miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsRevolta de la Malu Spart: PSD-iștii fac scandal întrucât cumnata lui Bădălău...

Revolta de la Malu Spart: PSD-iștii fac scandal întrucât cumnata lui Bădălău nu mai e directoare de școală. Au fost mobilizați profesorii și părinții copiilor

-

A fost răzmeriță mare, duminică, în Malu Spart, un sat care aparține administrativ de orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu. Aproape 30 de părinţi şi profesori s-au adunat în faţa Școlii gimnaziale din localitate, pentru a protesta faţă de schimbarea din funcție a directoarei școlii, Raluca Geantă.

Directoarea schimbată este cumnata fostului senator Niculae Bădălău (PSD), în prezent vicepreședinte al Curții de Conturi. Ea a fost directoare a Şcolii gimnaziale Malu Spart – Bolintin Vale timp de 8 ani.

Acum, Ralucă Geantă i-a expirat contractul de management, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (aflat sub influența PNL) nu i l-a reînnoit, ci a numit pe altcinevape în funcția de director.

La protestul de la Malu Spart au participat părinţii elevilor şi unele cadre didactice ce sunt nemulţumite de schimbarea directoarei şcolii. Mobilizarea s-a făcut la nivel de PSD local și județean.

Comunicat IPJ Giurgiu: 5 amenzi, urmează altele

„Poliţiştii Poliţiei Oraşului Bolintin Vale au constatat că în localitatea Malu Spart, din oraşul Bolintin Vale, aproximativ 25 de persoane, cadre didactice şi părinţi ai elevilor din cadrul Şcolii gimnaziale Malu Spart, organizaţi în grupuri de 4-5 persoane, se aflau în faţa unităţii de învăţământ. Aceştia îşi exprimau susţinerea faţă de fostul director al unităţii de învăţământ, căruia i-a expirat contractul managerial, acesta fiind şi motivul pentru care persoanele s-au prezentat la sediul şcolii.

Două echipaje de poliţie şi un echipaj de jandarmi au intervenit la faţa locului, iar 5 dintre participanţi, care nu au respectat prevederile Legii nr. 55/2020, a fost amendaţi contravenţional.

- Advertisement -

Verificările vor fi continuate, în vederea identificării tuturor participanţilor la evenimentul în cauză şi luarea măsurilor legale care se impun.”

Protestul de la Malu Spart

Ex-directoarea: „Nu sunt membră PNL, sunt cumnata cuiva”

Directoarea Raluca Geantă a postat un mesaj pe pagina de Facebook a şcolii din Malu Spart. Ea explică motivele schimbării sale din funcţie.

„Nu sunt membră PNL şi sunt cumnata cuiva anume. Nu contează realizările, nu contează că in mandatul meu am finalizat lucrările la şcoala nouă, începută din anul 2009. Nu contează că s-a construit un teren de sport dotat cu toate utilităţile. Nu contează existenţa cabinetului TIC, construcţie grupuri sanitare, dotare cu laptopuri, table inteligente, videoproiectoare, mobilier de cea mai bună calitate etc. Nu contează că în această perioadă am avut copii cu rezultate deosebite, admişi la licee de top: Sf. Sava, Lazăr, Elena Cuza, Şincai, Kiriţescu. Nu contează disciplina şi seriozitatea de care dau dovadă copiii noştri, ambientul şcolii, munca depusă. Nu contează nimic din aceste performanţe! Contează că nu sunt înregimentată politic, că nu am mers în campanie electorală cu nicio formaţiune politică şi mai ales cu PNL-ul”.

- Advertisement -

Raluca Geantă spune că este singurul director din partea de nord a judeţului Giurgiu căruia nu i s-a prelungit contractul de management educaţional, cel puţin până la finele anului şcolar.

Raluca Geantă

Părinții: „Acest dascăl devotat profesiei s-a remarcat de-a lungul anilor prin grija deosebită faţă de elevi…”

Pe aceeaşi pagină de Facebook au apărut mesaje de susţinere a directoarei, mesaje postate în numele părinţilor elevilor care frecventează cursurile școlii din Malu Spart.

„Noi, părinţi ai elevilor Școlii gimnaziale nr. 1 Malu Spart, dar şi locuitorii din acest sat, susținem necondiționat rămânerea în funcţie a doamnei director Geantă Raluca. Este păcat ca munca depusă de-a lungul anilor de acest dascăl devotat Șolii gimnaziale nr. 1 Malu Spart, dar şi întregii comunităţi, să nu aibă continuitate. Stau în spate ani mulţi de trudă, proiecte duse la bun sfârşit, pentru copiii noștri şi alte generaţii viitoare, să vină cu drag la şcoală şi să beneficieze de toate condiţiile.

Acest dascăl devotat profesiei s-a remarcat de-a lungul anilor prin grija deosebită faţă de elevi, păstrând disciplina, comunicarea foarte bună cu elevii, dar şi cu părinţii, fiind un foarte bun manager… Cu acest dascăl am crescut şi învăţat generaţii de oameni ai acestei localităţi. Aveţi toată susţinerea noastră și tot respectul pentru tot ce ați făcut pentru copiii noștri și pentru școală”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Beizadeaua lui Bădălău petrece în Dubai cu Bianca Drăgușanu, „transferată” de la interlopul Alex Bodi. Soția îl aștepta la o ședință de consiliere parentală. Ei au doi copii și se află în proces de divorț

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -