Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

3
9287
Dmitri Medvedev (dreapta), omul de încredere al lui Vladimir Putin, spune că va face tot ce-i stă în putere ca să-i extermine pe ucraineni

Măștile au căzut și orice urmă de diplomație a fost abandonată de regimul Puțin, care a trecut la amenințări directe și brutale nu doar față de Ucraina atacată de armata rusă, ci și față de întreaga Europă. Dmitri Medvedev, fost premier și președinte al Rusiei, acum vicepreședintele Consiliului de Securitate al acestui stat, a scris pe Twitter că europenii vor plăti „în curând” 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz.

Șantajul este cât se poate de clar și vizează în principal Germania: dacă Uniunea Europeană va impune sancțiuni Rusiei după ce această țară a declanșat agresiunea la adresa Ucrainei, Moscova va replica oprind robinetul de gaz.

Dependența UE – și mai ales a Germaniei – de gazul rusesc este cunoscută. Acesta este și motivul pentru care, până acum, doar Marea Britanie a anunțat măsuri concrete de sancționare a Rusiei. Dar Marea Britanie nu depinde de gazul rusesc pentru că are propriile rezerve din Marea Nordului, pe care le exploatează împreună cu Norvegia.

Germania a anunțat blocarea gazoductului Nord Stream 2, Rusia reacționează cu amenințări directe

Pentru Germania, oprirea conductei cu gaz ar fi un șoc teribil. Și cealaltă variantă, scumpirea gazului de către Rusia până la prețuri astronomice, ar fi la fel de devastatoare.
Analiștii economici sunt de părere că Rusia va suferi mai puțin dacă i se vor impune sancțiuni economice de către Occident, pentru că își va vinde fără probleme materiile prime în Orient, către China și alte țări. Acesta este și motivul pentru care Moscova își permite să trateze disprețuitor amenințările Uniunii Europene cu sancțiuni economice.

Pe Twitter, Dmitri Medvedev a scris: „Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să se oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”.

În acest moment, după ce șeful Guvernului german a anunțat că va fi blocat gazoductul Nord Stream 2, prețul pentru 1.000 de metri cubi de gaz a crescut cu 10%, până la prețul-record de 900 de dolari (793 de euro).

Gazdoctul Nord Stream 2 a fost finalizat în septembrie 2021, dar n-a fost dat în folosință deocamdată. Robert Habeck, ministrul german al Energiei, a anunțat marți dimineață că a retras solicitarea de autorizare a conductei dintre Rusia și Germania.

Comisia Europeană a dat asigurări că furnizarea de energie în Europa nu va fi afectată de stoparea proiectului Nord Stream 2.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

* VIDEO. Gafă sau scenariu? Scena istorică de la Kremlin care arată că Rusia a decis nu doar independența, ci și ANEXAREA regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk

* După ce a invadat Donbass-ul, Putin amenință Ucraina cu „consecințe extrem de periculoase” dacă își apără teritoriul

* Enorma hoție a PSD-istului Băluță: a supraevaluat ilegal veniturile Primăriei cu 17 milioane de euro, pentru putea cheltui „fără număr”!

Robert Negoiță, dosar penal cu prejudiciu de 130 de milioane de euro! DNA anchetează contractul cu firma de salubritate a lui Silviu Prigoană

* Prim-vicepreședintele ASF a câștigat anul trecut un milion de lei!

Anunțul trist al lui Oreste: până în 2025 părăsește definitiv România. „Am sperat, dar în 2021 am înțeles că nu se poate. Am plâns…” / „Oamenii frumoși și liberi vor triumfa. Păcat că fără mine!”

Poștărița AUR, fostă candidată la Senat, face „dreptate pentru România”: a furat pensiile, alocațiile și ajutorul de handicap a 54 de consăteni!

* Nu vă grăbiți cu relaxarea! Varianta Omicron BA.2 va aduce un nou val de morți, probabil mai mare decât cel produs de Omicron BA.1

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

3 COMENTARII

 1. Rusii pur si simplu speculeaza momentul. Greseala este a noastra. Fara suparare.

  1. Generalizarea gazului metan pentru incalzire, reclama nerusinata si falsa.
  2. Blocarea tuturor proiectelor energetice. La Marea Neagra, Buzau. Mentinerea unor preturi foarte mari la echipamente individuale.
  3. Privatizarea distributiei sub forma unor monopoluri regionale – cea mai rentabila si usoara treaba. Prea multi ani fara concurenta.
  3. Catastrofa energetica si ecologica din Bucuresti. In locul unor centrale mici pe gaz dotate cu filtre pentru oxizii de azot asa ca la automobile, se prefera solutia criminala a lui Stalin, bazata pe niste colosi cu randament slab, tevi de transport si distributie extrem de lungi. Probabil randamentul general este 10%. Practic Bucurestiul consuma de zece ori mai mult decat este necesar polueaza mai mult de 10 ori si mai sta si in frig. Nenorocirea asta se mai cheama si cogenerare de inalta performanta, platita de toti consumatorii romani.
  4. Greseala consumatorilor romani. Lenea sau neputinta unor consumatori de a da lunar indexul la gaz sau curent.
  Situatie: iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie s-a mers pe estimare (foarte mica). In Decembrie apare ca s-a depasit cu mult plafonul celir 200 de m3 gaz. Practic omul plateste la cel mai mare tarif pentru jumate de an si pierde si ajutorul de stat.

  Si uite asa ne ard rusii, dar si noi ce ne mai ardem singuri la buzunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here