marți, februarie 27, 2024
AcasăDezvăluiriEnorma hoție a PSD-istului Băluță: a supraevaluat ilegal veniturile Primăriei cu 17...

Enorma hoție a PSD-istului Băluță: a supraevaluat ilegal veniturile Primăriei cu 17 milioane de euro, pentru a putea cheltui „fără număr”!

-

Curtea de Conturi l-a prins cu mâța-n sac pe Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4 al Capitalei. Conform raportului de audit, citat de publicația Buletin de București, s-a descoperit că veniturile prevăzute pentru 2021 au fost supraevaluate cu circa 70 de milioane de lei (în jur de 17 milioane de euro) peste nivelul maxim permis de lege.

În loc să se încadreze în cifrele bugetare din anii precedenți și să-și drămuiască banii în funcție de cât a colectat instituția pe care o conduce, primarul Daniel Băluță a decis cu de la sine putere să falsifice previziunile privind încasările, pentru ca în mod proporțional să poată crește și cheltuielile. Și a făcut-o cu zeci de milioane de euro peste nivelul maxim permis de lege. În toată această ecuație e vorba doar de bani publici, colectați din taxele cetățenilor Sectorului 4.

„Buletin de București”: „Conform legislației în vigoare, dacă gradul de realizare a veniturilor programate în buget în ultimii doi ani este mai mic de 97%, instituția, în cazul de față Primăria Sectorului 4, este obligată să fundamenteze veniturile pentru anul curent cel mult la nivelul realizărilor din anul precedent. Mai exact, în 2019 și în 2020, banii care au intrat în buget au fost mai puțini decât 97% (84% pentru anul 2019, 95% pentru anul 2020). Prin urmare, în momentul în care s-a făcut noul buget pentru 2021, veniturile ar fi trebuit să nu depășească 655 de milioane de lei, adică atât cât s-a câștigat în anul din urmă”.

Mai mult: „Auditorii au constatat, totodată, că echipa lui Băluță a exercitat cu superficialitate controlul intern și nu a aplicat prevederile legale în privința modului de fundamentare a bugetului de venituri și cheltuieli”.

- Advertisement -

Astfel, mărind ilegal veniturile, Băluță a permis și creșterea cheltuielilor. A cheltuit mult și fără rost, fără să aibă surse de finanțare, a mai constatat Curtea de Conturi.

Prins cu mâța-n sac, primarul Sectorului 4 a găsit imediat o scuză: „La momentul elaborării proiectului de buget nu am primit de la ANAF – Trezoreria Sectorului 4 indicatorii bugetari, și nici de la DGITL Sector 4 indicatorii cu privire la gradul de colectare/realizare a veniturilor proprii”.

Este o explicație ticăloasă, pentru că Băluță nu avea voie să crească nivelul cheltuielilor înainte de a avea garanția că încasările anului precedent depășesc pragul de 97% prevăzut de lege.

- Advertisement -

După ce a fost chestionat pe tema măririi veniturilor cu 70 de milioane de lei, Daniel Băluță a oferit un răspuns revoltător pentru „Buletin de București”: „Explicațiile solicitate în cererea dvs. sus-menționată nu fac obiectul Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public”.

Reaua-credință a lui Băluță este evidentă. El a refuzat practic să justifice creșterea „din pix” a veniturilor cu aproape 17 milioane de euro, pentru a „umfla” astfel și cheltuielile, în condițiile în care banii respectivi au fost luați din contribuțiile cetățenilor, nu din vreo sponsorizare încheiată cu un investitor privat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Robert Negoiță, dosar penal cu prejudiciu de 130 de milioane de euro! DNA anchetează contractul cu firma de salubritate a lui Silviu Prigoană

Cum blochează PSD construcția a 25 de spitale pe bani europeni. Rafila a anunțat deja UE că refuză proiectul PNRR în valoare de 1,7 miliarde euro, acuză ex-ministrul Ghinea

Generalul american Ben Hodges: „Rusia pune presiune pe Ucraina ca un boa constrictor” / „SUA trebuie să preia conducerea în zona Mării Negre” / „Am fost naivi în înţelegerea modului în care funcţionează Kremlinul”

Adevărata față a armatei lui Putin: soldații ruși dorm în condiții inumane, fac chetă pentru mâncare, iar solda e de 23 de euro pe lună! Localnicii îi ajută de milă

Diplomația bădărană a Kremlinului. De la „Câte divizii are Papa?” la pantoful lui Hrușciov; de la câinele pentru Merkel la umilirea diplomaților europeni

Anunțul trist al lui Oreste: până în 2025 părăsește definitiv România. „Am sperat, dar în 2021 am înțeles că nu se poate. Am plâns…” / „Oamenii frumoși și liberi vor triumfa. Păcat că fără mine!”

Război total la vârful AUR. Târziu despre Simion: „M-a jignit de moarte. Nu întorc și obrazul celălalt, ci doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor“

Poștărița AUR, fostă candidată la Senat, face „dreptate pentru România”: a furat pensiile, alocațiile și ajutorul de handicap a 54 de consăteni!

* Nu vă grăbiți cu relaxarea! Varianta Omicron BA.2 va aduce un nou val de morți, probabil mai mare decât cel produs de Omicron BA.1

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -