Ana Birchall (ex-PSD): „Fără preşedintele Iohannis, România ar fi ajuns rău! Mi-a cerut doar să fac tot ce e mai bine pentru ţară”

0
11055
Ana Birchall, la Palatul Cotroceni, în momentul depuenrii jurământului de ministru al Justiţiei

Fostul ministru al Justiţiei după mandatul devastator al lui Tudorel Toader a vorbit, într-o emisiune la Digi 24, despre cum au încercat colegii săi din PSD să ducă la bun sfârşit „planul” de sugrumare a statului de drept şi a justiţiei.

Invitată să comenteze despre situaţia eliberării infractorilor periculoşi din penitenciare, Ana Birchall a sfârşit prin a face dezvăluiri foarte grave despre un „plan” pus la cale de conducerea PSD, al cărui scop final era pur şi simplu desfiinţarea statului român în materie de drept juridic.

„Să ştiţi că, dacă nu era preşedintele Iohannis, România s-ar fi aflat azi într-o situaţie foarte rea. Pentru că atacul la justiţie, la adresa mea cât am fost ministru, a existat cu adevărat. Dar președintele s-a opus şi aşa am putut să evităm ceva grav. Să ştiţi că nu e de glumit cu lucrurile astea, poate azi aveam activat articolul 7. Atacul a existat cu adevărat, a fost un plan clar, ştiu bine Dăncilă, Iordache, toţi cei implicaţi. Inclusiv domnul Ciolacu, care acum mă atacă, era prin preajma lor şi ştie bine ce puneau la cale”, a declarat Birchall.

Hotărârea sa de a se opune planului diabolic de anihilare a justiţiei, plan executat de mulți lachei la comanda lui Dragnea şi a lui Tăriceanu, a transformat-o într-o ţintă pentru baronii PSD, care au acuzat-o de trădare şi de pactizare cu „duşmanul” politic, adică preşedintele Klaus Iohannis.

Ana Birchall a făcut și o altă dezvăluire interesantă pe subiectul relaţiei sale profesionale cu preşedintele.

„Relaţia mea cu preşedintele Iohannis? Să ştiţi că nu mi-a cerut nimic ocult, nu mi-a fixat nicio agendă, mi-a spus doar atât, înainte de a semna mandatul de ministru: doamnă, faceţi tot ce e mai bine pentru România şi pentru lege! Şi asta am încercat să fac”, a mai afirmat fosta şefă de la Ministerul Justiţiei din Guvernul Dăncilă.

Iohannis i-a mulţumit Anei Birchall

Prezent la ceremonia de predare-primire a mandatului la Ministerul Justiţiei, între Ana Birchall şi noul ministru Cătălin Predoiu, preşedintele a afirmat că „se încheie o etapă de tristă amintire” şi începe „o guvernare numai în interesul României”.

În cadrul discursului său, Klaus Iohannis i-a mulţumit Anei Birchall pentru munca depusă.

„Am constatat că v-ați implicat total în rezolvarea problemelor, că au fost soluţii critice în care dvs ați fost în contrasens cu partidul care a dat acel guvern eșuat. Am apreciat postura pentru independenţa justiției și nu pentru politrucii care au încercat să subjuge sistemul de justiție”, a spus Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here