Revolta personalului medical: „Domnule președinte, unde s-au dus banii noștri?”

1
1598
Putin și scrisoarea asistenților medicali

Peste 100 de cadre sanitare de la un spital din Rusia, care tratează bolnavi infectați cu Covid-19, i-au trimis o scrisoare lui Vladimir Putin, cerându-i să le achite sporurile promise pe vreme de pandemie. 

Angajații de la spitalul din Kommunark (o suburbie a Moscovei), unde sunt internați numai pacienți infectați cu Covid-19, au creat un grup de inițiativă pentru a-și recupera drepturile bănești promise de președintele rus Vladimir Putin.

„Ați semnat un decret conform căruia sporurile ar trebui să fie primite de toți angajații care lucrează cu coronavirus, inclusiv de personalul medical. În această problemă, am apelat în mod repetat la conducerea spitalului nostru, dar cei de acolo ne-au spus: «Putin a promis, el să vă plătească». Prin urmare, ne îndreptăm către dumneavoastră și vă rugăm să vă ocupați de managementul nostru și să aflăm unde s-au dus banii noștri”, se arată în depeșa expediată și pe adresa publicației „Otkritie Media” („Open Media”).

Asistentele medicale sunt nemulțumite de faptul că, pe data de 8 mai, când au luat salariul pe luna aprilie, s-au trezit în conturi cu doar 3.000 de ruble pe schimburi lucrate (circa 37 de euro). Medicilor primari li se oferă în plus 80.000 de ruble (1.000 de euro), specialiștilor 50.000 de ruble (620 de euro), iar debutanților 25.000 de ruble (310 euro).

„Suntem în continuă legătură cu pacienții, tratăm pacienți cu patologie severă, le eliminăm lichidele, îi hrănim, le schimbăm hainele. Avem un risc mai mare de infecție decât medicii, așa că avem tot dreptul să fim plătiți pentru asta”, se mai specifică în scrisoare.

Au avut febră, tuse, dar nu li s-au făcut teste. „Un tânăr a fost nevoit să renunțe la bolnavul de care se ocupa. Mi-au interzis să spun că a lucrat aici”, a mărturisit una dintre asistente.

Angajata spitalului din Kommunark, care a conceput scrisoarea, a raportat că mai mulți dintre colegii ei erau grav bolnavi, având simptome specifice coronavirusului: febră ridicată, tuse, pierderea mirosului. Cu toate acestea, nu li s-au făcut teste. „Un tânăr a fost nevoit să renunțe la bolnavul de care se ocupa. Mi-au interzis să spun că a lucrat aici”, a spus una dintre asistente.

Putin a recunoscut, în cadrul unei întâlniri cu șefii de regiuni și cu cei de la departamentele federale, că bonusurile promise angajaților spitalului n-au fost plătite. „Potrivit informațiilor mele, începând cu 9 mai, aceste plăți erau efectuate doar în 56 de regiuni ale Federației. Mai puțin de jumătate din angajați și-au luat banii”, a spus președintele Rusiei.

Jurnalista Natalia Andreeva, care a fost tratată de Covid-19 la spitalul din Kommunark, a postat pe o rețea de socializare fragmente de pe chat-ul asistenților medicali, unde aceștia se plâng de salariile slabe. De asemenea, ei au reclamat lipsa echipamentului de protecție steril pentru personalul de îngrijire medicală, dar și cea a meselor calde.

Departamentul Metropolitan de Sănătate din Moscova dă asigurări că toți angajații își vor încasa primele promise de liderul de la Kremlin. „În prezent, procedurile legale pentru executarea obligațiilor contractuale sunt finalizate. Spitalul din Kommunark va depune eforturile necesare pentru ca plățile către angajați să fie virate cât mai repede posibil”, a declarat un oficial din cadrul Ministerului Sănătății.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

1 COMENTARIU

  1. Unde sa se duca ? Ca de obicei ,in finantarea conspirationistilor,a postacilor pusi sa destabilizeze Europa,prin infiintarea de site-uri proruse ce lanseaza teorii antidemocratice! Asta a fost avertizarea SUA pentru toate tarile NATO:China -regimul criminal responsabil pentru pandemie ,plus prietenul Putin,doi dictatori comunisti periculosi pentru intreaga planeta! Ei vorbesc de dictatura 😈😠!!!Asta e ceva necesar pentru protectia oamenilor in fata unei boli NECRUTATOARE,DATORITA IRESPONSABILITATII REGIMULUI CRIMINAL CHINEZ !IAR PRIETENUL LUI XIPING,PUTIN,boksevik vopsit in extremist de dreapta (care e totuna cu cel de stanga,dar prostia e mare in kgb😂😂😂),isi omoara opozantii fara scrupule,isi arunca medicii de la etaj,plateste criminali GRU sa omoare pe oricine „aduce ofensa” simbolurilor staliniste de prin tarile slave ,ca in Cehia!!!Plateste din banii pe care rusii obisnuiti ii dau statului ca taxe si impozite pentru a beneficia de asistenta sanitara,medicala la asemenea urgente,iar criminalii lui putin ,la fel ca si ai lui xiping,ii arunca de la ferestre daca indraznesc sa protesteze!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here