Planul diabolic al lui Putin pentru a târî și Belarusul în război: pune la cale asasinarea lui Lukașenko, urmând să dea vina pe Ucraina, Polonia și NATO

1
2006
Vladimir Putin - Aleksandr Lukașenko

După ce a aflat că Aleksandr Lukașenko a cerut protecție Chinei împotriva sa, teroristul planetar Vladimir Putin ar fi decis să-l lichideze pe dictatorul belarus, pentru a pune mâna pe armata acestuia și a o arunca în războiul contra Ucrainei. Atribuțiile lui Lukașenko ar urma să fie preluate de actualul secretar general al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), Stanislav Zas, un personaj complet loial Kremlinului și aflat sub controlul total al GRU-ului rusesc.

Scopul principal al lui Putin este să târască Belarusul în războiul contra Ucrainei. În prezent, armata lui Lukașenko este formată din aproximativ 50.000 de militari activi, plus circa 430.000 de rezerviști.

Planul diabolic al lui Putin a fost dezvăluit de analiștii de la Institutul Robert Lansing (RLI), anunță site-ul ucrainean Obozrevatel.com.

Institutul Robert Lansing: „În ambele cazuri, fie că este vorba despre o tentativă nereușită sau reușită de asasinat asupra lui Aleksandr Lukașenko, vor fi prezentate «dovezi» fabricate cu privire la «implicarea Ucrainei și a Poloniei, sub conducerea informațiilor NATO», care vor oferi un pretext formal pentru participarea Belarusului cu trupe în operațiuni de luptă pe pământ ucrainean”.

Se confirmă astfel evaluările și ipotezele exprimate de specialiștii institutului american în iunie 2022, când avertizau că Federația Rusă încearcă să atragă Belarusul în conflictul militar din Ucraina, pentru a-și absorbi cu totul vecinii și a-i priva de suveranitate. Cel mai probabil, Putin va căuta să unească cele două armate sub comanda sa unică.

Institutul Robert Lansing: „Un astfel de scenariu îl privează pe Lukașenko de capacitatea de a guverna țara, îl face mai vulnerabil și începe procesul de înlăturare a lui de la putere, odată cu absorbția țării de către Rusia. Având în vedere că trupele rusești sunt deja staționate în Belarus și grupurile de sabotaj se îndreaptă acolo, există un risc mare ca Lukașenko să-și piardă postul și să fie înlocuit de un lider-marionetă rus în viitorul apropiat”.

Conform mărturisirilor făcute de mercenarii capturați ai PMC Wagner, Lukașenko a încetat să mai aibă încredere deplină în Putin încă din 2017, când acesta a încercat să majoreze prețul gazului livrat Belarusului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Listele negre făcute de putiniști. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* În timp ce Ciolacu îl susținea pe pionul KGB în Moldova, Macron îi trimitea Maiei Sandu un mesaj în limba română

* Năucitorul caz al rușilor uciși de FSB și prezentați drept „sabotori ucraineni”. În realitate, erau practicanți de airsoft pasionați de jocul video S.T.A.L.K.E.R.

* „Bucătarul lui Putin” a trimis Parlamentului European un mesaj mafiot de amenințare: un baros pătat cu sânge

* Macron: „Rusia are un proiect de jefuire în Africa. Mulți influenceri sunt plătiți de ruși. Îi cunoaștem”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here