Destinul tragic al unui mare alpinist. A cucerit Himalaya, dar a murit în Făgăraş, după prăbușirea unei stânci

2
2675
Zsolt Torok

Alpinistul dat dispărut în Munții Făgăraș este celebrul Zsolt Torok și a fost găsit mort, a confirmat ministrul de Interne, Mihai Fifor. Alpinistul din Arad avea 45 de ani. El a doborât mai multe recorduri în alpinismul românesc și mondial. A escaladat cu succes câteva vârfuri importante din masivul Himalaya.

Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David, crede că Zsolt Torok a murit după ce o stâncă s-a desprins cu el, având în vedere că zona în care se afla, din apropierea Vârfului Negoiu, este foarte instabilă și puțin frecventată de alpiniști. Alpinistul era plecat singur pe munte, într-o zonă fără semnal.

Salvamont România a postat sâmbătă pe contul de Facebook imagini cu elicopterul MAI care l-a căutat în Munții Făgăraș pe alpinistul Zsolt Torok, însoțite de un mesaj încărcat de emoție: „A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpiniști ai țării, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont Romania, un OM…”.
Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a postat sâmbătă pe contul de Facebook o fotografie cu Zsolt Torok însoțită de mesajul: „Rămas bun, prieten drag… Dumnezeu să te odihnească în pace!”.
Fifor a confirmat pentru Digi24.ro că victima este celebrul alpinist Zsolt Torok, multiplu recordmen de alpinism, naţional şi internaţional.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

O paralelă dureroasă: Alexandra – Sorina. Poliția Română „și-a încheiat programul” pentru răpire+viol, Ambasada SUA și-a prelungit programul pentru o viză

VIDEO. La Iași, lacheii au făcut paravan cu un BMW (B-07-RFU), pentru ca Dăncilă să nu vadă banner-ul anti-PSD!

Hai, Orlando, vino peste noi, să-ți ardem niște șuturi în fund!

Hrană pentru conspiraționiști: mărturia văcarului. „Au fost trei mașini în spate, au transferat-o pe Alexandra, era legată”

Cumpănașu, demență în direct la RTV: „Politicienii ăștia… o să mă piș în gâtul lor în curând!”

S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Mandachi #șîeu: „Capitulez! Lucrătorii au fost alungați de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here