Avertismentul doctorului Rafila: fără vaccin, vom „petrece” și Crăciunul tot în izolare!

3
7354
Alexandru Rafila

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a afirmat joi seara, într-un interviu la Mediafax, că în lunile noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf de infectări cu Covid-19, însă speră ca până atunci să existe medicația necesară.

Expertul în microbiologie spune că există speranțe pentru descoperirea la timp a unor vaccinuri prin care să se poată pune capăt pandemiei declanșate de coronavirus. Altfel, izolarea de Paște se va repeta și de Crăciun.

Explicațiile lui Alexandru Rafila

* „Dacă reușim să menținem un comportamet reținut, putem ajunge la o relaxare mai rapidă. Îmi pare bine că domnul ministru Tătaru a preluat punctul nostru de vedere legat de evoluția acestui virus, cu vârful în săptămâna după Paște. Este greu să condamni oamenii că vor să-și vadă părinții.”

* „Cred că o se depășim numărul de 10.000 de cazuri de îmbolnăviri… cred că 12.000, 14.000 ar fi corect pentru sfârșitul lui aprilie.”

* „În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf, sper că până atunci să avem medicația necesară.”

* „Am primit o donație de azitromicină de la compania Sandoz pentru 10.000 de pacienți. Mai este un antiviral în studiu în Japonia și China și sperăm să ne dea și nouă formula, așa îl putem produce.”

* „A dispărut chestiunea legată de folosirea banilor, nu trebuie să credem că pe orice punem mâna suntem potențial infectați.”

* „Se poartă masca atunci când suntem răciți și ne deplasăm. Restul populației poate să poarte o mască în funcție de disponibilitate. Este recomandată cea chirurgicală și, a doua, una din material de bumbac.”

* „Mi se pare o greșeală să se recomande batisate sau fulare, care nu protejează în niciun fel.”

* „Spălatul pe mâini este mai eficient decât spirtul.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Imaginile care au șocat America: morții de coronavirus sunt puși în gropi comune, pe o insulă de la marginea New York-ului

3 COMENTARII

  1. Da de ce nu ne omorâți ??…nu mai cheltuiți banii pe medicamente, doctori, miliție,jandarmerie,. .. dați drumul la lagăre și crematorii și dunga…oare așa vorbesc și aia din west??… bagă panică în populime,cât de nenorocit poți fi!!!,..o jigodie de șef de ong …ai sictir….

  2. Ne trebuue vaccin pt un virus? Pai atunfi hai sa facem zeci de mii de vaccinuri.
    Va vindeti ieftin, toti. Toate se vor intoarce impotriva voastra.
    Vreti sa ne tineti evidenta ca la vite? Ne injectati pe post de cobai? Pana la Craciun apare deja versiunea noua covid 20 sau de ce nu, covid 21.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here