luni, martie 4, 2024
AcasăMainAUDIO. Dialog aspru între Grigore Cartianu și Gigi Becali, pe tema vaccinării....

AUDIO. Dialog aspru între Grigore Cartianu și Gigi Becali, pe tema vaccinării. „Mor oameni din cauza unor «șoșocari» ca dvs.!”

-

Emisiunea „Ora Exactă în Sport”, moderată miercuri de Mihai Mironică la Pro X, a adus o ciocnire frontală între jurnalistul Grigore Cartianu (53 de ani), redactorul-șef al site-ului Ziaristii.com, și afaceristul Gigi Becali (63 de ani), patronul echipei de fotbal FCSB. Totul a pornit de la decizia anti-vaccinistului Becali de a-l exclude din echipă pe atacantul Claudiu Keșeru (35 de ani) pe motiv că s-a vaccinat!

În prima parte a emisiunii, jurnalistul Grigore Cartianu a folosit cuvinte dure pentru a caracteriza atitudinea lui Gigi Becali: o declarație „tembelă, incorectă, mizerabilă și discriminatorie”, mai potrivită în „zona balamucului” decât într-o lume rațională.

„Declarația e tembelă, incorectă, mizerabilă și discriminatorie”

Grigore Cartianu: „Suntem în zona balamucului. În primul rând, cine vorbește? Un doctor în microbiologie, în virusologie sau unul care crede că dacă a pupat icoana e imun la boli? Atunci pupăm toți icoana. Nu e rău să pupe icoana, e chiar foarte bine să mergem la biserică. Inclusiv biserica spune că ea e cu credința, iar medicina – cu pandemia”.

Jurnalistul a recurs și la arma ironiei: „E adevărat ce spune Becali, că fotbaliștii nu mai au forță dacă se vaccinează. Iată-i, de exemplu, pe cei de la Liverpool și Manchester City, în Liga Campionilor: au bătut în deplasare cu 2-0 (pe Inter Milano – n. red.), respectiv 5-0 (pe Sporting Lisabona – n. red.), dar dacă nu se vaccinau, poate că ar fi câștigat cu 12-0, nu cu 5-0! Domnul Becali s-a referit și la Ciprian Deac de la CFR Cluj, care și-ar fi pierdut vigoarea din cauza vaccinului. Păi, Deac 36 de ani; cum ar trebui să joace la 36, ca la 25?! Atât de slab e Deac la 36 de ani – «din cauza vaccinului»! -, încât a dat golul victoriei cu rapid, iar în meciul cu FCSB a construit vreo două goluri”.

- Advertisement -

Cartianu a concluzionat: „Din punctul meu de vedere, dacă aș face un Top 10 al declarațiilor tembele și ticăloase ale secolului – mă refer la declarații, nu la autorii lor -, cea a lui Gigi Becali s-ar califica. Declarația e tembelă, incorectă, mizerabilă și discriminatorie. Și dacă spui pe dos, dacă zici că vaccinații joacă mai bine decât nevaccinații, tot nu e în regulă. Poți spune că dacă te vaccinezi ești mai ferit de boală, că nu faci complicații, dar nu că joci fotbal mai bine. Evident, nici mai rău!”.

Jurnalistul a lansat și o provocare: „Aș vrea să intre domnul Becali în direct, pe o temă atât de gravă. Scoatem săbiile la treaba asta”.

Și Gigi Becali a intrat. A urmat un dialog cu multe scântei, în care latifundiarul anti-vaccinist a lansat o rafală de minciuni, pe care jurnalistul vaccinist s-a străduit să i le demonteze.

- Advertisement -

Opozonat vehement al vaccinării, Gigi Becali a afirmat în această săptămână, de mai multe ori, că jucătorii vaccinați nu mai au forță, dar a fost contrazis printr-un comunicat al Guvernului, postat pe RO Vaccinare, platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19.

AUDIO: Dialogul dintre latifundiar și jurnalist

Dialogul Gigi Becali – Grigore Cartianu

„Vaccinarea e lepădare!”

Gigi Becali: Eu mi-am spus părerea mea. RO Vaccinare spune minciuna ei, eu spun ceea ce cred. Eu nu spun că așa e 100%. Eu spun ce cred, iar RO Vaccinare spune mincuna. RO Vaccinare știe ce se întâmplă cu oamenii care au anumite boli și care au murit după vaccin. Eu nu vorbesc despre cei sănătoși, ci despre cei bolnavi.

