Acuzație foarte gravă: două dintre „judecătoarele roșii” din CSM sunt bănuite a fi membre PSD! Dezvăluirea, făcută de o asociație a magistraților, care cere urgent clarificări

1
734
Judecătoarea Baltag acasă, la Antena 3

Judecătoarele Gabriela Baltag și Evelina Oprina, membre ale Consiliului Superior al Magistraturii și autoarele unui apel public la parlamentari să nu voteze desființarea Secției Speciale, sunt acuzate de colegii magistrați că ar fi membre PSD!

Asociația “Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” (AMASP) a publicat pe contul de Facebook o solicitare către PSD, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de drept public, de a comunica natura rela’ților celor două judecătoare cu partidul condus de Marcel Ciolacu.

Baltag și Oprina fac parte din “falanga Savonea” a secției de judecători din CSM, care opune o rezistență disperată la toate reformele încercate de noua coaliție de guvernare. Bătălia dusă de fidelii lui Dragnea din CSM pentru salvarea Secției Speciale este una feroce. “Meciurile” ministrului Justiției cu “judecătoarele roșii” au depășit de multă vreme limita bunului-simț, acestea recurgând chiar la insulte și insinuări mizerabile.

Membrii AMASP precizează, în cererea lor, că datele pe care le cer sunt de interes public și vor să știe:

  • dacă Baltag și Oprina sunt, într-adevăr, membre PSD;
  • dacă și-au plătit cotizațiile;
  • dacă au făcut sau primit donații de la partid;
  • dacă au întâlniri cu persoane din conducerea social-democraților.

Solicitarea AMASP către PSD

„Avand in vedere pozitiile publice ale unor reprezentanti CSM, AMASP a solicitat comunicarea unor informatii publice de catre PSD:

CĂTRE

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT

Subscrisa, ASOCIAȚIA „MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA STATUTULUI PROCURORILOR”, asociație profesională a procurorilor, cu personalitate juridică constatată prin încheierea din 04.10.2018, pronunțată de Judecătoria Pitești – Secția civilă, în dosarul nr.13473/280/PJ/2018, cu sediul în Pitești, str. Nicolae Labiș nr.56, județul Argeș, e-mail [email protected],

În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă solicităm să ne comunicați dacă doamnele judecător Gabriela Baltag și Evelina Oprina sunt membri ai Partidului Social Democrat, dacă acestea au achitat cotizația la zi, dacă au făcut donații formațiunii politice ori au primit donații din partea acesteia, dacă au întâlniri frecvente cu persoane din conducerea partidului în vederea stabilirii strategiei de comunicare publică.

Precizăm că informațiile privind calitatea de membru de partid sunt informații de interes public, având în vedere funcția de judecător a celor două doamne. Informațiile privind întâlnirile cu reprezentanții partidului sunt, de asemenea, informații necesare pentru a înțelege dacă e vorba de o perpertuă coincidență sau de un real devotament în preluarea de acestea, în alocuțiunile publice, a mesajelor PSD“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here