Avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, ar putea fi eliminat din Baroul statului New York. Motivul: implicare în tentativa de lovitură de stat

0
1294
Rudolph Giuliani

Rudolph Giuliani (76 de ani), avocatul şi unul dintre cei mai aprigi susţinători ai lui Donald Trump, ar putea fi exclus din Baroul statului New York, care a anunţat declanşarea unei anchete în cazul său. Motivul: rolul său instigator la mitingul pro-Trump care a precedat asaltul asupra Capitoliului.

Baroul din New York a anunţat deschiderea unei anchete pentru excluderea lui Rudy Giuliani, avocatul preşedintelui Trump, pentru „implicare în tentativa de lovitură de stat din 6 ianuarie”.

Giuliani este acuzat că la mitingul simpatizanților pro-Trump, de la Washington, i-a îndemnat pe susţinătorii pro-Trump „să ia lucrurile în propriile lor mâini”.

„Atacul lor asupra Capitolului a fost o tentativă de lovitură de stat, menită să împiedice tranziția pașnică a puterii”, se arată în comunicatul Baroului din New York.

Baroul susţine că în ultimele luni a primit sute de plângeri cu privire la eforturile lui Giuliani de a pune la îndoială corectitudinea alegerilor prezidențiale şi de a răsturna rezultatele scrutinului.

„Pe baza acestor plângeri și a declarației făcute de domnul Giuliani cu puțin timp înainte de atacul asupra Capitoliului, președintele New York State Bar Association, Scott M. Karson, a lansat o anchetă pentru a stabili dacă domnul Giuliani ar trebui eliminat din listele asociaţiei”, transmite Baroul.

„Domnului Giuliani i se va oferi un proces echitabil și va avea ocazia să explice și să-și apere declaraţiile și acțiunile”, mai spune asociaţia.

În cazul în care va fi înlăturat, nu i se va mai permite să exercite avocatura în statul New York.

Republicanul Rudolph Giuliani a fost primar al orașului New York timp de 7 ani (1994-2001).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here