Au plătit prostituatele cu euro falși, primind ca rest lei adevărați. Unul avea tatuat pe piept chipul lui Isus Hristos

0
9646

Doi bărbați din Gorj au fost trimiși în judecată pentru punerea în circulație de valori falsificate, după ce au plătit prostituate cu euro falși. Unul a plătit o fată cu 100 de euro și a cerut rest 300 de lei, altul a plătit tot 100 de euro, dar a cerut rest 250 de lei. În ambele cazuri, bancnotele de euro erau false, doar leii erau adevărați.

Șmecheria oltenească a avut loc la Târgu-Jiu, iar fetele au fost găsite pe baza anunțurilor date la mica publicitate.

Într-un caz a fost vorba de bancnote de 100 și de 50 de euro, cu care au fost plătite serviciile sexuale, doar că la casa de schimb valutar s-a constatat că acestea sunt false. Fetele le-au dat clienților restul în lei, dar, mai mult, le-au mai și schimbat 200 de euro cu 700 de lei, crezând că fac o afacere.

Bărbații le-au spus fetelor că se ocupă cu vânzarea de mașini.

„În urma serviciilor sexuale prestate, martora a declarat că a primit de la inculpatul (…) suma de 100 euro și i-a remis, la solicitarea acestuia, cu titlu de rest, suma de 300 lei”, se arată în documentul de la Tribunalul Gorj.

Declarația tinerei în instanță: „În momentul în care au intrat în apartament, eu i-am întrebat pe aceștia cât vor să stea, ocazie cu care (bărbatul) a spus că vor să stea doar 15 minute. Având în vedere că (o colegă) era într-una din camere cu un client, (altă colegă) a decis că va merge ea în cealaltă cameră cu bărbatul care îl însoțea pe (primul bărbat). Eu am rămas în bucătărie cu (primul bărbat), ocazie cu care acesta mi-a spus că îmi va da 100 de euro, iar eu îi voi da înapoi trei milioane (300 de lei – n. red.), diferența de bani reprezentând contravaloarea faptului că am stat de vorbă cu el 15 minute”.

Bărbatul avea în borsetă multe bancnote și i-a spus fetei că este bucureștean și se ocupă cu vânzarea de mașini.

Și bărbatul care a fost în cameră cu una dintre fete a păcălit-o pe aceasta să-i dea ca rest lei adevărați la euro falși, plătiți pentru serviciile sexuale.

„Pe piept avea tatuat chipul lui Isus Hristos”

În instanță, fetele au făcut și descrierea clienților. Una dintre ele a povestit: “Clientul Lorenei era un tip de 30 de ani, gras, scund, de aproximativ 1,68 metri, ten măsliniu, care vorbea romanes. Purta șapcă de culoare albastră și pantaloni de trening de culoare neagră. Acesta avea asupra sa o borsetă tip poștaș, în care am observat un teanc foarte mare de bancnote de 50 și 100 de euro. Am văzut banii deoarece acesta ne-a arătat câți bani are asupra sa, deschizând borseta în fața noastră. Clientul meu era un tânăr de etnie rromă de circa 25 de ani, vorbea romanes (cei doi vorbeau între ei), ten măsliniu, înălțime de circa 1,78-1,82 metri, purta barbă, ochi căprui și față ovală. Era îmbrăcat cu tricou de culoare neagră și geacă inscripționată Philipp Plen de culoare neagră cu glugă. Pe gât, pe partea stângă avea tatuată o coroană, iar pe piept avea tatuat chipul lui Isus Hristos. Și acesta avea o borsetă timp poștaș asupra lui, dar nu am văzut ce avea în ea, întrucât când am intrat în baie, clientul Lorenei i-a dat o bancnotă de 100 de euro, pe care mi-a dat-o mie. După ce am prestat serviciile sexuale, i-am dat rest suma de 200 de lei la bancnota de 100 euro”.

Toată acțiunea a avut loc, spre sfârșitul anului 2019, la o pensiune din Târgu-Jiu, unde erau cazate fetele. Camerele de supraveghere au confirmat prezența bărbaților acolo.

„Mi-au transmis că or să-mi arate ei mie cine sunt țiganii”

Nu au fost singurele tinere păcălite de cei doi. O altă tânără, care a prestat servicii sexuale între Crăciun și Anul Nou, a povestit că și-a dat seama că banii erau falși. „În perioada 26-30.12.2019, nu mai rețin data cu exactitate, s-au prezentat (…) două persoane de sex masculin, pentru a le oferi servicii sexuale contra cost. Inițial, m-au apelat pe numărul pe care îl aveam postat pe site-ul www.publi24.ro, însă nu mai pot preciza cu exactitate de pe ce număr, întrucât eu schimb foarte des numerele de telefon. (…) În momentul în care au intrat, mi-au spus că vor să stea fiecare câte o oră cu mine, iar (…) a scos din buzunarul pantalonilor o sumă foarte mare de bani, constituită din bancnote de 100 și 50 de euro. Menționez că acele bancnote erau strânse sub forma unui teanc de bani foarte gros, prins cu elastic. Ulterior, (…) a pus pe masa din bucătărie patru bancnote de 100 de euro și opt de 50 de euro pentru a achita cele două ore reprezentând serviciile sexuale ale lui (…) și ale lui (…), chiar dacă eu le spusesem la început că o oră costă 300 lei. Eu am luat banii de pe masa din bucătărie și am procedat la verificarea acestora, întrucât mai lucrasem în străinătate cu bancnote euro, și mi-am dat seama că cele patru bancnote de 100 euro și opt de 50 euro sunt false, prin prisma faptului că am dat cu unghia peste acestea și au început să se dezlipească, neavând elementele de siguranță pe care eu le cunoșteam. Când mi-am dat seama că bancnotele sunt false, le-am spus să iasă afară din garsonieră, pentru că nu le înghit gălușca, iar (…) și (…) mi-au transmis că nu rămâne așa și or să-mi arate ei mie cine sunt țiganii”.

Intrați pe fir, polițiștii au reușit să afle mai multe metode prin care cei doi puneau în circulație sute de bancnote false.

La perchezițiile din februarie 2020 s-a găsit suma de 73.820 de euro, compusă bancnote contrafăcute, dar și un pistol marca Berreta, de culoare neagră, și două pliculețe de cocaină.

Cei doi escroci au fost trimiși în judecată, dar au contestat – fără succes – măsura controlului judiciar. Tribunalul Gorj a stabilit că măsura trebuie menținută.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Premierul Cîțu: “De la 1 iunie începem să revenim la normalitate. La sfârșitul lunii mai vom avea 5-6,3 milioane de persoane vaccinate“

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

* Mitingiștii CapVid s-au făcut din nou de râs. Câteva sute de participanți la „protestul de 100.000 de români”

* Apelul șoșocar-mincinos al Oliviei Steer. A chemat lumea la protestul CapVid, dar n-a ascultat-o nimeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here