duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsAUDIO-INTERVIU. Ioana Constantin, secretar de stat în Ministerul Muncii, despre haosul din...

AUDIO-INTERVIU. Ioana Constantin, secretar de stat în Ministerul Muncii, despre haosul din sistemul de pensii. „Doi oameni cu aceeași pregătire, cu aceeași cotizație, pensionați în ani diferiți, au pensii total diferite, de la 1.200 la 2.000 de lei”

-

Azi, la „Interviurile Danei Potorac”: Ioana Constantin (29 de ani), ministru secretar de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, secretar general adjunct al PMP.

  • „E neserios să vorbești despre pensiile speciale în an electoral.”
  • „Nu sunt de acord cu niciun fel de pensii speciale. Cred în principiul cotributivității.”
  • „Nu aș face niciodată compromisuri morale.”

AICI: Interviul cu Ioana Constantin

 „Nu văd cum se poate ajunge la anticipate”

Ioana Constantin vorbește despre jocurile politice în jurul unor subiecte importante, cum ar fi: alegerea primarilor în două tururi de scrutin, eliminarea pensiilor speciale, ”dublarea dublării” alocațiilor de stat pentru copii, dezordinea și excesul de birocrație găsite în Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Dar și despre cine este Ioana Constantin în afara politicii și a guvernului. Un dialog sincer pe care vă invităm să-l ascultați!

  • „Eu nu mă aștept ca moțiunea de cenzură să treacă, dar încurcate sunt căile politicii.”
  • „Guvernul din care fac parte este un guvern minoritar, care nu poate să ia în calcul buna-credință a parlamentarilor față de țară.”
  • „PSD-ului îi place să spună că este în opoziție. Este fals! În Parlamentul României, în multe situații și mai ales în comisii, PSD are majoritatea în continuare.”
  • „Guvernul a ales variata asumării răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, cu riscul moțiunii de cenzură. Eu cred că varianta cea mai corectă este Ordonanța de Urgență, care trebuia data din prima lună de mandat. Cred că această asumare a răspunderii a fost gândită pentru declanșarea alegerilor anticipate, deși, tehnic, noi, cei din PMP, nu vedem cum se poate ajunge la anticipate.”
  • „Dacă moțiunea de cenzură nu trece, nu am știință să existe un Plan B prin care primul-ministru să-și depună mandatul (pentru a forța alegerile anticipate). Eu înțeleg de la domnul Orban că nu are de gând să demisioneze în perioada următoare.”
  • „Nu există un mod unitar de calcul al pensiilor. Doi oameni cu aceleași meserii, cu același stagiu de cotizare – unul s-a pensionat în 2005 și celălalt în 2007, iar între cele două pensii diferențele sunt enorme. Primul are 1.200 de lei pensie, iar celălalt 1.800 lei. Nu e normal.”
  • „Nu sunt de acord cu niciun fel de pensie specială, exceptând veteranii de război, invalizii de război și militarii care participă în teatrele de operațiuni. Cred în principiul contributivității.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -