Anulați acest Brexit blestemat! Ambii candidați la șefia Comisiei Europene îndeamnă Marea Britanie să repare o greșeală istorică

0
1167
Manfred Weber și Frans Timmermans, sub privirile lui Jean Claude-Juncker

Cei doi candidați importanți la șefia viitoarei Comisii Europene, Manfred Weber și Frans Timmermans, au dat de înțeles, în cadrul unei dezbateri electorale, că soluția realistă pentru Marea Britanie ar fi anularea Brexit-ului. Londra este încurajată să decidă în acest sens. Și evident, să participe la alegerile continentale din 26 mai.

Tonul l-a dat olandezul Frans Timmermans, candidatul social-democraților europeni la șefia „guvernului” european.

„În mod absolut, eu sper că Marea Britanie va rămâne în UE. Sper că actuala perioadă de amânare (a Brexit – n. red.) va fi folosită de Marea Britanie pentru a se calma şi a regândi puţin lucrurile, poate ca politicienii să fie mai responsabili cu promisiunile pe care le fac, iar apoi să reanalizeze problema spre sfârşitul anului. Cine ştie ce s-ar putea schimba între timp”, a spus prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, conform agenţiei de presă Reuters.

La rândul său, germanul Manfred Weber, candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, a declarat: „Nu am nicio problemă ca britanicii să participe la alegerile europene, nu mă opun participării lor la procesul decizional al viitorului Uniunii noastre”.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. În cazul în care Marea Britanie nu va decide ieşirea din UE până la alegerile europarlamentare programate pe 26 mai, va trebui să participe la scrutin.

Sondajele de opinie arată că mulţi britanici şi-au schimbat opiniile şi preferă acum rămânerea ţării în Uniunea Europeană. La referendumul din 2016, Brexit-ul a fost votat cu un raport de 52% la 48%, dar în prezent lucrurile sunt mult diferite. Un eventual al doilea referendum pe această temă ar spulbera, probabil, Brexit-ul și ar decide menținerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

CITIȚI ȘI:

„A venit Eliberatorul!”. Dragnea luptă cu „străinii care vin în cotropire”. Delirul lui Codrin Ștefănescu despre mitingul PSD de la Craiova

„Vrem în Europa! Nu ne puteți lăsa să sfârșim ca prizonieri ai unui grup de politicieni corupți!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here