Arde Palatul Administrativ din Suceava! Clădirea găzduiește Consiliul Județean și Prefectura

0
429

Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineață în clădirea care găzduiește Consiliul Județean Suceava și Prefectura aceluiași județ. Flăcările sunt vizibile din exterior la acoperișul Palatului Administrativ, iar de la mansardă iese un fum gros.

Pentru izolarea și stingerea incendiului acționează pompieri de la ISU Suceava (4 mașini de stingere, o autoscară și două ambulanțe SMURD) și de la ISU Botoșani (o mașină de stingere și o 1 autoscară de la ISU Botoșani.

Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava, a explicat situația într-o intervenție telefonică la Digi 24.

  • „Incendiul se manifestă la acoperișul clădirii aproape în totalitate.”
  • „Intervenim la fața locului cu patru autospeciale de stingere și o autoscară de lucru la înălțime.”
  • „Intervenim atât din exterior, cu autoscara, cât și din interior. La fața locului avem și două ambulanțe SMURD, însă, din fericire, la acest moment nu avem persoane care să fie rănite.”
  • „Toate persoanele care se aflau în interior s-au autoevacuat, pentru că incendiul se manifestă la nivelul acoperișului, deci nu au fost în pericol.”
  • „După localizarea și lichidarea incendiului vom stabili cauza probabilă. Vorbim de o structură din lemn, iar aceasta e cea mai mare problemă.”
  • „Clădirea e acoperită cu tablă, sub care se află scânduri de lemn, iar asta ne creează o dificultate în plus, pentru că scândurile ard ușor, iar tabla ne împiedică să intervenim direct cu apă. Pentru a putea interveni, îndepărtăm tabla.”
  • „Intervenția este foarte dificilă din cauza cantității foarte mare de material combustibil, acel lemn care susține acoperișul. Trebuie să acționăm pe o suprafață foarte mare, acoperită de tablă, dar sperăm să-l stingem cât mai repede.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here