Baronul Oprișan, învins de Ciolacu. „Îmi retrag candidatura pentru funcția de senator”

2
1977
Marian Oprișan

„Războiul rozelor”, Marcel Ciolacu – Marian Oprișan, a fost câștigat de președintele partidului. Miercuri seara, baronul de Vrancea a anunțat că renunță la candidatura pe lista PSD Vrancea pentru Senat.

„Prieteni, în această seară am decis să îmi retrag candidatura pentru funcția de senator”, a anunțat Marian Oprișan, cel care a condus județul Vrancea mai bine de două decenii.

Bătălia Ciolacu – Oprișan s-a derulat în 5 episoade:

  1. Marți, PSD Vrancea a votat în unanimitate lista pentru Senat, cu Oprișan pe primul loc.
  2. Marți seara, Comitetul Politic Național al PSD, controlat de Ciolacu, a invalidat în unanimitate propunerea filialei din Vrancea. “Marian Oprișan nu trebuie să candideze pentru o funcție în Parlament. Cel mai oportun e să rămână vicepreședinte la Consiliul Județean Vrancea”, a declarat Ciolacu.
  3. Miercuri, Oprișan a continuat pe linia nesupunerii: „Marcel Ciolacu nu este stăpânul PSD. Este vorba de o răzbunare personală a secretarului general al partidului, Paul Stănescu, pentru că eu am propus schimbarea lui din funcția de vicepremier al Guvernului Dăncilă. Nici cu Marcel Ciolacu nu am relații apropiate. Voi folosi toate mijloacele legale să mă apăr”.
  4. Tot miercuri, conducerea PSD a cerut filialei PSD Vrancea o nouă listă de candidați.
  5. Miercuri seara, sub presiunea Centrului, Oprișan a anunțat că renunță la candidatură, pentru „unitatea” partidului.

Anunțul lui Marian Oprișan

„Prieteni,

În această seară am decis să îmi retrag candidatura pentru funcția de senator, deși am beneficiat de totala încredere și susținere a colegilor mei primari, peședinți de organizații, consilieri județeni, consilieri locali și simpli membri PSD.

Mai mult ca oricând, cred că în PSD este nevoie de unitate, pentru că doar uniți putem să luptăm și să apărăm interesele vrâncenilor. Am luat decizia de a-mi retrage candidatura, gândindu-mă și la organizația PSD Vrancea, pe care am construit-o cu multă muncă și sacrificii, alături de toți colegii mei. Este organizația care timp de 28 ani a câștigat majoritatea alegerilor din Vrancea și sunt mândru că am fost și am rămas cea mai importantă forță politică a județului!

Știu că mulți dintre colegii mei nu sunt confortabili cu decizia mea, dar mai știu că aceiași colegi pun, de fiecare dată, interesul și binele comunității noastre pe primul loc. Același lucru îl fac eu, astăzi!

Am spus-o și o repet, Vrancea este un județ respectat și eu mă angajez să rămân în slujba vrâncenilor și să continui să lupt pentru bunăstarea fiecăruia dintre ei. Voi continua această luptă împreună cu toți colegii mei, cu mai multă determinare și îndârjire, având în minte exemplul părintelul Steinhardt, care spunea că biruința nu este obligatorie, însă lupta este!

Fie ca adevărul și dragostea să învingă ura, dezbinarea și minciuna. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here