Baronul PSD-ist Niculae Bădălău a fost înhățat de procurorii DNA! Vicepreședintele Curții de Conturi făcea trafic de influență pentru a căpușa banii statului, folosindu-și fiul, fiica și ginerele drept paravan

4
2028
Niculae Bădălău

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, a fost reținut duminică, pentru 24 de ore, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar de corupție, anunță DNA printr-un comunicat. Luni, judecătorii vor judeca solicitarea procurorilor ca Bădălău să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Niculae Bădălău (61 de ani) a fost audiat timp de mai multe ore. Procurorii au descoperit rețeaua de familie prin care fostul senator PSD căpușa banii statului. Trei căpușe lacome sunt chiar fiul, fiica și ginerele său, care fac afaceri super-profitabile cu multe instituții ale statului. Aceștia primesc contracte generoase de la membri ai PSD, plasați în funcții publice (și) prin influența lui Niculae Bădălău.

Anchetatorii DNA au obținut dovezi că fostul senator PSD, care a părăsit formal partidul în 2020 pentru a deveni vicepreședinte al Curții de Conturi, ar fi intervenit la diverse instituții pentru acordarea de contracte finanțate din bani publici pentru firmele copiilor săi, Gabriel Bădălău și Sabina Bădălău-Marica, precum și ale ginerelui său, Răzvan-Alexandru Marica. Firme care, în realitate, sunt controlate de însuși Niculae Bădălău, dar pentru care își folosea copiii și ginerele drept paravan.

Exemplu de căpușare sălbatică: în plină pandemie, au fost atrași 1,3 milioane de euro din fonduri europene, pentru extinderea spitalului din Bolintin-Vale (județul Giurgiu). Numai că banii au ajuns la o firmă care, după ani întregi de inactivitate, a început să câștige brusc contracte grase cu primăriile din județ. Secretul miracolului: la conducerea firmei se instalase un tânăr absolvent al Universității private „Spiru Haret”: Răzvan-Alexandru Marica, ginerele lui Niculae Bădălău!

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 noiembrie 2022, a inculpaților:

BĂDĂLĂU NICULAE, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de:

– dare de mită, în formă continuată;

– trafic de influență;

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind «Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…», estimat la valoarea de 7.071.925 de lei fără TVA, unei societăți administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (CNI), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind «Înființare rețea de alimentare cu apă…», inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA), dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 de lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

L-a turnat la DNA soția cu care se află în proces de divorț?!

La sediul DNA a venit azi și Gabi Bădălău (33 de ani), fiul lui Niculae Bădălău și vedetă a publicațiilor tabloide. Bădălău-junior s-a remarcat prin scandalul perpetuu cu soția sa, cântăreața Claudia Pătrășcanu, și prin nesfârșitul proces de divorț în care-și dispută cei doi copii și o avere uriașă.

Claudia Pătrășcanu a dezvăluit că Gabi Bădălău venea acasă cu sacoșe enorme pline cu bani. Beizadeaua baronului PSD de Giurgiu și-a acuzat soția, anul trecut, că l-a turnat la DNA. „Eu nu mai am pretenții la Claudia de când mi-a făcut plângeri penale la DNA. Auzea că vorbeam în casă de cineva, se ducea și nota în caiet, când eram căsătoriți. E mama copiilor mei, indiferent de tot ce a făcut. M-a chemat la DNA să dau cu subsemnatul. M-a chemat, m-a audiat după o perioadă. Mai bine o vedeam cu doi bărbați, decât să știu că mama copiilor mei mi-a făcut atâtea plângeri penale”, a spus Bădălău-junior în ianuarie 2021, la Antena Stars.

Niculae Bădălău la nunta beizadelei sale Gabi Bădălău

Belșugul financiar care a lovit clanul Bădălău s-a reflectat și în cadourile de peste 200.000 de euro pe care beizadeaua Gabi Bădălău i le-a făcut noii sale cuceriri, Bianca Drăgușanu, în 10 zile de răsfăț în Dubai, deși beizadeaua încă era căsătorită în acte cu mama celor doi copii ai săi, Claudia Pătrășcanu.

Gabriel Bădălău se afișează cu un ceas de aur de lux, marca Audemars Piguet, care valorează 80.000 de euro. Biancăi Drăgușanu i-a cumpărat un Rolex la fel de scump.

În 2020, casa din Bolintin Vale a lui Gabi Bădălău a fost spartă de hoți, care au furat 30.000 de euro cash, precum și ceasuri de 50.000 de euro. Bani munciți din greu de beizadeaua baronului PSD…

Arestat în 1988 pentru furtul a 4 saci de grâu, condamnat la închisoare și grațiat de Ceaușescu

Niculae Bădălău a mai fost arestat preventiv, judecat și condamnat în 1988 la un an de închisoare, pentru furtul a patru saci de grâu, pe care i-a vândut unui localnic pentru 1.200 de lei. Subinginer la o Cooperativă Agricolă de Producție (CAP) din Giurgiu, el a stat în arest două săptămâni.

În timpul procesului din 1988, Niculae Bădălău a obţinut pedeapsa minimă, după ce şi-a recunoscut fapta. Bădălău a fost ulterior graţiat de Nicolae Ceauşescu, care a amnistiat toate infracţiunile ce au primit o condamnare mai mică de 10 ani. Aceasta decizie a fost prilejuită de împlinirea vârstei de 70 de ani de către dictator.

Astfel, Bădălău nu a mai făcut nicio zi de închisoare. El apucase totuşi să stea două săptămâni în arest, înaintea decizie instanţei. Bădălău a putut în acest fel să scape şi de cazier şi să devină pe rând subprefect, prefect, deputat, senator și președinte al Consiliului Județean Giurgiu, dar și ministru al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (noiembrie 2018 – noiembrie 2019).

Niculae Bădălău a mai fost cercetat în 2013 pentru trafic de influență, pentru că ar fi „apărat interesele unei societăți comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât și pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din judetul Giurgiu – Prefectura, conducerea Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA)”. În cele din urmă, dosarul a fost clasat de procurori.

„Să vină diaspora / Că noi ne pișăm pe ea!”

Niculae Bădălău și-a trăit un moment de „glorie” și în august 2018, când a fredonat fericit maneaua scârboasă a unui „hartist” abject, Caval, la un botez din județul Giurgiu: „A-la-la-la-la-la-la / Să vină diaspora! / A-la-la-la-la-la-la / Că noi ne pișăm pe ea!”.

Era reacția frustrată după protestul viguros din 10 august 2018, inițiat de câțiva români din diaspora împotriva mizerabilei guvernări Liviu Dragnea (prin interpușii săi, prim-miniștrii Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă).

Ulterior, Niculae Bădălău a comis-o dn nou, arătându-și disprețul față de românii plecaţi la muncă în străinătate. El a declarat, într-o conferinţă de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de diaspora, întrucât sunt doar 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la 3-5 milioane fiind „fetele alea de le duc ăştia”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* Planul diabolic al lui Putin pentru a târî și Belarusul în război: pune la cale asasinarea lui Lukașenko, urmând să dea vina pe Ucraina, Polonia și NATO

* VIDEO. O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Mondialul surprizelor lovește din nou: Belgia – Maroc 0-2! Record istoric: niciodată Asia și Africa n-au șifonat atât de tare Marile Puteri ale fotbalului

4 COMENTARII

  1. Probabil ca mareata justitie romaneasca il va lasa in libertate azi. Nicio paguba pentru ilustra famiglie Badalau, mai ales ca asta batranu’ stie inca de pe vremea lui Ceausescu cum este sa stai la mititica.

    • Am auzit ca mareata justitie l-ar fi inchis pe Badalau 30 de zile. Ieri dimineata eram sigura ca o sa-i dea drumul. Ma bucur ca m-am inselat si ca justitia isi face treaba cateodata.

  2. Memorabile „versurile” din cântarea hartistului Caval și care spun totul despre mentalitatea infractorilor PSD-iști….„Să nu vă fie frică de rău la putere-i Bădălău” și „n-avem frică de orice, la putere-i PSD”.
    Va scăpa și infractorul ăsta de Bădălău, „la famiglia” nu-și lasă hoții la greu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here