„Băga-mi-aș p… în morții mă-tii de judecător!” Doi deținuți foarte periculoși au fost la un pas să bată judecătorul în sala de tribunal. Au scăpat cu pedepse minime

1
8006
Andrei Popițanu, unul dintre cei doi condamnați care au înjurat judecătorii și procurorii în sala de judecată, are vârsta de 31 de ani, este din Fundu Moldovei și ispășește o condamnare de 27 de ani. FOTO: ziardesuceava.ro

Doi infractori extrem de periculoși, condamnați deja la 27 și, respectiv, 15 ani de închisoare, au înjurat ca la ușa cortului judecătorul de la Curtea de Apel Bacău, sărind să-l și bată pe magistrat, relatează Adevărul. Unul dintre infractori a opus rezistență când s-a încercat evacuarea sa, lovindu-i și mușcându-i pe agenții penitenciarului.

În ciuda faptului că sunt foarte periculoși și recidiviști – inclusiv în sala de judecată –, cei doi au fost judecați cu blândețe de tribunal pentru această ultimă ispravă. Și-au recunoscut faptele și au primit câteva luni de închisoare în plus, pe lângă pedepsele pe care le ispășesc deja.

Întâmplarea s-a petrecut în sala de judecată a Curții de Apel Bacău. Andrei Popițanu (31 de ani) și Bogdan Ianoș Benchea (28 de ani) execută deja pedepese grele pentru crimă, tâlhărie, ultraj. Nu mai puțin de 15 condamnări au primit pentru înșelăciuni prin metoda “Accidentul”. Într-un rând, l-au luat la bătaie pe un alt deținut chiar în sala de judecată, bănuindu-l că i-a turnat.

De data aceasta, în timpul procesului, Popițanu a început să înjure judecătorul și procurorii. Conform motivării din hotărârea Judecătoriei Bacău, „inculpatul, după ce i se aduseseră la cunoștință drepturile procesuale pe care le avea în calitate de inculpat în respectiva cauză, în momentul când a luat cuvântul a folosit mai multe expresii jignitoare la adresa procurorilor care instrumentaseră acea cauză penală, respectiv «trimiteți dosarul la tâmpitul ăla de la Parchet care a făcut dosarul… cum să nu vorbesc urât … e tâmpit ăla… e prost», continuând să vorbească peste judecător, dispunându-se înlăturarea din sală a acestuia, care a continuat să vorbească pe un ton ridicat şi agresiv sfidându-l pe preşedintele de complet. În timp ce era înlăturat din sală de către agenţii de penitenciare, a adresat preşedintelui de complet următoarea expresie: «Bag p…a în gâtul mă-tii!»“.

În timp ce Popițanu era scos pe sus din sala de judecată de doi agenți de la penitenciar, ceilalți deținuți au început să râdă. Judecătorul le-a atras atenția să fie cuviincioși, moment în care Benchea s-a înfuriat, la rându-i. Deținutul a sărit la judecător, adresându-i în același timp rafale de înjurături: “Să-mi bag p… în morții tăi!”, “Băga-mi-aș p… în familia mă-tii și în morții mă-tii!”, “Băga-mi-aș p…a în morții mă-tii de judecător!”.

Agenții l-au oprit din drumul spre prezidiu și au încercat să-l evacueze pe Benchea, dar acesta s-a luat la bătaie cu ei. În timpul încăierării, pe unul l-a mușcat de deget. După ce a fost introdus cu forța în camera specială din tribunal destinată persoanelor private de libertate, Benchea a continuat să-i amenințe cu moartea pe gardieni.

Cei doi infractori au scăpat foarte ieftin, deși nu se află la prima astfel de ispravă. Judecătorul de la Tribunalul Bacău, care a analizat incidentul din sala de la Curtea de Apel, le-a dat pedepsele minime: o lună de închisoare pentru încălcarea solemnității ședinței de judecată, 6 luni pentru ultraj în fapta îndreptată asupra gardianului mușcat și încă 3 luni în faptele împotriva celorlalți agenți din escortă.

Pedepsele au fost contopite și a reieșit un sport de pedeapsă de 9 luni și 10 zile la condamnările pe care Popițanu (27 de ani de închisoare) și Benchea (15 ani de închisoare) le ispășeau deja.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. SĂ-L BATĂ PE JUDECĂTOR. nu să bată judecătorul. Inculților! Cartianu caută cacofonii pe la alții deși nu prea știe ce este aceea o cacofonie. Critică orice virgulă pusă altfel decât crede el că este corect, dar în propria-i ogradă limba română e terfelită la greu. Nominativ pe post de acuzativ, ca în titlul articolului de față,prepoziții lipsă, expresii argotice la greu, etc. Angajați-vă în redacție un om care să știe limba română corect să vă verifice textele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here