Acasă Lumea America Avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, ar putea fi eliminat din Baroul statului...

Avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, ar putea fi eliminat din Baroul statului New York. Motivul: implicare în tentativa de lovitură de stat

Rudolph Giuliani (76 de ani), avocatul şi unul dintre cei mai aprigi susţinători ai lui Donald Trump, ar putea fi exclus din Baroul statului New York, care a anunţat declanşarea unei anchete în cazul său. Motivul: rolul său instigator la mitingul pro-Trump care a precedat asaltul asupra Capitoliului.

Baroul din New York a anunţat deschiderea unei anchete pentru excluderea lui Rudy Giuliani, avocatul preşedintelui Trump, pentru „implicare în tentativa de lovitură de stat din 6 ianuarie”.

Giuliani este acuzat că la mitingul simpatizanților pro-Trump, de la Washington, i-a îndemnat pe susţinătorii pro-Trump „să ia lucrurile în propriile lor mâini”.

„Atacul lor asupra Capitolului a fost o tentativă de lovitură de stat, menită să împiedice tranziția pașnică a puterii”, se arată în comunicatul Baroului din New York.

Baroul susţine că în ultimele luni a primit sute de plângeri cu privire la eforturile lui Giuliani de a pune la îndoială corectitudinea alegerilor prezidențiale şi de a răsturna rezultatele scrutinului.

„Pe baza acestor plângeri și a declarației făcute de domnul Giuliani cu puțin timp înainte de atacul asupra Capitoliului, președintele New York State Bar Association, Scott M. Karson, a lansat o anchetă pentru a stabili dacă domnul Giuliani ar trebui eliminat din listele asociaţiei”, transmite Baroul.

„Domnului Giuliani i se va oferi un proces echitabil și va avea ocazia să explice și să-și apere declaraţiile și acțiunile”, mai spune asociaţia.

În cazul în care va fi înlăturat, nu i se va mai permite să exercite avocatura în statul New York.

Republicanul Rudolph Giuliani a fost primar al orașului New York timp de 7 ani (1994-2001).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările