Mulțumim, Ska Keller! Go, Codruța!

2
2444

Ska Keller, copreşedinta grupului Verzilor din Parlamentul European, transmite un puternic mesaj de susținere a Laurei Codruța Kovesi, pe pagina sa de Facebook.

Textul, scris de europarlamentarul german în limba română, este însoțit de o fotografie a unor cetățeni români, care s-au deplasat la Bruxelles pentru a o susține pe Laura Codruța Kovesi cu ocazia audierilor din Parlamentul European.

„A vote for Laura Kovesi is a vote against corruption” („Un vot pentru Laura Kovesi este un vot împotriva corupției”) – scrie Ska Keller pe fotografia cu susținătorii români ai Laurei Codruța Kovesi.

Ska Keller – postarea integrală

„Faptul că guvernul român încearcă cu disperare să o discrediteze pe Laura Codruta Kovesi arată cât de eficientă era în activitatea ei.
Dosarul lui Kovesi vorbește de la sine, iar alegerea sa ca șef al Biroului Procurorului European va transmite un semnal puternic că UE ia în serios lupta împotriva corupției, a necinstei și a fraudei, prin selectarea unei persoane cu experiență dovedită și capacitatea de a rezista amestecului politicului în lupta pentru realizarea justiției.”

Miercuri, 27 februarie, într-un comunicat al grupului parlamentar al Verzilor, Ska Keller declara:

  • „Alegerea Laurei Codruţa Kovesi de ambele comisii ale Parlamentului European drept propunerea lor pentru funcţia de procuror-şef european trimite un semnal puternic că Uniunea Europeană ia în serios lupta împotriva corupţiei şi a fraudei, selectând pe cineva cu un bilanţ dovedit şi cu capacitatea de a rezista amestecului politic în lupta pentru justiţie. Statele membre UE şi Comisia (Europeană) ar trebui să asculte comitetul independent de selecţie şi voinţa Parlamentului European, în loc să cedeze în faţa unui guvern care îşi propune de facto să legalizeze corupţia”.
  • „Faptul că guvernul român încearcă cu disperare să o discrediteze pe Laura Codruţa Kovesi nu face decât să arate cât de eficientă a fost în exercitarea funcţiei. Bilanţul lui Kovesi vorbeşte de la sine, iar selectarea ei ca procuror-şef european va asigura faptul că această nouă poziţie este deţinută de cineva cu experienţă, expertiză şi rezistenţă excepţionale”.

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. PSDragnea + ALDE tariceanu trebuie scoase in afara legii Art.40 Alin.2. Aceste vome de balega rosie trebuie sa sfarseasca in inchisoare impreuna cu toti criminalii din PSD ALDE UDMR care au pus pe butuci Romania. Tineti minte: Telul PSD ALDE UDMR este o Romanie in afara UE si NATO. Criminalii PSD ALDE vor trece la grupul bestiilor suveraniste din PE bestii finantate de criminalul de la Maskva.

  2. PSDragnea + ALDE tariceanu trebuie scoase in afara legii Art.40 Alin.2. Aceste vome de balega rosie trebuie sa sfarseasca in inchisoare impreuna cu toti criminalii din PSD ALDE UDMR care au pus pe butuci Romania. Tineti minte: Telul PSD ALDE UDMR este o Romanie in afara UE si NATO. Criminalii PSD ALDE vor trece la grupul bestiilor suveraniste din PE bestii finantate de criminalul de la Maskva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.