vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsImagini impresionante la procesiunea Drumul Crucii: Papa Francisc aproape singur, într-o Piață...

Imagini impresionante la procesiunea Drumul Crucii: Papa Francisc aproape singur, într-o Piață Sfântul Petru goală

-

Procesiunea Drumul Crucii, din Vinerea Mare a catolicilor, a prilejuit imagini impresionante în Piața Sfântul Petru de la Vatican. Papa Francisc a oficiat o ceremonie nemaiîntâlnită, într-o Piață goală.

Vineri, de la ora 18.00, Papa Francisc a condus procesiunea Drumul Crucii în Piața San Pietro din Vatican. Din cauza pandemiei de coronavirus, au lipsit zecile de mii de creștini care de obicei participau la ceremonie.

La procesiune au participat două grupuri a câte 5 persoane: unul format din deţinuţi (de la penitenciarul „Due Palazzi” din Padova), celălalt – din medici și asistenți medicali de la serviciile de specialitate de la Vatican.

„Prin aceasta, se dorește astfel a depune la picioarele Crucifixului atât suferințele celor nevăzuți de societate, cât și jertfa vieții și eforturile costisitoare ale medicilor și personalului medical care se află în prima linie pe frontul de combatere a pandemiei de coronavirus”, informează ediția în limba română a publicației Vatican News.

- Advertisement -

Ideea a fost întărită de însuși Papa Francisc vineri seara, într-o intervenție la Rai Uno: „Mă gândesc la Domnul răstignit și la atâtea situații cu răstigniții istoriei, dar și la cei de astăzi, ai acestei pandemii: medici, asistenți, asistente, călugărițe, preoți… Morți pe front, ca soldații, care și-au dat viața din iubire, rezistenți ca Maria sub crucile proprii, ale comunităților lor, în spitale, îngrijindu-i pe cei bolnavi. Există și astăzi răstigniți și răstignite care mor din iubire”.

Imaginile emoționante ale unui Papă însingurat, într-o Piață pustie, se vor repeta și în zilele următoare.

- Advertisement -

Sâmbătă, Suveranul Pontif va oficia slujba de Înviere în Bazilica San Pietro, tot fără public.

Doar clopotele vor anunța, la miezul nopții, Învierea Domnului.

Duminică, slujba de Paşte se va desfăşura în același lăcaș de cult pustiu, de unde Papa Francisc va rosti tradiționalul mesaj „Urbi et Orbi”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Imaginile care au șocat America: morții de coronavirus sunt puși în gropi comune, pe o insulă de la marginea New York-ului

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -