A apărut a doua epistolă, semnată de militari activi și peste 100.000 de oameni, care denunță cedarea Franței în fața „haosului” și a „violenței” islamiste

2
2059

O nouă scrisoare care denunță cedarea guvernului Republicii în fața extremismului islamist, semnată de militari francezi activi sau și în rezervă și de alți 100.000 de cetățeni în nici măcar 24 de ore, a fost dată publicității, învolburând apele în Hexagon.

La doar câteva săptămâni după prima scrisoare a unor militari activi și în rezervă, care avertiza că Franța e în pragul unui război civil din cauza ascensiunii elementelor separatiste și a tolerării fundamentaliștilor islamici, o a doua epistolă apare în spațiul public.

Publicația Valeurs Actuelles, citată de Le Figaro, tipărește scrisoarea în care statul e acuzat că tolerează violența și haosul prin care islamiștii au capturat periferiile orașelor Franței și au instaurat teroarea și cenzura, oamenilor fiindu-le frică să mai spună ce gândesc de teamă să nu fie asasinați.

Militarii denunță încercările de infiltrare în Armată a unor comunități religioase „pentru care Franța nu semnifică nimic altceva decât obiectul disprețului și al urii”

La fel ca și prima scrisoare, publicată la 21 aprilie și semnată de generali francezi în rezervă, și aceasta cere imperios Guvernului să ia rapid măsuri pentru reinstituirea valorilor seculariste și republicane în Franța.

Lidera extremei drepte, Marine Le Pen, devenită favorită la alegerile prezidențiale, conform sondajelor de opinie, a speculat politic situația salutând luarea de poziție a militarilor francezi, în timp ce Florence Parly, titulara postului de ministru al Apărării, a cerut ca semnatarii scrisorii să fie pedepsiți.

De data aceasta, a doua scrisoare este semnată de militari activi. Aceștia vorbesc deschis despre un fenomen care durează deja de peste un deceniu și care este deja dezbătut în societatea franceză: abandonarea cartierelor din periferiile marilor orașe, care au devenit stat în stat și sunt ocupate de “delincvenți”.

Militarii activi care au semnat cea de-a doua scrisoare dezvăluie că au apărut tentative de infiltrare în Armată ale unor comunități regilioase „pentru care Franța nu semnifică nimic altceva decât obiectul disprețului și al urii”.

Radicalizarea unei părți a comunității musulmane din Franța a dus, prin ricoșeu, la ascensiunea popularității pentru extrema dreaptă condusă de Marine Le Pen

Radicalizarea unei părți a numeroasei comunități musulmane, asasinarea unor profesori care au vorbit despre valorile republicane, atentatele teroriste islamiste, uciderea membrilor unei redacții care tipărea caricaturi, multe alte incidente și reacția extrem de slabă a autorităților încă din timpul mandatului lui Sarkozy au dus la direcționare unei pături tot mai mari a populației către dreapta radicală condusă de Marine Le Pen.

Analiști politici au arătat că guvernele Franței s-au ferit, în ultimele decenii, să atace problema radicalizării islamiste, de teamă să nu deranjeze electoratul și să nu fie catalogate drept extremiste.

Sarkozy, în special, este învinuit că, deși a primit rapoarte clare despre degradarea situației, a preferat să instrumentalizeze campanii mediatice cu țapi ispășitori precum imigranții români, prezentați ca fiind marele rău din societatea franceză, pentru a acoperi problemele reale.

Cea de-a doua scrisoare, semnată de militari activi și apărută în publicația de dreapta Valeursactuelles.com, lansează acuzații dure și acuză că s-a ajuns să li se spună să nu mai umble în uniformă pe stradă în propria lor țară, ca să nu devină ținta unor tentative de omor.

Fragmente din cea de-a doua scrisoare a unor militari francezi către președintele Macron, Guvern și societate

“(…) Afganistan, Mali, Republica Centrafricană sau în altă parte, unii dintre noi am înfruntat focul inamic. Unii am lăsat camarazi acolo. Ei și-au riscat viața pentru a distruge islamismul la care faceți concesii pe pământul nostru. (…)

Da, militarii noștri veterani au dreptate cu privire la conținutul textului lor în întregime. Vedem violență în orașele și satele noastre. Vedem că separatismul se impune în spațiul public, în dezbaterile publice. Vedem ura pentru Franța și istoria ei devenind normă. Poate veți argumenta că militarii nu pot spune asta. Dimpotrivă: pentru că suntem apolitici în evaluările noastre asupra situației, este o observație profesională pe care o oferim. Deoarece acest declin l-am văzut în multe țări aflate în criză. Precede prăbușirea. Anunță haos și violență și, contrar a ceea ce afirmați ici și colo, acest haos și această violență nu vor proveni dintr-o «implicare militară», ci dintr-o insurecție civilă. (…)

Da, dacă va izbucni un război civil, armata va menține ordinea în propria sa țară, pentru că i se va cere. Aceasta este chiar definiția războiului civil. Nimeni nu își poate dori o situație atât de teribilă, veteranii noștri nu mai mult decât noi, dar da, din nou, războiul civil se profilează în Franța și o știți perfect. (…)

Toți strămoșii noștri, cei care au făcut din țara noastră ceea ce este, care i-au apărat teritoriul și cultura, au dat sau au primit ordine în limba aceasta, au luptat pentru ca voi să lăsați Franța să devină un stat eșuat? Care înlocuiește legile sale, din ce în ce mai evident neputincioase, cu o tiranie brutală împotriva acelora din slujitorii săi care încă mai vor să tragă un semnal de alarmă?

Acționați, doamnelor și domnilor. De data aceasta nu este vorba de emoții individuale, formule pregătite sau de mediatizare. Nu este vorba despre a tărăgăna sau a câștiga timp. Este vorba despre supraviețuirea țării noastre, a țării dumneavoastră“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Document-șoc capturat de SUA: Armata chineză pregătește din 2015 arme biologice și genetice, inclusiv coronavirusuri, pentru Al Treilea Război Mondial

* Încă un fake news demontat: „proteza de șold refuzată lui Leon Dănăilă”. Chirurgul spulberă minciuna că „nu se poate opera” pentru că Spitalul Foișor a devenit „spital Covid”

* PSD-istul Tudose folosește un fake news ca să numească „meduză fără creier” un ministru din Guvernul Cîțu

* De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* 10 minciuni șocante ale lui Gigi Becali în ziua a doua de Paște. A fost prins circulând cu 106 km/oră în localitate, pe un drum național, dar susține că rula regulamentar „pe autobandă”!

* Au vrut să vâneze iepuri și fazani, dar s-au împușcat între ei! Vânătoarea era ilegală. Unul dintre braconieri are capul zdrobit

* D. C. Popescu i-a dat în judecată pe Voiculescu & Năsui pentru expresia „PSD-ist mascat”, apoi a devenit PSD-ist pe față! Evident, a pierdut ambele procese

* Ion Cristoiu a pierdut procesul cu istoricul care-l demascase drept informatorul „Coroiu” al Securității. Instanța: probele sunt clare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.