Armata rusă i-a executat pe ucrainenii care s-au predat pe frontul din Donbass. „S-au încălcat legile fundamentale ale războiului”

0
4941
Militarii ruși continuă să încalce în Ucraina toate regulile războiului și să manifeste o barbarie de neimaginat în Secolul XXI

Armata rusă continuă să comită crime de război în Ucraina, încălcând chiar și cele mai elementare norme și legi, scrise sau nescrise, care se aplică de mii de ani în cazul conflictelor. Statele Unite anunță că dețin informații potrivit cărora rușii i-au executat pe ucrainenii care s-au predat pe frontul din Donbass, în apropiere de Donețk. Anunțul a fost făcut miercuri, la ONU, de Berth van Schaack, ambasadoarea generală pentru justiție penală din partea Departamentului de Stat, scrie CNN.

Van Schaak a menționat: „Avem acum informații credibile potrivit cărora o unitate militară rusă care opera în apropiere de Donețk a executat ucraineni care încercau să se predea, în loc să îi ia în custodie. Dacă este adevărat, aceasta ar fi o încălcare a unui principiu de bază al legilor războiului, interzicerea execuției sumare a civililor și a combatanților care devin necombatanți în virtutea capitulării, a rănilor sau a altor forme de incapacitate“.

Van Schaak a mai spus că SUA dețin”rapoarte credibile despre persoane ucise în stil execuție, cu mâinile legate; cadavre care prezintă semne de tortură; relatări îngrozitoare despre violențe sexuale împotriva femeilor și fetelor”.

Faptul că astfel de informații vin din toate părțile, în Ucraina, arată că nu sunt abuzuri izolate ale unor descreierați, ci e o politică sistematică ordonată de la Kremlin, concluzionează demnitara american[: „Aceste imagini și rapoarte sugerează că atrocitățile nu sunt rezultatul unor unități sau indivizi necinstiți; ele, mai degrabă, dezvăluie un model profund îngrijorător de abuz sistematic în toate zonele în care sunt angajate forțele Rusiei. Să fim clari: cei care au dezlănțuit, au comis și au ordonat aceste crime trebuie să fie trași la răspundere, iar dovezile acestei criminalități se adună pe zi ce trece”.

Van Schaak avertizează Moscova că va plăti pentru atrocitățile comise în Ucraina: „Mesajul nostru simplu pentru conducerea militară și politică a Rusiei și pentru dosar este următorul: lumea privește și veți fi trași la răspundere.”

În lume s-au pus în mișcare mai multe anchete, pentru a documenta crimele de război comise de ruși în Ucraina: „Statele Unite sprijină o serie de investigații internaționale privind atrocitățile din Ucraina. Printre acestea se numără cele desfășurate de Curtea Penală Internațională, de ONU și de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Atentatele din Transnistria, opera spionilor ruși conduși de generalul Razgonov, venit în 2019 și pus consilier al președintelui separatiștilor. Rețeaua sabotorilor, divulgată de angajați ai Securității din Tiraspol

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

* Rusia a tăiat gazul pentru Polonia și Bulgaria. Varșovia: „Ne descurcăm și fără. Nu vom fi afectați”. Bulgarii apucaseră să plătească în avans!

* Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări care se poartă greșit nu vor supraviețui fizic și mental”

* Serviciile secrete occidentale știu în ce buncăr se află Putin! Tiranul rus va fi distrus dacă va ordona un atac nuclear

* Expert: „Această armată rusă din Ucraina va dispărea în două luni. Vor avea nevoie de una nouă, care va fi de recruți, mai slab instruiți”

* Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Mama Dianei Șoșoacă îi calcă pe urme celebrei sale fiice-urlătoare. Cu cine a ajuns să se judece medicul ginecolog Alice Florescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here