2 va aduce un nou val de morți, probabil mai mare decât cel produs de Omicron BA.1

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

1 COMENTARIU

 1. Cracanel e in mare forma. Ii terorizeaza pe „sefii” serviciilor. Le arata pisica si ei dau in balbaiala

  Igor Sergun – director GRU, mort la 59 de ani. Acuma nu se stie daca de inima sau asasinat in Beirut.
  Igor Korobov – urmatorul director GRU, mort la 62 de ani in urma unei lungi si grave boli. (O contra cu Putin dupa cazul Skripal.)

  Politrucul din poza ca sa faca si el saracul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here