Greva justă și eroică a magistraților. Jandarmii lui Dragnea nu mai folosesc la nimic

3
12687
Cristi Danileț conduce protestul de la Cluj

Zeci de judecătorii, tribunale, curți de apel și parchete au suspendat lucrul. Magistrații protestează, într-o solidaritate pe care doar umilirea, pericolul și nedreptatea ți le pot da. Iar guvernarea PSD-ALDE le-a livrat toate aceste ingrediente, fără jenă, fără rușine, fără măsură.

Protestul magistraților – judecători și procurori – a atins masa critică. S-au rupt zăgazurile. Oamenii și-au depășit frica și au renunțat la starea de confort. Civismul unora dintre ei, deveniți lideri informali, i-a contaminat pe mulți alții care gândeau la fel.

Unul dintre acești lideri admirabili, judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj-Napoca, a anunțat astăzi:

„Cel mai mare protest din istoria justiției clujene: 200 de judecători (de la Judecătoriile din județ, de la Tribunal și de la Curtea de Apel) și procurori (inclusiv de la DIICOT și DNA) au protestat cu banderola albă la braț, în fața Palatului de Justiție.
Lor li s-au alăturat câțiva avocați și profesori de drept. Au fost aplaudați de cetățeni.

Intrăm în primăvară cu Dreptul!”

Cluj-Napoca, 1 martie 2019

Multe judecătorii sau tribunale au întrerupt lucrul pentru o săptămână, dar protestul se va prelungi dacă Ministerul Justiției și Guvernul României nu vor înțelege să revină la normalitate. Primul pas, obligatoriu, ar fi abrogarea Ordonanței de urgență nr. 7.

Informație cu valoare simbolică: și-au suspendat activitatea inclusiv judecătorii de la cel mai mare tribunal din România – Tribunalul București.

În majoritate covârșitoare, populația României înțelege justețea protestului magistraților. Aceștia nu au revendicări materiale, nu cer bani în plus, nici privilegii suplimentare. Ei protestează pentru principii, pentru demnitate, pentru independență față de factorul politic, pentru dreptul de a-și face meseria în condiții normale. Ei luptă pentru a salva onoarea breslei lor și dreptul românilor la o justiție corectă. Ei luptă pentru o Românie în care să-ți dorești să rămâi, în care să vrei să te întorci, nu din care să-ți propui să pleci!

Evident că judecătorii și procurorii sunt supuși unor presiuni, amenințări, intimidări. Așa fac toate regimurile ticăloase. Dar e prea târziu: oamenii s-au scuturat de frică și sunt gata să-și asume riscuri.

Solidaritatea între ei îi face puternici pe magistrați. Solidaritatea noastră cu ei ne face puternici pe toți. Batalioanele de jandarmi ale lui Carmen Dan nu-i mai folosesc la nimic infractorului Dragnea! Nici miile de doze de gaze lacrimogene, achiziționate masiv după represiunea din 10 august!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Bravo , oameni frumosi si curajosi pt semnalul de sustinere extrem de puternic pe care il dati societatii civile sa nu abandoneze speranta/lupta pt Romania frumoasa , dreapta si prospera pt toti , in care doar oamenii competenti pe bune ajung la carma tarii si-si respecta poporul printr-o guvernare responsabila pt binele tuturor !…

    Tara avea nevoie de acest moment superb de solidaritate !…Tot respectul si admiratia pt demnitatea si puterea tacuta pe care o emanati !…Ne-ati adus zambetul pe buze si ati facut sa ne zvacneasca inima de bucurie !…De la inaltimea pozitiei dumneavoastra de magistrati impuneti respect tuturor ! Sunteti aidoma unei zid imens peste care nu se trece cu bocancul !…

    Incet-incet apele se vor separa in favoarea viitorului pe care il meritam cu totii !…E nevoie doar ca oamenii adevarati din toate domeniile sa ia atitudine si sa se exprime la fel de elegant si inteligent ca toti cei care au facut-o si o fac deja !…

    Daca nu acum , atunci cand ?…Daca nu voi, oameni buni/destepti si politicieni responsabili, atunci cine pentru NOI ?…Daca nu ACUM , atunci CAND ?!…Cand va fi prea tarziu ?!…Cand tara va fi pusa pe butuci si RAUL se va fi instalat ca-n Venezuela ?!… ( PNL+USR/PLUS+ProRO+PMP = e atat de simplu sa taiati capul balaurului dintr-o lovitura sa scutiti tara de convulsii !… Ce asteptati dezbinati sa reusiti ?!…).

  2. Atitudinea luata de magistrați le face cinste. Atatea umiliri si presiuni nu sunt tolerate intr-un stat fe drept. Eu, ca jurist pensionar salut această inoțiativa si felicit imtreaga breaslă a judecatprilor, procurorilor si a tuturor participanților la grevs cu indemnul ,,Nu mai tolerați amestecul politicului in activitatea Dumneavoastră”!Fiți liberi in lisrea deciziilor.!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.