PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

3
1252
Ciolacu a trecut prin Parlament o lege care permite sindicatelor să facă politică și afaceri. PSD, care controlează sindicatele, e marele beneficiar al acestui act normativ

Regimul Iohannis-PSD continuă restaurația în forță a sistemului mafiot al anilor 1990 în România: Camera Deputaților a votat miercuri noua lege a dialogului social, în care sindicatele primesc niște privilegii aberante și chiar abuzive, de natură să legalizeze transformarea lor în instituții de tip mafiot. Printre altele, legea băgată de PSD pe gâtul PNL prevede că sindicatele vor avea voie să facă afaceri și politică, grevele vor putea fi declanșate mult mai ușor, iar angajaților li se va reține forțat cotizația, indiferent dacă vor sau nu să fie membri de sindicat!

Legea merge la Iohannis, pentru promulgare, pentru că în acest caz Camera Deputaților a fost for decizional. Prevederile acestui act normativ sunt profund de stânga, fără nicio legătură cu liberalismul, puterea sindicatelor crescând foarte mult în raport cu angajatorii. Această lege – care era prevăzută în PNRR, dar nu în această formă aberantă – a aparținut PSD, care a forțat PNL să înghită „broscoiul”.

Liberalii s-au opus celor mai multe dintre prevederile acestei legi, care amenință efectiv societatea în România, nu doar organizarea activității în companii. Dar, până la urmă, ca de obicei, Nicolae Ciucă și ceilalți membri ai conducerii PNL au plecat capul și au acceptat.
Unul dintre inițiatorii legii este Adrian Solomon, deputatul-șaorma care în vara anului trecut făcea abuz de funcție agresând verbal angajații unui fast food și polițiștii din Centrul Vechi pentru că i se ceruse să poarte mască, așa cum prevedea legea. Același Solomon – omul baronului Buzatu din Vaslui – este cel care s-a opus vehement legii privind educația sexuală în școli, care urma să învețe fetele să se protejeze de sarcinile nedorite și de bolile venerice, pe motiv că astfel s-ar perverti mintea copiilor!

Acum, după noua lovitură dată democrației din România, Solomon și-a exprimat satisfacția: „Noile reglementări sunt menite să contribuie la flexibilizarea constituirii organizațiilor partenerilor sociali – organizații sindicale, respectiv patronale și la facilitarea negocierii colective la nivel de unitate, grup de unități, la nivel sectorial şi la nivel naţional, având la bază ideea conform căreia un dialog social de tip proactiv, transparent și constructiv, poate contribui la creșterea nivelului de trai, respectiv de confort social, atât al angajaților, cât și al angajatorilor, și la pace socială”.

De fapt, această lege a PSD este cu dedicație pentru baronii sindicali precum celebrul Ion Rădoi, fostul parlamentar PSD jupân peste sindicatul de la Metrou. Organizația acestuia exact cu astfel de lucruri se ocupa: afaceri (ilegale) și jocuri politice.

De acum, astfel de fapte devin legale. PSD, care controlează încă din 1990 sindicatele (numeroși lideri ai social-democraților au fost recrutați din rândurile sindicaliștilor după ce au servit ocult interesele partidului manipulându-și oamenii).

Radu Burnete, directorul executiv al organizației patronale Concordia, a sesizat într-un comunicat că PSD-ul favorizează conflictele și îi absolvă de responsabilitate pe cei care le inițiază: „Avem mari rezerve că această lege va încuraja mai mult dialog social real așa cum la nivel declarativ susținem cu toții că ne dorim. Deși în aparență dezvoltă mecanisme pentru mai mult dialog cu sindicatele, deschide destul de larg ușa mai multor conflicte colective din motive cu relevanță redusă, greve de solidaritate sau greve naționale împotriva politicilor statului. În loc să creăm un cadru bazat pe încredere și construcție riscăm să ajungem într-un peisaj marcat de conflict și în care cele două părți, angajații și angajatorii, nu își înțeleg reciproc nevoile sau limitările cu riscul unor blocaje semnificative în economie. Nu se poate relansa dialogul social bipartit la toate nivelurile punând conflictul pe primul loc și reducând responsabilitatea celor care l-au inițiat. Vom plăti cu toții costurile unor greve care nu au nicio legătură cu companiile afectate“.