Grigore Cartianu: Domnule Becali, nu e deloc corect să transmiteți mesajul acesta! Spuneți un mare neadevăr. Spuneți că cei de la RO Vaccinare știu adevărul, dar declară pe dos. De unde aveți concluzia asta? Unde e dovada?

Gigi Becali: Știi care e dovada? Doctorii mei, de la clinică, le-au spus celor care au cancer să nu se vaccineze. Eu nu vorbesc de cei sănătoși. Dacă celor bolnavi li se întâmplă ce li se întâmplă, înseamnă că e posibil că și la cei sănătoși se întâmplă ceva. Nu e 100%, așa cred.

Grigore Cartianu: Nu e nicio legătură demonstrată care să arate că o persoană bolnavă de cancer a murit pentru că s-a vaccinat.

Gigi Becali: Bine, mă, demonstrată sau nedemonstrată, vaccinarea e lepădare! Vaccinarea nu e bună și vaccinul îmbolnăvește omul.

„Ăsta e vaccin ca să omoare oameni” / „Spuneți o prostie cât casa de mare! Nu e corect!”

Grigore Cartianu: Dumneavoastră sunteți vaccinat? Nu împotriva Covid. Alte vaccinuri ați făcut?

Gigi Becali: Dar ce te interesează?

Grigore Cartianu: Vă spun eu că ați făcut. Erați copil când ați făcut. Și nu v-a întrebat nimeni.

Gigi Becali: Da, am făcut. Vaccinul ăla era altceva, ăsta e vaccin ca să omoare oameni.

Grigore Cartianu: Spuneți o prostie cât casa de mare! Nu e corect!

Gigi Becali: Da. Care e problema? Eu așa zic.

Grigore Cartianu: Nu e corect. O părere e o părere, dar faptul că un jucător nu joacă pentru că e vaccinat nu e în regulă.

Gigi Becali: Da, dacă e vaccinat nu-l pun să joace. Să nu se vaccineze, că nu-l pun să joace! Ăia care sunt vaccinați la FCSB și vedeți că joacă – înseamnă că s-au vaccinat la mișto.

„Din cauza dvs. și a altor «șoșocari», mor oameni” / „Mor ăia vaccinații, bă! Ăia vaccinații mor, nu cei vaccinați!”

Grigore Cartianu: E discriminare!

Gigi Becali: Păi, fac discrimare, na!

Grigore Cartianu: OK. Vă asumați treaba asta.

Gigi Becali: Care e problema ta?

Grigore Cartianu: Am o problemă, domnule Becali. Din cauza dumneavoastră și a altora ca dumnevoastră, „șoșocari” din ăștia, mor oameni. De aceea am o problemă.

Gigi Becali: Nu. Mor ăia vaccinații, bă! Ăia vaccinații mor, nu cei vaccinați!

Grigore Cartianu: Uitați-vă la Terapie Intensivă. Acolo, 90% sunt nevaccinați.

Gigi Becali: Nu! E minciună!E invers.

Grigore Cartianu: Întrebați la spitale. Nu aveți încredere în managerii de spitale?

Gigi Becali: Ei sunt obligați să spună minciuni.

Grigore Cartianu: Domnule Becali, sunteți pe o pistă greșită. Cei care nu au imunitate bună, dobândită natural sau prin infectare, nu trebuie să se imunizeze și ei?

Gigi Becali: Să se imunizeze pe cale naturală, nu cu vaccinul care omoară oameni!

„Eu nu vreau să moară oameni, de aia nu vreau vaccin”

Grigore Cartianu: Știți câți călugări de pe Muntele Athos au murit că nu s-au vaccinat?

Gigi Becali: Au murit doar ăia care au făcut vaccinul.

Grigore Cartianu: Iarăși spuneți neadevăruri.

Gigi Becali: De ce adevărul să fie la dumneata și nu la mine?

Grigore Cartianu: Eu merg pe știință.

Gigi Becali: Eu merg pe ce vreau eu. Care e problema dumitale?

Grigore Cartianu: Nu vreau să moară oameni.

Gigi Becali: Eu nu vreau să moară oameni! De aia nu vreau vaccin. Să vedeți peste 3-4 ani…

Grigore Cartianu: Aha, mergeți pe bănuieli… Aveți încredere în medicina mondială!

Gigi Becali: Am încredere în medicina dată de Dumnezeu, nu în cea care vrea să otrăvească oameni.

Grigore Cartianu: Dumnezeu face lucruri extraordinare. Dar mai trebuie să facem și noi, în primul rând să gândim cu mintea pe care ne-a dat-o Dumnezeu.

