„Mergeți duminică la vot! Dodon poate fi învins!” Apelul lui Tomac către toți basarabenii din lume. Rușii i-au trimis consultanți președintelui pro-moscovit

0
143
Băsescu, între Dodon și Maia Sandu, candidații cu cele mai mari șanse de a ajunge președinte la Chișinău

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, pro-rusul Igor Dodon, şi ex-premierul pro-european Maia Sandu sunt creditaţi cu cele mai mari şanse să ajungă în turul 2 de scrutin, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, relatează Radio Chişinău, citat de Agerpres.

Alegerile vor avea loc peste câteva zile – duminică, 1 noiembrie -, dar în România dezbaterea preelectorală este prea ocupată de situația pandemiei și lasă la coada listei orice subiect care are legătură cu frații noștri de peste Prut.

Eugen Tomac, liderul PMP, originar din Basarabia, a semnalat acest lucru pe pagina sa de Facebook, într-un mesaj în care cere susținerea tuturor cetățenilor moldoveni pentru candidatul unionist care are cele mai mari șanse de a-l învinge pe Igor Dodon: Maia Sandu.

Tomac vorbește și despre o mișcare-șoc la Chișinău, care ar putea reseta complet soarta Republicii Moldova.

„Campania prezidențială din Basarabia se încheie în câteva zile. Regret enorm că în țară nu există interes față de realitățile românești de dincolo de Prut.

Singurul om politic care a avut o viziune și a trezit sentimentul de datorie față de românii uitați a fost Președintele Băsescu. Octavian Țâcu, neobositul candidat unionist, este singurul care a spus un adevăr pe care toți îl conștientizează, dar nimeni nu are curaj să-l vadă împlinit. Cu Traian Băsescu prim-ministru, Unirea celor două state românești s-ar realiza.

Unirea, am spus-o de nenumărate ori, este singura soluție de a scăpa acest ținut de influența nefastă a Rusiei. Până atunci, este esențial ca cetățenii care cred în viitorul nostru comun să participe la alegeri.

Duminică va fi important fiecare vot, de aceea trebuie să ieșiți la vot pentru a nu lăsa propaganda străină de interesele Basarabiei să defileze din nou victorioasă.

Dacă toți cei care dețin cetățenia română ar susține un candidat unionist, Dodon ar pierde din primul tur!”

Dodon ar fi apelat la consultanți din Rusia

Igor Dodon este creditat cu 41,7% din intenţiile de vot, iar Maia Sandu, cu 24,5% din preferinţe, potrivit rezultatelor sondajului. Cei doi sunt urmaţi de Andrei Năstase cu 12,2% din intenţiile de vot, Renato Usatîi cu 8,6% şi Violeta Ivanov cu 6,1%.

Duelul dintre primii doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova s-ar încheia cu victoria lui Dodon în turul 2 de scrutin, conform aceluiaşi sondaj. Astfel, pentru actualul preşedinte şi-ar da votul 54,6% dintre alegători, din totalul de 84,1% decişi să voteze, iar pentru Maia Sandu – 45,4% dintre electori.

Sondajele îi conferă de departe prima şansă actualului preşedinte moldovean, care s-a arătat încrezător în victorie la scrutinul din 1 noiembrie, refuzând chiar să participe la vreo dezbatere electorală cu contracandidaţii săi pentru a-i lăsa pe ceilalţi „să se păruiască”, potrivit unor observatori locali.

Cu toate acestea, Igor Dodon ar fi recurs la un desant de „consultanţi politici ruşi”, care ar fi ajuns la Chişinău în condiţii nu tocmai transparente, au afirmat marţi reprezentanţi ai Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), al Maiei Sandu.

Candidatul Igor Dodon nu ar fi declarat la Comisia Electorală Centrală cheltuielile pentru serviciile consultanţilor ruşi, ceea ce ar reprezenta o încălcare gravă a legislaţiei în vigoare.

Astfel, preşedintele grupului parlamentar PAS a sesizat Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) şi Biroul pentru Migraţie şi Azil în legătură cu acest „desant de consultanţi ruşi”, solicitând instituţiilor abilitate să investigheze modul în care respectivele persoane au intrat în Republica Moldova, să afle scopul exact al vizitei lor, precum şi să stabilească modul de finanţare a activităţii acestor consultanţi, scrie Ziarul Naţional.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Noi recorduri Covid: 861 de pacienți la Terapie Intensivă, 107 morți și 5.343 de infectări pe zi. Cele 6 județe din „scenariul roșu”: Clujul sare peste bariera 4,00.

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

Încă o murătură artistico-conspiraționistă: agramatul Mihai Mărgineanu. Apără tâmpeniile lui Dan Bittman jignind „turma” și „multele oi senile” care respectă regulile anti-pandemie

Patriarhul Daniel amenință Guvernul cu mânia divină: “Regimul comunist a căzut, în 1989, la câteva luni după ce a interzis închinarea la sfintele moaște”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here