Franța reintră în carantină: „Suntem copleșiți de epidemie, avem nevoie de acțiuni brutale pentru a o opri”

0
1248

Covid-19 în Europa. La câteva zile după reintrarea Spaniei în carantină, Franța adoptă aceeași măsură extremă. Președintele Macron face anunțul de care se temea toată lumea: „Începând de vineri, un nou lockdown pe întreg teritoriul național”. Carantina va intra în vigoare în noaptea dintre joi și vineri (29/30 octombrie) și va dura „cel puțin până pe 1 decembrie”.

Rapiditatea cu care s-a răspândit în ultima perioadă epidemia de coronavirus a obligat statul francez să ia măsuri drastice. Astfel, în discursul său către națiune de miercuri seară, președintele Emmanuel Macron a explicat termenii decretului, care va fi discutat și votat joi în Parlament.

Tot joi, va avea loc o întâlnire la vârful Uniunii Europene, în care se va discuta despre coordonarea statelor din UE pentru a stopa noul val al epidemiei.

Cu un ton dramatic, Macron a vorbit miercuri seară despre escalarea incredidibilă a pandemiei. El a avertizat că „riscăm să fim învinși de virus”.

Președintele francez a anunțat că vor fi închise barurile, restaurantele și magazinele care nu au activități esențiale, dar că vor rămâne deschise școlile. Elevii vor putea frecventa în continuare cursurile, de la școlile primare până la licee. „Copiii noștri nu pot fi lipsiți pentru mult timp de instruire în prezența profesorilor”, a explicat Macron.

După o perioadă extrem de dificilă, președintele francez a făcut o constatare sumbră: „Virusul circulă cu o viteză pe care nici previziunile cele mai pesimiste nu puteau s-o prevadă”. În context, el a amintit că epidemia se extinde foarte rapid în majoritatea statelor europene.

Franța se află în prima linie în lupta împotriva pandemiei, înregistrând zilnic peste 40-50.000 de noi cazuri, în ultima perioadă. În acest ritm, până la jumătatea lunii noiembrie, pacienții internați la Terapie Intensivă vor fi în număr de 9.000, în raport cu cele 5.000 de locuri disponibile în mod normal în sistemul național de sănătate.

„Trebuie să luam hotărâri brutale, altfel vom fi învinși de virus”, a spus Macron, prevăzând un viitor sumbru. „Faza a doua a pandemiei va fi mai dură și mai mortală decât prima”, a avertizat el.

Miercuri, Franța a înregistrat un nou record: 69.854 de noi cazuri de coronavirus. De asemenea, a crescut înspăimântător numărul deceselor: 767. În spitale erau internate 2.821 de persoane bolnave de Covid-19, dintre care 372 în secțiile de Terapie Intensivă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

Încă o murătură artistico-conspiraționistă: agramatul Mihai Mărgineanu. Apără tâmpeniile lui Dan Bittman jignind „turma” și „multele oi senile” care respectă regulile anti-pandemie

Patriarhul Daniel amenință Guvernul cu mânia divină: “Regimul comunist a căzut, în 1989, la câteva luni după ce a interzis închinarea la sfintele moaște”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here