Anul trecut l-a condamnat pe Dragnea la închisoare, peste trei luni va arbitra prăbușirea lui politică

1
8603
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea, vinovatul principal pentru prăbușirea PSD, se arată într-un raport intern al formațiunii

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) i-a stabilit, prin tragere la sorţi, pe cei 5 judecători din cadrul instanţei supreme care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Tragerea la sorţi a fost efectuată în şedinţă publică de preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea. Bilele au conținut numele a 91 de judecători, dintre cei 100 care activează la Înalta Curte.  Au fost excluși, conform legii, 7 magistraţi cu funcţii de conducere și doi care se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile.
Toți cei cinci judecători aleşi în BEC sunt… judecătoare! Numele lor: Geanina Cristina Arghir, Georgeta Carmen Negrilă, Mirela Vişan, Alina Macavei şi Anca Mădălina Alexandrescu.
Geanina Cristina Arghir a fost unul dintre cei doi judecători care au decis, în iunie 2018, în completul de 3 al Înaltei Curți, condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman. Liderul PSD a primit 3 ani și 6 luni, iar procesul se judecă în prezent în faza de apel, la completul de 5.
În perioada următoare, cele cinci judecătoare vor desemna, dintre ele, persoana care va îndeplini funcţia de preşedinte al Biroului Electoral Central.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here