Câteva dintre prevederile noii legi sunt de-a dreptul scandaloase, deschizând larg ușa către transformarea sindicatelor în Mafie

– sindicatele primesc dreptul să facă politică;

– vor putea folosi în scopuri comerciale bunuri primite gratuit de la autoritățile centrale sau locale. Din nou, cazul Metrorex pare să fi inspirat direct PSD-ul: sindicatul folosea abuziv spațiile din stațiile de metrou, pe care le umpluse cu gherete de unde încasa sume colosale;

– sindicatele primesc dreptul să organizeze și să sponsorizeze competiții sportive – o modalitate ideală de a „sifona” banii. Baronii sindicali erau nemulțumiți că doar primarii primiseră dreptul să scoată banii din bugetul public pe motiv de sport;

– tot sindicatele primesc dreptul de a face bani din cursuri de pregătire și de calificare profesională, precum și din acordarea de consultanță!

– s-a conservat măsura abuzivă ca angajaților să li se rețină direct din salariu, de către angajatori, contribuția pentru sindicat. Baronii sindicali au reacționat violent când s-a încercat eliminarea acestei prevederi, pentru că în realitate foarte mulți oameni, știind că sindicatele nu-i reprezintă și nu-i ajută cu nimic, n-ar vrea să arunce banii pe fereastră pentru prosperitatea găștilor care capturează, de obicei, aceste structuri.

– sindicatele primesc dreptul să organizeze o așa-zisă grevă a politicii sociale și economice împotriva Guvernului. Aceasta e de fapt altă pârghie pusă în mâinile PSD, pe care PNL a acceptat cu inconștiență să le-o dea lui Ciolacu și bandei sale. Sindicatele, deja controlate în mare măsură de social-democrați, vor putea fi folosite astfel pentru a paraliza țara de câte ori PSD consideră că e momentul oportun.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Listele negre făcute de putiniști. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* Doctoratul lui Bode, ridiculizat de un expert: „Nivel de referat școlar, clasele X-XI. Bode n-a văzut cum arată în realitate nicio carte din cele citate“

* O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* În timp ce Ciolacu îl susținea pe pionul KGB în Moldova, Macron îi trimitea Maiei Sandu un mesaj în limba română

* „Bucătarul lui Putin” a trimis Parlamentului European un mesaj mafiot de amenințare: un baros pătat cu sânge

* Macron: „Rusia are un proiect de jefuire în Africa. Mulți influenceri sunt plătiți de ruși. Îi cunoaștem”

* Slugărnicia FIFA în fața șeicilor din Qatar rupe fotbalul: Anglia și Danemarca amenință că părăsesc organizația. Urmează discuții cu celelalte țări europene

3 COMENTARII

 1. Este pe fata legalizarea mafiei din sindicate. Cu dedicatie de la Pizede pentru toti limbricii care traiesc din parazitarea miscarilor tip sindicat. Iohannis a facut posibil toate acestea.

 2. Solomon este un mafiot periculos. El i-a asigurat voturile etnice lui Buzatu in schimbul accesului la fierul vechi, liniile de cale ferata, impunitate in fata legii. Hotarile staborului au prioritate in fata hotararilor judecatoresti.

  Este omul esential in creeare enclavei etnice si infractionale din Murgeni, jud Vaslui.

  Buzatu a castigat CJ in fata unui liberal la o diferenta de 2800 de voturi. Atat este de important mafiotul unsuros pentru piesede.

  Are cineva curajul sa observe si astea? Sau ne indignam ca niste fete batrane la badarania personajului manjit pana la urechi cu sosurile dubioase ale unei mizerii de saorma?

  Ca sa va fie clar. Nu Buzatu l-a bagat pe asta in Parlament, ci asta l-a facut pe Buzatu baron local piesede.

  Acuma, presa se poate da fata mare, dar zeci de ani a inchis ochii la dramele si tragediile populatiei romanesti fara aparare in fata asaltului mafiei etnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.