„Cei vaccinați pierd din putere. Nu înseamnă că cei vaccinați nu joacă pentru că sunt vaccinați, ci pentru că nu mai au putere”

Gigi Becali: Eu am încredere în oamenii de știință. Am citit că vaccinul omoară oameni.

Grigore Cartianu: De unde erau „oamenii de știință” ăștia ai dvs.? De la marginea stânii? Aveți încredere în Agenția Americană a Medicamentelor? În cea Europeană? Au zis că vaccinul e bun.

Gigi Becali: Sunt mână în mana toți. Cum să am încredere în ei? Sunt mână în mână toți. La mine, dacă ești vaccinat, nu mai joci. Trebuie opriți ăia care sunt vaccinați.

Grigore Cartianu: Dacă pandemia nu se termină și aveți un meci în Franța, în Conference League, ce faceți?

Gigi Becali: Ce fac? Nu mai joc fotbal… Nu joc fotbal. Nu mă interesează vaccinul care omoară oamenii.

Grigore Cartianu: Dacă îi scoateți din echipă pe cei nevaccinați și ei merg la avocați, câștigă procesul.

Gigi Becali: Să câștige! Care e problema? (râde – n. red.) Unii mai fac glume. Hai să vă spun adevărul. Nu este adevărat că nu-i iau în lot pe vaccinați. Crețu, Vincius, Vali Ghroghe, Tănase și alții sunt vaccinați. Nu am treabă cu ei. Nu mă interesează. Îmi spun părerea mea. Nu-i oblig pe oameni să facă ceva. Eu cred că cei vaccinați pierd din putere. Nu înseamnă că cei vaccinați nu joacă pentru că sunt vaccinați, ci pentru că nu mai au putere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

* Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

* VIDEO. Gafă sau scenariu? Scena istorică de la Kremlin care arată că Rusia a decis nu doar independența, ci și ANEXAREA regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk

* Enorma hoție a PSD-istului Băluță: a supraevaluat ilegal veniturile Primăriei cu 17 milioane de euro, pentru putea cheltui „fără număr”!

Robert Negoiță, dosar penal cu prejudiciu de 130 de milioane de euro! DNA anchetează contractul cu firma de salubritate a lui Silviu Prigoană

* Prim-vicepreședintele ASF a câștigat anul trecut un milion de lei!

Anunțul trist al lui Oreste: până în 2025 părăsește definitiv România. „Am sperat, dar în 2021 am înțeles că nu se poate. Am plâns…” / „Oamenii frumoși și liberi vor triumfa. Păcat că fără mine!”

* Nu vă grăbiți cu relaxarea! Varianta Omicron BA.2 va aduce un nou val de morți, probabil mai mare decât cel produs de Omicron BA.1

* „Mă declar scârbit”. Radu Paraschivescu acuză Digi 24 că, după ce l-a dat afară, se folosește de imaginea lui. Scriitorul are contract, în continuare, cu Digi Sport și Digi FM, din același trust

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (91) / Se strâng cioclii

* Planul criminal: „China trebuie să susțină Rusia emoțional și moral. Va avea nevoie de ea când se va lupta cu SUA pentru Taiwan”. Ordinele Guvernului chinez pentru presă au fost făcute publice, din greșeală, chiar de o publicație a Partidului Comunist

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Este plina tara de tembeli ajunsi latifundiari prin tot felul de afaceri pe seama oamenilor necajiti . Apoi se duc si fac donatii ca sa li se ierte pacatele dar nu-si dau seama ca Dumnezeu nu poate fi mintit si nici cumparat .

  2. Becali are aceeasi atitudine fariseica fata de Dumnezeu pe care a avut-o intotdeauna. Uita mereu ca Dumnezeu iti da dar nu-ti baga-n san. Uita mereu ca si vaccinul ar putea fi dat de catre Dumnezeu pentru ca oamenii sa fie mai sanatosi. Niciun antivaccinist credincios nu se gandeste ca ar putea respinge chiar ajutorul lui Dumnezeu.
    In fine, n-are rost sa te pui cu un oligofren cu bani precum Becali. Sa fie la el acolo si la clinica lui in care medicii ii spun ceea ce vrea el sa auda. Habar n-are cum profita de el niste indivizi cu carte care vor sa-l manipuleze. Si sa produca ivermectina, caci atunci cand pisicile mele or sa mai faca raie auriculara stiu de unde sa iau ivermectina fara reteta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -