Încarcerat pentru colaborarea cu Putin, trădătorul Boguslaev, magnatul companiei Motor Sich, a încercat să-și scoată averea din Ucraina cu ajutorul angajaților săi, pe care i-a amenințat cu concedierea

0
0

Sute de milioane de grivne, mașini rare, arme de foc, aur scitic și alte obiecte din cele mai vechi timpuri au fost confiscate pe 21 noiembrie de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) de la patronul companiei Motor Sich, Viaceslav Boguslaev.

Agenții SBU l-au reținut luna trecută pe magnatul Viaceslav Boguslaev (84 de ani) și i-au adus la cunoștință că este suspectat de colaborare cu invadatorii ruși.

Declarat Erou al Ucrainei în anul 2000, Boguslaev le-ar fi furnizat „denazificatorilor” lui Putin, prin intermediul gigantului său industrial, bunuri militare, cu precădere motoare, pentru mai multe tipuri de avioane de atac.

Din spatele gratiilor, magnatul trădător a încercat să scoată din țară mai multe bunuri de pe proprietatea lui, ca să evite punerea lor sub sechestru în cadrul procedurilor penale. În acest sens – se arată în comunicatul SBU –, lacheul putinist a beneficiat de ajutorul pe care i l-au acordat câțiva manageri ai diviziilor structurale ale fabricii.

„Conducerea fabricii din Zaporojie a stabilit canale transnaționale pentru furnizarea ilegală de motoare de avioane ucrainene către Federația Rusă”

Vă prezentăm fragmente din comunicatul emis de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Ascunzători descoperite. „Ei au fost cei care au încercat să ascundă proprietatea liderului lor pe teritoriul structurilor comerciale controlate. Pe viitor, oficialii plănuiau să scoată ilegal bunuri din țara noastră. Ofițerii de contrainformații și anchetatorii SBU au lucrat însă din timp, au stabilit cu promptitudine localizarea ascunzătorilor și i-au identificat pe organizatorii acestora.”

Obiecte rare. „În timpul perchezițiilor, oamenii legii au descoperit și reținut: 7 mașini de lux, inclusiv 4 rare; o barcă de patrulare; 3 puști de vânătoare și o pușcă; un mare număr de antichități ale națiunilor europene.”

Apel colectiv. „În plus, SBU a expus și alți reprezentanți ai cercului imediat al «iubitorului de Iskander-M» (referire la sistemul mobil de rachete balistice rusești, al cărui fan este Boguslaev – n. red.) care au încurajat angajații uzinei să strângă semnături în cadrul unui «apel colectiv» privind atenuarea măsurii preventive pentru managerul acestora.”

Angajați amenințați. „Pentru aceasta, asupra oamenilor s-au aplicat presiuni psihologice, fiind amenințați cu concedierea și consecințe ulterioare. Potrivit anchetei, conducerea fabricii din Zaporojie a stabilit canale transnaționale pentru furnizarea ilegală de loturi angro de motoare de avioane ucrainene către Federația Rusă.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Baronul PSD-ist Niculae Bădălău a fost înhățat de procurorii DNA! Vicepreședintele Curții de Conturi făcea trafic de influență pentru a căpușa banii statului, folosindu-și fiul, fiica și ginerele drept paravan

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* VIDEO. O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Mondialul surprizelor lovește din nou: Belgia – Maroc 0-2! Record istoric: niciodată Asia și Africa n-au șifonat atât de tare Marile Puteri ale fotbalului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here