Scandalos! Col. Cazan, coordonatorul represiunii din 10 august, a fost numit șeful Jandarmeriei Prahova!

11
6756

Lt.-col. Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018, a fost numit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova (IJJ Prahova), anunță Ziarulincomod.ro. Informația a fost confirmată pentru G4Media.ro de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, colonelul Sorin Despina.

„Laurențiu Cazan a fost împuternicit (șef interimar – n. red.) pentru 6 luni în această funcție de către inspectorul general al Jandarmeriei (Alin Mastan – n. red.). Ordinul a fost semnat pe 28 decembrie”, a declarat Sorin Despina pentru G4Media.ro.

Laurențiu Cazan este urmărit penal în dosarul „10 august”, instrumentat de DIICOT. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române nu vede un impediment pentru ofițerul să ocupe o funcție de comandă.

Sorin Despina: „Nu există nici un temei legal să nu fie numit. Acuzațiile la adresa lui au fost clasate, șeful DIICOT a infirmat soluția, iar ordonanța de infirmare se judecă acum la Înalta Curte. Ca atare, el poate fi numit la conducerea unui inspectorat județean”.

Întrebat în ce mod va afecta imaginea Jandarmeriei și încrederea populației în această instituție, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a spus: „Nu am mandat să răspund la această întrebare”.

Este așteptată reacția noului ministru de Interne, Lucian Bode, cel care are în autoritate administrativă și Jandarmeria Română.

La mitingul din 10 august 2018, încheiat cu represiunea barbară a Jandarmeriei împotriva manifestanților pașnici, Laurențiu Cazan avea gradul de maior și conducea Jandarmeria Municipiului București. El a figurat atunci drept coordonator al operațiunilor din Piața Victoriei, sub comanda șefilor Jandarmeriei Române, col. Sebastian Cucoș și col. Cătălin Sindile.

Acum, pe site-ul Jandarmeriei Prahova, Laurențiu Cazan apare cu gradul de locotenent-colonel, semn că între timp a fost avansat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

11 COMENTARII

 1. Exact aceeasi situatie ca în cazul lui Sorin Cîmpeanu : onor PNL nu gãseste – în toatã tara asta – pe altcineva ? Chiar nu existã un militar capabil sã preia sefia jandarmeriei Prahova, în afarã de javra asta de Cazan ? Foarte greu de crezut ! Si-atunci, care e misterul, ce ne scapã nouã, neofitilor ?

 2. Păcat că această guvernare începe cu stângul, atenție,! dacă așa procedați la anul nu mai sunteți la guvernare, nu mai numiți oameni cu trecut îndoielnic, legea nu interzice dar nici nu obligă!!!!!!!!!!!!!!

 3. Legea nu obliga ,dar poate fi atacata ,caci,iata,acum poate veni criminalul cu dovada de la DIICOT ca e „imaculat” si da in judecata pe ministru,ce te faci atunci?Justitia lui peste-prajit, pesedizata 100%, ii da castig de cauza si atunci obliga pe ministru si la daune morale si la plata salariului din urma ,plus ca poate ramane in functie cat vrea muschii lui atunci!!!Asa ca,pana la o guvernare ca afara,trebuie curatata JUSTITIA!Cand ca fi asta?Cand va dori ea,ca nu e voie sa te atingi de „independenta” ei,Doamne-fereste…

 4. Începe să fie EVIDENT (ceea ce era, oricum, DE-AȘTEPTAT!): avem o majoritate/coaliție parlamentar-guvernamentală cu… DOUĂ (2!) VITEZE:
  U.S.R.-P.L.U.S. merge pe REPEDE-ÎNAINTE, în materie de REFORMĂ/RESETARE a Statului Român (administrație, economie, Justiție, sănătate, educație s.a.m.d.), în timp ce P.N.L. și U.D.M.R. rămân peee… „mersu'(-„legănatuuu’) al Fetelor-de-la-Căpâlna”!

  Bode a fost o CATASTROFĂ și la Transporturi, dar a fost mutat la Interne ca să ia locul… altui DEZASTRU, caraghiosul de Vela!

  Ca să nu se mai supere P.N.L.-iștii fanatici pe noi, precizăm că atât Vela, cât și Bode au fost… IMPUȘI de „BARONII” (!!!!!!) foști P.D.L.-iști din Ardeal-Banat. Care baroni…, de altfel…, cam aduc spreee… jumătate (!) dintre voturile P.N.L., după ieșirea P.N.L. din alianța cu P.S.D. (U.S.L.) și, ulterior, fuziunea(-prin absorbție) cu P.D.L.!

  RUȘINE, Bode! RUȘINE, P.N.L.!

  • Cât despre VINOVAȚII (!) pentru PORCĂRIA-CRIMINALĂ din 10 august 2018, mai țineți minte ce ceream în primăvara lui 1990, cu lacrimi în ochi (!), (ȘI!) noi, cei care protestam în Piața Universității din București (și în multe dintre marile orașe din Țară)?

   „DREPTATE, OCHII PLÂNȘI CER SĂ TE VADĂ!”

   DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!!!

   • Mărturisim că nu suntem mari (sau/și vechi…) admiratori de-ai lui Rareș Bogdan, darrr… „CHAPEAU”, de această dată!!!!!!!!!!!!!!

    Mai ales că el este un… DECLARAT-și-PROBAT (chiar și foarte recent, laaa… ÎNCROPIREA TRI-partinică a Cabinetului Cîțu!) susținător — chiar am îndrăzni să afirmăm:… PRODUS! — al PUTERNICEI „ramuri”/CRĂCI ex-P.D.L.-iste a P.N.L., cea din „Vechiul-Imperiu” (Ardeal-Crișana, Banat, Maramureș, Bucovina)!

    • NU (!!!) este „de-glumă” cu acesteee… „”SCĂPĂRI” ale P.N.L. (urmează, din nenorocire, și cele ale U.D.M.R.-ului!), mai ales pentru că se transmite un… (TOXIC-)MESAJ!

     Unul de tipul… „Merge și așa…”, „Las’ că nu moare nimeni…”, „Haliș-Veriș…”, „Șula-Bula…” etc.

     • Din nenorocire, cazul „GĂZARULUI” Cazan NU este vreo excepție, NU este o singularitate…

      Și aici, la noi, la Constanța, de exemplu, BĂTĂUȘII de la „Brigada Mobilă” de Jandarmi, care au fost printre cei mai zeloși CIOMĂGARI în 10 august 2018, au fost… generos recompensați, pentru actele lor de BARBARĂ „vitejie”: premieri grase în bani, decorații peste decorații, înaintări în grad și promovări în funcție s.a.m.d.!!!

      SCÂRBĂ TOTALĂĂĂ!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here