Rafale de amenzi pentru turiștii care au lăsat munți de gunoi pe plajele protejate de la Vadu, Corbu și Midia

1
1718
Deși pe panourile de la intrare scrie clar că accesul pe plaje este interzis cu mașini și cu corturi, nimeni nu ține seama de ele. Românii intră cu mașinile până pe malul apei și-și montează corturile, apoi plătesc amenzile simbolcie (câteva sute de lei) și-și văd de treabă, lăsând în urmă munți de gunoaie

În ultimul weekend, jandarmii și poliția au dat 22 de amenzi în valoare de 21.000 de lei turiștilor prinși că deșertau mormane de gunoi pe plajele din Vadu, Corbu și Midia, anunță Administrația Rezervației Biosfera Delta Dunării. În al doilea sfârșit de săptămână din iulie s-a consemnat un număr-record de turiști pe aceste 3 plaje protejate, dar ultramediatizate: 8.300 de persoane venite cu 1.220 de autovehicule.

Pe Plaja Vadu s-au strâns cei mai mulți oameni: 3.000 sâmbătă, 4.000 duminică și circa 500 de mașini pe zi.

ARBDD a relatat că mulți dintre cei veniți ignoră indicațiile de pe panouri, n-au respect tocmai față de mediul înconjurător pentru care au venit acolo. Unii își recunosc faptele când sunt prinși, acceptă amenzile, dar refuză să își revizuiască atitudinea și nu vor să elibereze locul.

Este, de fapt, doar o situație cu repetiție, pentru că exact aceleași probleme erau consemnate și anul trecut, când turiștii necivilizați i-au adus la exasperare pe administratorii Biosferei Delta Dunării.

Anunțul ARBDD despre evenimentele din weekend pe plajele de la Vadu, Corbu și Midia

„Afluență de turiști pe plajele sălbatice din sudul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Din al doilea weekend din luna iulie a început să se înregistreze afluență de turiști pe plajele sălbatice din sudul Rezervației Biosferei Delta Dunării și, astfel, Plajele Vadu, Corbu și Midia au fost din nou pline.

În cele două zile de weekend au fost estimați aproximativ 8.300 de turiști și 1.220 de autovehicule, Plaja Vadu fiind cea care a înregistrat cel mai mare număr de turiști pe zi, respectiv 3000 sâmbătă și 4000 duminică, de asemenea și cel mai mare număr de autovehicule (500 pe zi).

Acțiunile de monitorizare și control în zonă au continuat, inspectorii ecologi ai ARBDD au acționat cu echipaje mixte formate din reprezentanți ai Poliției zonale Corbu și ai Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța.

Din păcate, mulți dintre cei sosiți pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicațiile de pe panourile de informare amplasate în zonă și pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancționați. Dintre aceștia, sunt turiști care recunosc fapta, își asumă plata amenzii, însă nu vor să părăsească locul (mașina sau cortul).

Pentru contravențiile constatate, au fost aplicate în total 46 de sancțiuni dintre care 22 de amenzi în valoare de 21.200 lei și 24 de avertismente.

După fiecare weekend în care mii de vizitatori sosesc pe plajele sălbatice din zona Vadu- Corbu- Midia, firma de salubrizare din zonă (în baza contractului încheiat între Primăria Corbu și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării) ridică deșeurile depozitate atât în pubelele instalate în locurile special amenajate, cât și pe cele aruncate lângă acestea.

Facem încă odată apel la turiștii ce aleg să vină pe aceste plaje neamenajate din Rezervația Biosferei Delta Dunării, să respecte regulile în vigoare cu privire la vizitarea acestor zone, aceste reguli fiind expuse pe panourile din zona plajelor.

Reglementările pentru desfășurarea activităților în zonele costiere din rezervație, au rolul de a proteja pentru viitor sistemul natural ecologic cu flora şi fauna locală, peisajul şi caracteristicile naturale ale zonei de coastă şi de a menţine pe termen lung statutul favorabil de conservare al habitatelor naturale, situri Natura 2000, în conformitate cu legislaţia în vigoare.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* AUR s-a făcut de râs în Moldova: a luat sub 0,5%! Moldovenii au fost mai deștepți decât românii: au înțeles câte parale fac provocatorii de pe orbita Rusiei

* Partidul Maiei Sandu amuțește Moscova: 52,72%! Va avea 60% din Parlament. S-au numărat 99,86% din voturi. Dodon și Voronin au strâns abia 27%

* Benone Sinulescu a fost găsit căzut în casă. Acuzații grave: „Se stinge fără ajutor. E o atitudine medievală!”

* Lașitate: tot grupul PSD a fugit din Parlamentul European la moțiunea privind condamnarea legii anti-LGBTQ din Ungaria

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* Medic din Iași despre colegul său conspiraționist: „A încălcat Jurământul lui Hipocrate. Medicii trebuie să-i educe pe oameni în pandemie”

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* Primul mesaj al soției președintelui asasinat: „Au intrat în casă și l-au ciuruit. Jovenel n-a apucat să spună niciun cuvânt”

* Puștiul român care uimește planeta: la 16 ani, bate recorduri mondiale și câștigă titluri europene la înot. „Când accelerează, ceilalți par că rămân pe loc”

* Patru finale grozave în acest weekend: Anglia – Italia, Brazilia – Argentina, Djokovici – Berrettini, Barty – Pliskova. Patru campioane mondiale la fotbal, doi lideri planetari la tenis

1 COMENTARIU

  1. NU există om mai NESIMȚIT și MITOCAN decât românu’: FACE în jur… GRAJD (!), oriunde se duce!!!

    Acolo, la Midia-Corbu-Vadu, MÂRLANII și ȚOAPELE vin… NU pentru că și-ar dori ooo… „plajă-sălbatică”, ci DOAR pentru căăă… E-LA-MODĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    (Altfel… NU AR ADUCE AUTOMOBILUL PÂNĂ-N BUZA APEI: „romulanu'” ar fi în stare să șiii… intre-n mare cu mașina, la scăldat!!!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here