Ionuț Ghiorghe, bărbatul de 39 de ani torturat astă-toamnă de polițiștii Secției 16 și declarat mort “din cauze neprecizate” pe 26 martie, după ce reclamase incidentul, a primit amenințări telefonice de pe numere ascunse, a relatat pentru Libertatea preotul duhovnic al victimei, Dragoș Frîncu.
Banda de polițiști condusă de liderul de sindicat Viorel Șeicaru a sechestrat, bătut și umilit doi bărbați în noaptea de 31 august spre 1 septembrie 2020, pentru că aceștia le atrăseseră atenția “oamenilor legii” că amendează lumea pentru nepurtarea măștii în condițiile în care chiar ei nu purtau mască.
Polițistul Viorel Șeicaru, lider de sindicat, urla la victima trântită la pământ, în timp ce urina pe aceasta:”Uite ce poate să-ți facă Poliția română!”
Una dintre victime a fost imobilizată de 5 polițiști, încătușată, dusă pe un câmp, bătută crunt și umilită. Sindicalistul Viorel Șeicaru a urinat pe omul legat și trântit la pământ, în timp ce urla la el: “Uite ce poate să-ți facă Poliția română!”.
Cele două victime au depus plângere penală. În această primăvară, la distanță de 10 zile, amândouă au murit. Primul bărbat suferea de cancer pulmonar, dar familia nu dorește să facă niciun comentariu. Cel de-al doilea bărbat, Ionuț Ghiorghe, era sănătos și a murit “din cauze neprecizate”.
După o scurtă perioadă petrecută în arest, întreaga bandă de polițiști torționari de la Secția 16 a fost pusă în libertate de judecători. Ministrul de Interne a anunțat că se va face o anchetă și peste toată afacerea s-a așternut liniștea.
Între timp, sindicalistul Șeicaru a ieșit în stradă, la manifestații împotriva Guvernului, cerând măriri de salarii și păstrarea sporurilor, reclamând condiții grele de muncă.
„Mi-a mai spus și că, într-o zi, când mergea pe trotuar, o maşină s-a apropiat de el şi a claxonat foarte tare, şi amândoi am fost de părere că asta putea fi un fel de atenţionare, adică să se potolească şi să renunţe la proces“
Preotul Dragoș Frîncu, duhovnicul celei de-a doua victime, a povestit pentru Libertatea că a stat mult de vorbă cu Ionuț Ghiorghe pe 26 octombrie 2020, la două luni după incident: “Mi-a spus că a primit nişte ameninţări pe telefon, de pe numere necunoscute. Nu mi-a zis ce conţineau aceste ameninţări şi nici eu n-am intrat în detalii. Mi-a mai spus și că, într-o zi, când mergea pe trotuar, o maşină s-a apropiat de el şi a claxonat foarte tare, şi amândoi am fost de părere că asta putea fi un fel de atenţionare, adică să se potolească şi să renunţe la proces. Pe el, nu bătaia l-a durut, pentru că era băiat de cartier, a şi bătut, a şi luat pumni în gură. Pe el, cel mai tare l-a durut umilirea la care l-au supus poliţiştii“.
Conform certificatului medico-legal, la 4 zile după ce fusese bătut, legiștii au reușit să identifice 34 de lovituri încasate de Ionuț Ghiorghe de la polițiști, care i-au dat cu bocancii, cu tonfele și cu pumnii. În timp ce-l duceau spre câmpul unde l-au torturat, aceștia i-au pulverizat spray paralizant în față, deși omul era încătușat și incapabil să opună rezistență.
Polițiștii l-au bătut pe Ionuț Ghiorghe până acesta și-a cerut iertare, apoi l-au abandonat pe câmp. A doua zi, omului i s-a făcut rău, a venit Ambulanța, care l-a transportat la Spitalul “Bagdasar Arseni”, unde doctorii au anunțat poliția.
Victima a intrat în depresie, îi tremurau mâinile, nu mai dormea și se temea să iasă pe stradă. Procurorul de caz nu i-a oprit, ca probe, hainele pe care urinase polițistul
Victima a intrat în depresie profundă după acest episod. Prietenii relatează că-i tremurau mâinile, nu mai dormea și se temea să iasă pe stradă. Polițiștii îi dăduseră cu bocancii și în cap.
La începutul lui 2021, Ionuț i-a dus procurorului care ancheta dosarul hainele pe care le avusese în momentul bătăii, când polițistul lider de sindicat urinase pe el. Dar procurorul nu le-a păstrat ca probe și nici nu le-a trimis la expertiză. I le-a dat înapoi victimei, care a fost și mai descurajată, înțelegând încotro se îndreaptă acest caz.
După ce, pe 3 martie 2021, 9 agenți de poliție de la Secția 16 au fost acuzați de lipsire de libertate, tortură și complicitate la tortură, la lumină au ieșit numeroase alte cazuri de tratamente inumane, abuzuri și bătăi pe care polițiștii acestei secții le practicau în mod curent de multă vreme. Iar liderul de sindicat Șeicaru a fost indicat și de alte victime în prima linie a acestor fapte.
Si sindicalistul e tot bine merci!!!! Si asta se cheama justitie in Romania!!!!!! Pai de-aia n-o sa-si revina tara asta niciodata, ca mafiotii sunt aparati cu dintii de ceilalti mafioti din justiie!!!!!!
A deranjat Mafia Bolșevică.